Rapper ‘JayDaYoungan’ dood op 24-jarige leeftijd: muzikant dodelijk neergeschoten in geboorteplaats Louisiana

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Rapper “JayDaYoungan” werd woensdagavond doodgeschoten in zijn woonplaats Bogalusa, Louisiana. Hij was 24.

De muzikant, wiens echte naam Javorius Scott is, was betrokken bij een schietpartij die voor 18:00 uur bij de lokale politie van Louisiana werd gemeld

Scott werd in een persoonlijk voertuig naar de spoedeisende hulp van Onze-Lieve-Vrouw van de Engelen vervoerd, waar hij stierf “als gevolg van zijn verwondingen”, volgens een bericht dat werd gedeeld op de Facebook-pagina van de politie van Bogalusa.

Een ander slachtoffer in de gemeenschap 70 mijl ten noorden van New Orleans werd ernstig gewond en per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Rapper “JayDaYoungan”, getoond in 2018, werd woensdagavond gedood bij een schietpartij in zijn woonplaats Louisiana.
(Getty-afbeeldingen)

ANDY GIBB’S STRIJD MET BEROEMDHEID LEIDEN TOT VERSLAVING, TRAGISCHE DOOD OP 30, AUTEUR ZEGT: ‘HIJ VERLOREN ZIJN WEG’

“Kenyatta Scott Sr. is naar een andere faciliteit vervoerd en ons is verteld dat hij in stabiele toestand verkeert”, staat in het persbericht.

Meerdere verkooppunten meldden dat Kenyatta de vader van Javorius is, maar de autoriteiten zeiden dat het overlevende slachtoffer een “naast familielid” van de rapper was en hun relatie niet wilde bespreken.

De politie werd kort na 19.00 uur op de hoogte gebracht van een nieuwe schietpartij, ongeveer vier mijl van de eerste schietpartij. Volgens de politie is een auto door kogels geraakt, maar de inzittenden raakten niet gewond.

Onderzoekers van de politie van Bogalusa zeiden dat ze geloven dat de twee schietpartijen met elkaar in verband staan. Onderzoekers hebben Scott de afgelopen maanden in verband gebracht met misdaden met benderivaliteit in delen van het landelijke Louisiana. Ze zeiden dat ze geloven dat het geweld vergelding is. Een onderzoek wordt voortgezet.

JayDaYoungan treedt op in The Fader Fort in 2018.

JayDaYoungan treedt op in The Fader Fort in 2018.
(Johnny Nunez)

In juni 2021 werd Scott vrijgelaten uit de gevangenis nadat hij zeven maanden had uitgezeten op beschuldiging van bezit van een vuurwapen terwijl hij werd aangeklaagd voor een misdrijf. In september van dat jaar werd hij gearresteerd op beschuldiging van belemmering van de rechtsgang en medeplichtigheid aan een tweedegraads moord die plaatsvond in Louisiana. De volgende maand werd hij gearresteerd voor meerdere misdrijven, waaronder het illegale gebruik van een gecontroleerde gevaarlijke stof in aanwezigheid van minderjarigen.

KLIK HIER OM IN TE SCHRIJVEN VOOR DE ENTERTAINMENT NIEUWSBRIEF

Burgemeester Wendy Perrette van Bogalusa drong er in een verklaring op aan om kalm te blijven terwijl de politie onderzoek doet.

“De zinloze schietpartij in Bogalusa (is) een andere tragische herinnering aan de pijn die gewelddadige misdaad met zich meebrengt”, zei ze. “Mijn gedachten en gebeden zijn bij de familie en vrienden van de slachtoffers. Als uw burgemeester en als moeder pleit ik namens onze gemeenschap en voor onze kinderen, dat vandaag moet betekenen dat het eindelijk genoeg is. Stop het geweld! Zie iets, zeg iets .”

Perrette vroeg ook dat de staatspolitie van Louisiana de politie van Bogalusa en het politiebureau van Washington Parish bij het onderzoek zou helpen.

In 2016 bracht Scott zijn debuutmixtape “YOUNGANimal” uit. Later tekende hij bij Atlantic Records en dropte in 2019 zijn mixtape ‘Misunderstood’ met daarop de doorbraakhit ’23 Island’. Zijn debuutalbum ‘Baby23’ kwam in 2020 uit. Eerder dit jaar bracht hij twee EP’s uit, ‘Scarred’ en “Alles goed.” In zijn korte carrière had Scott gewerkt met Lil Durk, Latto, Moneybagg Yo en Kevin Gates.

Scott heeft meer dan 2,5 miljoen volgers op Instagram. Zijn meest recente video, ‘First Day Out Pt2’, was 1,9 miljoen keer bekeken op YouTube. Een woordvoerder van Atlantic Records was niet direct bereikbaar voor commentaar.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

De Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.

#Rapper #JayDaYoungan #dood #24jarige #leeftijd #muzikant #dodelijk #neergeschoten #geboorteplaats #Louisiana

Leave a Comment

Your email address will not be published.