Lewis Duncan

Hamilton leidt eerbetoon aan “een van de grootste in F1” Vettel

Donderdag, voorafgaand aan de Hongaarse Grand Prix, kondigde Vettel via zijn nieuwe Instagram-account aan dat hij aan het einde van het seizoen 2022 zou stoppen met F1.

Zowel Hamilton als Vettel racen al bijna dezelfde tijd in de F1, waarbij de laatste zijn debuut maakte halverwege de campagne van 2007, die ook de eerste van Hamilton was.

Voormalige titelrivalen eind 2010 tijdens Vettel’s stint bij Ferrari, beide coureurs zijn de afgelopen jaren naar voren gekomen als de morele leiders van de F1 in hun oproepen tot maatschappelijke veranderingen en actie tegen de wereldwijde klimaatcrisis.

Toen hem werd gevraagd hoe hij zich Vettel als coureur zal herinneren, zei Hamilton dat hij “een van de weinige mensen was die ervoor zorgde dat hij zich niet eenzaam voelde” in de F1.

“Ik wist min of meer dat het zou komen, omdat er hints waren, maar het besef ervan is iets anders”, zei Hamilton over het Vettel-nieuws.

“En ik zou gewoon natuurlijk zeggen, mijn eerste gevoel is dat het triest is om te zien dat hij stopt. En dan heb ik niet veel tijd gehad om na te denken over de hele reis die we samen hebben doorgemaakt.

“Maar als ik praat over de reis die ik heb meegemaakt in deze sport, en vaak het gevoel heb dat het relatief eenzaam is geweest, zou ik zeggen dat hij een van de weinige mensen is die ervoor zorgde dat hij zich niet eenzaam voelde.

“Hij stond me bij in veel dingen. Ik herinner me altijd 2007, de persconferentie in Magny-Cours, en hij was heel, heel openhartig in de rijdersbriefing.

“En toen wist ik dat hij een krachtige figuur in de sport zou worden. Maar toen hij zijn succes zag, en toen zag dat hij anderen voor zichzelf stelt, is hij zo dapper geweest om zich uit te spreken en te staan ​​voor waar hij in gelooft.

“We praten over legendes in onze sport. Ik hou niet echt van die naam, of die titel, om eerlijk te zijn.

“Ik denk dat hij een van de beste mensen is die we in de sport hebben gezien. En we hebben meer zoals hem nodig. Ik ben verdrietig omdat ik een bondgenoot in de echte sport op de grid zal hebben verloren.

“Maar ik weet dat hij buiten geweldige dingen zal doen. En ik hoop dat we altijd vrienden zullen blijven. Ik hoop dat er andere dingen zullen zijn die we buiten samen kunnen doen.”

Charles Leclerc, Ferrari, Sebastian Vettel, Aston Martin

Foto door: FIA Pool

Voormalig Ferrari-teamgenoot Charles Leclerc – die onthulde dat Vettel hem een ​​troostende sms stuurde na zijn Franse GP-crash – zei dat het “treurig” was om Vettel met pensioen te zien gaan, en voegde eraan toe: “Het is in ieder geval triest voor mij.

“Misschien is hij voor hem veel gelukkiger in de plaats waar hij nu naartoe gaat. Het zal natuurlijk vreemd zijn om Seb niet in de paddock te zien.

“Ik heb zoveel van hem geleerd en hij is altijd super aardig voor me geweest.

“Ik zal het zeker missen om Seb in de paddock te hebben, maar ik wens hem het beste en ik weet zeker dat hij andere dingen zal vinden die hem op een andere manier gelukkig zullen maken.”

Lees ook:

Sergio Perez van Red Bull, die voor het seizoen 2021 werd vervangen door Vettel bij Aston Martin, sprak “trots” uit op de prestaties van de Duitser en sympathiseerde met zijn redenering om met pensioen te gaan.

