Goud wordt het meest opvallende metaal voor de rest van 2022 – Bloomberg Intelligence

(Kitco News) Na nog een stijging van 75 basispunten door de Federal Reserve, lijkt goud het opvallende metaal te zijn in de tweede helft van het jaar, vooral in het licht van de lagere prijzen van industriële metalen die wijzen op deflatoire krachten die weer op de voorgrond treden, volgens aan de Bloomberg-inlichtingendienst.

Na het besluit van de Fed in juli sprong goud rond de $30, waarbij de Comex-goudfutures van augustus voor het laatst werden verhandeld op $ 1.749,30, een stijging van 1,76% op de dag. Dit kwam nadat goud vast kwam te zitten in de consolidatiemodus na een plotselinge daling naar het niveau van $1.700 per ounce, dat werd aangevoerd door een sterke US-dollar.

“De renteverhoging van 75 bp tijdens de vergadering van juli zou de basis kunnen verstevigen voor een langgerekte bullmarkt in goud en Amerikaanse staatsobligaties. Koper en goud zijn eind juli iets te koud, maar we zien meer industriële metaaltegenwind”, aldus Bloomberg. Dat zei senior grondstoffenstrateeg Mike McGlone van de inlichtingendienst deze week in een rapport.

Bloomberg Intelligence ziet goud als een potentiële uitblinker in de tweede helft van het jaar na het leveren van stabiele resultaten in de eerste helft van 2022. Year-to-date is goud met 4,2% gedaald.

McGlone sluit niet uit dat deflatoire krachten een comeback maken na de agressieve renteverhogingen van de Fed.

“De renteverhogingen van de Fed in 2022 met ongeveer 3x het tempo dat aan het begin van het jaar werd verwacht, is een sterke tegenwind voor de meeste activa, maar het is het eindspel dat doorgaans van belang is voor het bodemgoud. krachten om goud te drijven”, zei hij.

In slechts 40 dagen verhoogde de Fed de rente met 150 basispunten. En dat zou genoeg kunnen zijn voor goud om zijn bodem te vinden en de volgende rally te beginnen.

“Lange obligaties in goud en staatsobligaties… kunnen de grootste begunstigden zijn als de verkrapping afneemt. Stijgende rentes stimuleren doorgaans de obligatierendementen op de korte termijn, maar sinds de 75-bp stijging op 15 juni is de rente op lange obligaties gedaald,” zei McGlone. “Goud begon te herstellen van ongeveer $ 1.200 per ounce rond de tijd dat de obligatierendementen vier jaar geleden een hoogtepunt bereikten, en we zien stijgende potentiële parallellen op ongeveer $ 1.700. Het metaal is behoorlijk verdisconteerd ten opzichte van de meeste voortschrijdende gemiddelden in het midden van een langwerpig opwaarts traject.”

De situatie wordt geholpen door de opmerkingen van Fed-voorzitter Jerome Powell dat de Amerikaanse centrale bank binnenkort klaar zou kunnen zijn om de verkrapping te vertragen.

Op woensdag benadrukte Powell dat het monetaire beleid van de VS nu neutraal is, wat betekent dat de Fed binnenkort zou kunnen beginnen met het vertragen van het tempo van de renteverhoging.

“Nu we neutraal zijn, naarmate het proces vordert, zal het op een gegeven moment gepast zijn om te vertragen. En we hebben geen beslissing genomen wanneer dat punt is, maar intuïtief is dat logisch. We hebben front-end laden van deze zeer grote tariefverhogingen. Nu komen we dichter bij waar we moeten, “vertelde hij aan verslaggevers.

Powell was het er ook niet mee eens dat de Amerikaanse economie momenteel in een recessie verkeert, ondanks dat het BBP voor het tweede kwartaal op rij krimpt.

“Ik denk niet dat de VS momenteel in een recessie zit. Er zijn te veel delen van de economie die het te goed doen. Ik wijs op de zeer sterke arbeidsmarkt. [It is] klopt dat de groei vertraagt… [But generally]BBP-cijfers [are] behoorlijk ingrijpend herzien. Je hebt de neiging om de eerste BBP-rapporten met een korreltje zout te nemen,” zei Powell, verwijzend naar de aanstaande eerste lezing van het BBP-rapport van het tweede kwartaal van donderdag.

Vrijwaring: De standpunten in dit artikel zijn die van de auteur en komen mogelijk niet overeen met die van Kitco Metals Inc. De auteur heeft er alles aan gedaan om de nauwkeurigheid van de verstrekte informatie te waarborgen; noch Kitco Metals Inc. noch de auteur kan een dergelijke nauwkeurigheid garanderen. Dit artikel is uitsluitend voor informatieve doeleinden. Het is geen verzoek om te ruilen in grondstoffen, effecten of andere financiële instrumenten. Kitco Metals Inc. en de auteur van dit artikel aanvaarden geen aansprakelijkheid voor verlies en/of schade die voortvloeit uit het gebruik van deze publicatie.

#Goud #wordt #het #meest #opvallende #metaal #voor #rest #van #Bloomberg #Intelligence

Leave a Comment

Your email address will not be published.