Deze 29-jarige gaf $ 15.000 uit aan een bijbaantje met het verkopen van vintage designer portemonnees – nu verdient haar bedrijf $ 55.000 per week

Soms is de online vintage portemonneewinkel van Nica Yusay, FashioNica, zo snel uitverkocht dat ze denkt dat er een storing is op haar website.

Yusay, een levenslange liefhebber van spaarzaamheid, ontwikkelde al op jonge leeftijd een talent voor het vinden van hoogwaardige portemonnees voor een fractie van hun winkelwaarde. Ze verzamelde in de loop der jaren haar eigen collectie, maar had nooit gedacht dat ze geld zou kunnen verdienen met haar vaardigheden – totdat haar verloofde voorstelde om er een bedrijf van te maken.

In januari 2021 waagde Yusay de sprong en gaf $ 15.000 uit aan luxe portemonnees die ze van plan was door te verkopen op sites als Poshmark en Depop. Ze plaatste ook een video op TikTok over het onderhandelen over prijzen met klanten, die viraal ging: Yusay zegt dat ze bijna onmiddellijk 10.000 volgers kreeg. De video heeft nu bijna drie miljoen views.

Na zes maanden groeiende interesse heeft Yusay een Shopify-website gemaakt voor FashioNica. Tegen het einde van het jaar had ze $ 300.000 verdiend met de drukte – genoeg om haar te overtuigen om haar jaarsalaris van $ 82.000 als brandmanager digitale marketing voor Pieology Pizzeria in februari te verlaten en FashioNica fulltime vanuit haar huis in Californië na te streven .

De Fenti-toting influencer – die 137.000 volgers heeft op Instagram en 115.000 op TikTok – zegt dat de sprong “extreem eng” was, vooral als je bedenkt hoeveel ze aan de eerste inventaris heeft uitgegeven. “Volgens mij komt het van [growing up in] een eenoudergezin. Ik voelde me financieel onzeker”, vertelt Yusay aan CNBC Make It. “Dit is op geen enkele manier een stabiele baan. Als je niet eens één tas verkoopt, heb je deze week nul dollar verdiend.”

FashioNica heeft sinds het begin van 2022 ongeveer $ 1 miljoen aan inkomsten binnengehaald, volgens documenten die zijn beoordeeld door CNBC Make It. Het bedrijf verdient tot $ 55.000 bij elke druppel.

Dit is hoe Yusay haar zescijferige bedrijf beheert en waar ze van plan is om het vervolgens te doen:

Een gereguleerde routine

Het geheim van de aanhoudende verkoop van Yusay is een strikt schema. Ze werkt meestal zes dagen per week, allemaal in de aanloop naar ‘drops’ wanneer ze een nieuwe batch van 20 tot 30 designertassen uitbrengt, op woensdag om 19.00 uur PT. De tassen verkopen voor overal van $ 170 tot bijna $ 19.000 per stuk.

Drops kunnen binnen twee minuten uitverkocht zijn, zegt Yusay – en het kost bijna een week voorbereiding om dat punt te bereiken.

“Je zou denken dat het makkelijker zou zijn als je eenmaal fulltime gaat werken, in plaats van twee banen te hebben. Maar nee, ik ben zo streng voor mezelf”, zegt Yusay. “Als ik niet super toegewijd was, zou dit bedrijf niet zijn waar het nu is.”

Op een typische maandag beslist Yusay welke tassen zullen worden opgenomen in de komende drop. Ze besteedt uren aan het fotograferen van hen voor haar Shopify-website en sociale media-accounts. Op dinsdag plaatst ze de foto’s en schrijft ze de productbeschrijvingen.

De woensdagen worden besteed aan het voorbereiden van de drop en het op de markt brengen van de tassen op Instagram Live. Yusay brengt de donderdagen door in kringloopwinkels en bij haar verkopers om unieke tassen te kopen. Vrijdagen zijn gewijd aan verzendlabels en het beheren van haar Instagram-inbox.

Het bedrijf van Nica Yusay, FashioNica, verdient $ 55.000 per week met de verkoop van luxe designerhandtassen.

CNBC Make It

Op zaterdag pakt en verzendt Yusay de bestellingen. Meestal heeft ze op zondag vrij.

In maart huurde Yusay haar moeder en zus in om haar te helpen met het verzendproces – en hielp haar wat van haar tijd op zaterdag terug te krijgen. Maar ze zegt dat ze niet van plan is om de extra tijd te gebruiken om te rusten.

“Ik dacht: ‘Als ik bijvoorbeeld mijn moeder en mijn zus zou inhuren en ze mijn bestellingen zou laten verzenden, zou ik een volledige dag winnen'”, zegt Yusay. “Een volledige dag zou kunnen betekenen dat ik nog eens vijf, misschien zelfs tien zakken aan mijn inventaris kan toevoegen voor de volgende druppel.”

Ze verkoopt haar weg omhoog in een moordende industrie

Volgens managementadviesbureau Bain & Company had de tweedehandsmarkt voor luxegoederen in 2021 een geschatte waarde van 33 miljard dollar. Een populaire verkoper van luxe wederverkoop, The RealReal, rapporteerde in 2021 bijna $ 1,5 miljard aan verkopen.

Yusay’s plan om relevant te blijven in zo’n grote moordende industrie: blijf hosselen en gebruik haar goedgetrainde oog om portemonnees te vinden die zich onderscheiden van de rest. Ze zegt dat ze op zoek is naar tasstijlen die de tand des tijds hebben doorstaan: sommige items in haar inventaris zijn tot 30 jaar oud.

Yusay heeft haar moeder, haar zus en een parttime fotograaf in dienst. Haar verkoper krijgt ook een deel van haar winst, afhankelijk van het aantal tassen dat ze koopt.

CNBC Make It

#Deze #29jarige #gaf #uit #aan #een #bijbaantje #met #het #verkopen #van #vintage #designer #portemonnees #verdient #haar #bedrijf #week

Leave a Comment

Your email address will not be published.