“Ik ben erg trots op Seb, op wat hij heeft bereikt”, zei Perez. “Hij is een geweldige legende van de sport, hij is een geweldige kerel. Hij is altijd heel eerlijk geweest, heel vocaal, hij is erg succesvol geweest, heeft een prachtige familie.

“Hij heeft alles wat je van een collega mag verwachten. Dus ik ben erg trots op hem en wens hem en zijn familie het beste.

“Ik denk dat dat een heel persoonlijke beslissing is. Ik denk dat dat heel persoonlijk is, het is hoe je je voelt en wat je wilt doen en hoe je familie is.

“Als je ouder wordt, stel je zeker andere prioriteiten, en dan ben je niet bereid om de prijs te betalen om een ​​F1-coureur te zijn, omdat het een prijs heeft.

“Soms ben je dat en soms niet.”

Sebastian Vettel, Aston Martin en Fernando Alonso, Alpine F1 Team

Sebastian Vettel, Aston Martin en Fernando Alonso, Alpine F1 Team

Foto door: Zak Mauger / Motorsport Images

Perez’s Red Bull-teamgenoot Max Verstappen zegt dat Vettel “een geweldige ambassadeur” is voor F1, maar vindt het “belangrijk” dat hij nu “van zijn leven kan genieten”.

“Ik bedoel, uiteindelijk heeft hij zoveel bereikt in deze sport, dat het volkomen begrijpelijk is dat hij met pensioen gaat”, zei de regerend wereldkampioen.

“Ik bedoel, ik denk dat hij een geweldige carrière heeft gehad. Hij heeft veel races gewonnen; hij heeft ook veel kampioenschappen gewonnen.

“En ik denk natuurlijk dat hij een geweldige ambassadeur voor de sport is. Dus, weet je, hem zien gaan is … het is iets dat je kunt zien aankomen, iedereen wordt ouder, op een gegeven moment gaat iedereen met pensioen.

“En het is natuurlijk nooit leuk als dat moment komt, vooral natuurlijk voor de fans van Seb. Maar deze dingen gebeuren.

“En ik denk dat het nu belangrijk is dat hij gewoon gaat genieten van zijn leven met het gezin, omdat de F1 zo’n korte periode in je leven is dat je zo hard werkt om al deze dingen te bereiken die hij heeft bereikt en nu is het tijd om te genieten .”

Fernando Alonso, Ferrari en Sebastian Vettel, Red Bull Racing vieren feest op het podium

Fernando Alonso, Ferrari en Sebastian Vettel, Red Bull Racing vieren feest op het podium

Foto door: Sutton Images

Fernando Alonso, die in 2010 en 2012 met Vettel om de wereldtitel vocht en beide keren van de Duitser verloor, bestempelde hem als een van zijn sterkste F1-rivalen naast Hamilton en Michael Schumacher.

“Lewis en Sebastian, waarschijnlijk breng ik hier het grootste deel van mijn tijd door”, zei Alonso.

“Het is duidelijk dat Michael altijd mijn beste keuze zal blijven, want, weet je, ik vocht met hem voor het kampioenschap en ik ben opgegroeid met het kijken naar hem in de Formule 1, die de sport domineerde.

“Dus ik heb zoveel dingen geleerd van Michael. En toen met Lewis en Seb, ja, wij drieën deelden we veel.

“We zullen hem na zoveel jaren missen, weet je, het is duidelijk dat hij de baan deelt met gevechten.

“Zijn kampioenschappen, ik was daar ook op de een of andere manier in. Dus ja, [he’s a] grote kampioen.

“Ook een geweldige man, met zeer sterke waarden en een mooie familie en waarschijnlijk die beslissing ook dit, zoals ik de familie hoorde, dus ik wens hem het beste en hopelijk is hij in de paddock.”

Aanvullende rapportage door Adam Cooper, Jonathan Noble en Luke Smith

#Hamilton #leidt #eerbetoon #aan #een #van #grootste #Vettel

Leave a Comment

Your email address will not be published.