PewDiePie-trends op Twitter na het bespotten van dove TikTok Creator

Het stof is grotendeels neergedaald rond de populaire YouTuber Felix Kjellberg, bekend als PewDiePie, die een constante stroom van schandalen aantrok; op woensdag liet hij zien dat hij het nog steeds heeft en begon hij trending op Twitter nadat hij de spot had gedreven met TikTok-maker Scarlet May, een dove vrouw.

In zijn meest recente YouTube-video staart Kjellberg met schijnverschrikking naar May, die een anekdote vertelt terwijl hij gebarentaal gebruikt; Kjellberg sluit de video voortijdig af, maakt dan schijnbaar de spot met haar stem, beweegt de poten van zijn hond rond om haar gebaren na te bootsen en maakt grapjes over haar lange nagels.

Zelfs voor een video met een ineenkrimpende reactie is het vrij laag – een ineenkrimpende cultuur staat erom bekend giftig te zijn, omdat het hele idee van video’s met een ineenkrimpende reactie is om de meest “gênante” inhoud die op internet is geüpload, te ontdekken en er een grap van te maken (Contrapunten, een andere YouTuber, heeft een geweldig video-essay waarin de donkere onderbuik van de cringe-cultuur wordt onderzocht).

Reageren op “ineenkrimpen” is iets dat elke groep op internet lijkt te doen, maar er is een groot verschil tussen het bespotten van de machtigen en de onderdrukten. En eerlijk gezegd was er niets grappigs aan de video van May; het was gewoon dat ze een verhaal vertelde tijdens het tekenen.

Toen de weerslag begon te ontstaan, monteerde Kjellberg stilletjes het beledigende deel van de video zonder de kritiek te adresseren. Op dit punt hebben we allemaal jarenlang het cultuurdiscours geannuleerd, en veel makers hebben ontdekt dat het eenvoudigweg aanpakken van schandalen en het verduidelijken van intenties de beste manier zijn om het vuur te blussen en, nou ja, dingen weer saai te maken. Door de controverse te laten etteren, bleef “PewDiePie” trending op Twitter terwijl fans en critici ruzie maakten over zijn ware bedoelingen.

Volgens de traditie beweerden de fans van Kjellberg dat Kjellberg gewoon de draak stak met May’s nagels en dat Kjellberg niet eens wist dat ze doof was. Dit is allemaal vrij bekend voor een Kjellberg-schandaal, waarin een terugslag ontstaat en fans beweren onschuldige onwetendheid van de kant van Kjellberg (nu Kjellberg 32 jaar oud is, begint die verdediging steeds wanhopiger te klinken).

May reageerde uiteindelijk op de controverse via een TikTok en was heel openhartig en volwassen over het geheel. May legde uit:

“Ik was niet verrast. Ik ben eraan gewend. Maar een grote maker komt hier en zet ons een miljoen stappen terug, dus het is erg frustrerend. … Omdat ik moet tekenen om te communiceren en lange nagels heb, stopte hij de video na twee seconden en luisterde niet eens naar het verhaal, en daarna ging hij verder met me uit te lachen met zijn hond.”

May noemde ook de beslissing van Kjellberg om haar clip stilletjes te bewerken: “Je kunt niet zomaar dove mensen bespotten die al jaren worstelen met mensen zoals jij en dan je dag verder gaan.”

Enkele uren later besloot Kjellberg de situatie te erkennen en reageerde in het commentaargedeelte van de beledigende video, waarin hij schreef:

‘Hé, even om een ​​paar dingen op te helderen: ik heb de clip bewerkt met het meisje met de lange nagels. Ik had geen idee dat ze doof was, maar een beetje dom van me om het niet te beseffen.. Terwijl ik de clip bekeek, prikte ik alleen maar de spot met haar lange nagels. De stem die ik voor mijn hond deed, is dezelfde stem die ik haar al jaren geef. (edit: ..en de poten van mijn hond laten bewegen was porren naar mensen die altijd aan het dansen zijn of iets bewegen op tiktok, wat een doorlopend thema is in de hele video). Hoe dan ook een eerlijke fout, mijn fout.”

#PewDiePietrends #Twitter #het #bespotten #van #dove #TikTok #Creator

Leave a Comment

Your email address will not be published.