Gigantisch LED-scherm valt en verwondt twee dansers bij concert voor spiegel van Hong Kong Boy Band

Waarschuwing: dit artikel bevat ingesloten video die voor sommige lezers storend kan zijn.

Een reeks concerten van de Hong Kong boyband Mirror is afgelast na een ernstig ongeval op donderdagavond waarbij twee artiesten gewond raakten nadat ze werden geraakt door een gigantisch LED-videoscherm dat van het plafond viel.

Het schokkende incident (hieronder) werd op video vastgelegd en de beelden zijn viraal gegaan.

De twee gewonde artiesten waren dansers van de 12-koppige jongensband Mirror, die deelnam aan een concertreeks genaamd “MIRROR.WEARE” in het Colosseum, een frequente concertlocatie die bekend is geworden als het mekka van de Canto-pop van de stad. industrie. De concertreeks, die op 25 juli begon, zou tot 5 augustus in totaal 12 shows hebben. Het was het debuut van de Canto-popzangsensatie in het Colosseum.

Het ongeluk gebeurde tijdens een groepsoptreden, toen een gigantisch LED-videoscherm dat boven het podium hing eraf viel en twee dansers raakte die er direct onder stonden. Ze werden tegen de grond geslagen en leken bewusteloos, terwijl de rest van de bemanning verbijsterd was. De twee artiesten werden met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Een naar verluidt liep een hoofdwond op, maar was in stabiele toestand; de ander liep een nekletsel op en verkeert naar verluidt in ernstige toestand.

Het concert werd onmiddellijk stopgezet en het publiek werd gevraagd de zaal te verlaten, maar kreeg te horen dat ze hun tickets tot nader order konden behouden. Velen die tijdens het concert live getuige waren van het ongeval of de video op sociale media hebben bekeken, meldden dat ze emotioneel gestoord waren door het incident.

“Ik heb me nog nooit zo verschrikkelijk gevoeld als ik naar een concert ging. Toen ik het Colosseum uitliep, voelde het alsof ik een uitvaartcentrum verliet. Het was somber, niemand sprak”, vertelde een toeschouwer die getuige was van het incident Verscheidenheid. “Sommige andere meisjes onder het publiek waren aan het huilen. Een andere vriend, die een moeder is, vroeg zich af waarom zo’n afschuwelijk, onaanvaardbaar incident kon gebeuren in Hong Kong, in het Colosseum.”

Het ongeval veroorzaakte publieke verontwaardiging, met fans en insiders uit de industrie die de organisatoren van het concert veroordelen omdat ze niet genoeg tijd hadden gegeven voor een controle op de locatie en repetitie, en de veiligheid van de artiesten negeerden.

De regering van Hongkong heeft verdere concerten in de zaal opgeschort totdat is bewezen dat het podiumontwerp en de mechanische constructies veilig zijn.

Concertorganisatoren Music Nation en MakerVille, beide dochterondernemingen van de Hongkongse telecomgigant PCCW, maakten vervolgens vrijdagochtend om 02.00 uur lokale tijd bekend dat de resterende acht shows van de concertreeks zijn afgelast. Ze zeiden in een verklaring dat ze het ongeluk betreuren en uitten hun bezorgdheid over de twee gewonde artiesten en zeiden dat ze de slachtoffers zouden steunen. De bedrijven beloofden ook de oorzaak van het incident te onderzoeken.

Mirror, opgericht in 2018 en bestaande uit 12 mannelijke zangers, is voortgekomen uit “King Maker”, een reality-tv-show georganiseerd door PCCW’s ViuTV. De groep groeide tijdens de COVID-pandemie uit tot een superster in Hong Kong. Sommige bandleden, waaronder Keung To, Anson Lo en Edan Lui, zijn enkele van de snelst rijzende sterren van de stad geworden op het gebied van muziek, tv en film, en de band is ook de favoriet van adverteerders geworden vanwege hun enorme fanbase.

Sinds de lancering is er echter non-stop kritiek op de organisatie van de concertreeks.

Vlak voordat de serie shows van start ging, raakte tijdens de repetitie een danseres gewond. Op de tweede avond viel Mirror-lid Frankie Chan tijdens het optreden van het podium. Veel toeschouwers die de eerste twee optredens bijwoonden, twijfelden aan de veiligheidsmaatregelen van het podium.

Toen werd onthuld dat artiesten slechts twee dagen kregen om te repeteren voordat de concertreeks van start ging. Industriezwaargewicht Aaron Kwok, een acteur en Canto-popster die vooral bekend staat om zijn dansvoorstellingen op het podium, sprak zich uit en zei dat twee dagen niet genoeg waren om je voor te bereiden op een concert. Kwok zei dat hij minstens drie tot vier dagen nodig had om op de locatie te repeteren, en daarvoor oefende hij op een andere locatie met een replica-podium.

De veiligheidsrij rommelde de hele week, met meer dan 13.000 die een petitie ondertekenden op Change.org waarin ze eisen dat de organisatoren van het concert de onveilige mechanische podiumontwerpen ontmantelen en zorgen voor een veilig podium voor de artiesten om te zingen en dansen.

“Het is heel fout [that] zelfs vóór dit ongeval, het publiek [was pleading] met de organisatoren om veiligheid bovenaan de lijst te zetten en [requesting that they] annuleer een aantal podiumarrangementen zodat de jongens op veilige grond kunnen optreden’, zei Mirror-fan Shirley Chan, die twee kaartjes had gekocht voor een weekendshow.

Bezorgde fans vroegen zich af of twee van de productiebedrijven, Hip Hing Loong Stage Engineering Company Ltd en Art Design & Production Ltd, verantwoordelijkheid moesten dragen voor het ernstige ongeval. Maar een insider uit de entertainmentindustrie die bekend is met concertproductie vertelde Verscheidenheid dat deze bedrijven lokale industrieveteranen gebruiken, en het ongeval was zeldzaam. Het probleem, zo suggereren ze, is een gebrek aan cruciale repetitietijd die de technische tekortkomingen mogelijk heeft onthuld.

“De organisatoren gaven de crew en artiesten niet genoeg tijd om op te bouwen en te repeteren”, zei de insider, die niet genoemd wilde worden. “Problemen op het podium worden tijdens de repetitie ontdekt en opgelost. Maar het lijkt erop dat hier niet genoeg tijd aan is besteed.”#Gigantisch #LEDscherm #valt #verwondt #twee #dansers #bij #concert #voor #spiegel #van #Hong #Kong #Boy #Band

Leave a Comment

Your email address will not be published.