Fase 5 van Tour de France Femmes ontsierd door enorme ophoping

“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Mis geen moment van Parijs-Roubaix en Unbound Gravel, tot de Giro d’Italia, Tour de France, Vuelta a España en alles daartussenin als je >”,”name”:”in-content-cta”, “type”:”link”}}”>word lid van Outside+.

SAINT-DIÉ-DES-VOSGES, Frankrijk (VN) — Tientallen renners kwamen woensdag bebloed en gehavend over de finish na etappe 5 van de Tour de France Femmes.

Lees ook: Tour de France Femmes etappe 5: Lorena Wiebes domineert sprint om opnieuw te winnen

Een valpartij in het peloton met nog 44 km te gaan leek bijna drie dozijn renners neer te halen.

Lotte Kopecky (SD Worx) en Emma Norsgaard (Movistar Team) raakten allebei in de file, waarbij Kopecky een enorme opgraving deed om terug te keren naar het peloton. Norsgaard kromp ineen van de pijn toen medisch personeel haar nek en linkerschouder aanraakte en uiteindelijk per ambulance werd afgevoerd.

Uit rapporten blijkt ook dat Chantal van den Broek-Blaak een verwonding aan haar rechterarm heeft opgelopen.

Volgens de renners verliep de etappe van 175 km van Bar-Le-Duc naar Saint-Dié-Des-Voges relatief rustig tot het moment van de crash.

“Alleen het einde was hectisch”, vertelde Tiffany Cromwell (Canyon-SRAM) aan VeloNieuws. “Dat zijn lange etappes. PMensen verliezen hun concentratie en raken dan wielen aan en de helft van het stel gaat naar beneden.”

Hoewel de exacte oorzaak van de crash niet werd vastgesteld, was de theorie dat twee renners de wielen raakten en de macht over het stuur verloren. De rest van het peloton, dat volgens het @letourdata-account op Twitter met meer dan 44 km/u bewoog toen de crash plaatsvond, stapelde zich vervolgens op.

Grace Brown (FDJ-SUEZ-Futuroscope) raakte verstrikt in het mengelmoes van renners en rolde over de finish met een flinke knobbel en schaafwond op haar rechterknie. Ze brak ook een schoen in de herfst en eindigde de race in een witte schoen en een blauwe schoen.

Nee, de schoenen van Grace Brown waren geen fashionstatement. Ze brak er een in de grote stage 5 pileup en moest een back-up tevoorschijn halen. (Afbeelding: Betsy Welch).

“Ik kwam vrij vroeg in de crash naar beneden en landde in het gras, wat beter was dan de meeste mensen die midden op de weg op elkaar stapelden”, zei ze.

Magdeleine Vallieres Mill (EF Education-Tibco-SVB) arriveerde later dan Brown ter plaatse en kon er niet omheen.

“Thier was geen plaats om naartoe te gaan. Ik had niet echt een keuze”, zei ze.

De Frans-Canadese rijder zei dat een, misschien twee renners bovenop haar vielen en op de een of andere manier haar voet klem kwam te zitten tussen de spaken van iemands wiel. Ze zat zo vast dat een monteur het wiel moest verwijderen om haar voet eruit te krijgen. Haar enkel, hoewel pijnlijk, “zal morgen in orde zijn”, zei ze.

Vallieres Mill zei dat ze zich eenmaal aan boord van een nieuwe fiets bij de groep kon voegen.

“Ik had geluk dat ik terug kon komen, ik denk dat veel meisjes dat niet konden”, zei ze. “Ik ben blij dat niemand anders gewond is. Dat is het slechte van fietsen, het hoort erbij.”#Fase #van #Tour #France #Femmes #ontsierd #door #enorme #ophoping

Leave a Comment

Your email address will not be published.