Het uitgebreide naseizoen van MLB veranderde de handelsdeadline – en misschien niet ten goede

Dit is een week van grote beslissingen voor bijna elke algemeen directeur in honkbal. Voorafgaand aan de handelsdeadline van dinsdag moeten frontoffices precies weten waar hun teams staan ​​​​in de play-offrace en hoeveel risico ze bereid zijn te tolereren in naam van het maken van een run dit jaar, versus het verkopen van talent en herladen voor de toekomst. Dit soort dilemma’s kunnen jarenlang (of zelfs decennia) rimpeleffecten hebben op franchises – geen druk!

De deadline van dit jaar is nog interessanter dan de meeste. Om te beginnen is er de gigantische olifant in de kamer: Washington’s openheid voor het verhandelen van de 23-jarige rechtsvelder Juan Soto, een once-in-a-generation hitter die de World Series-kansen zou opschudden en een enorme terugkeer van beide vooruitzichten zou afdwingen en MLB-klaar talent. Voeg dan nog een rimpel toe: de verandering in de MLB-play-off-indeling voor dit seizoen, die twee extra plaatsen na het seizoen toevoegt en een eerste ronde bye biedt aan de twee beste zaden van elke competitie. Beide factoren zullen de berekeningen rond de bereidheid van elk team om op de been te blijven of ervoor te gaan, fundamenteel veranderen.

Hoewel we u niet kunnen vertellen waar Soto naartoe gaat, kunnen we onze jaarlijkse beoordeling aanbieden van welke teams op de deadline zouden moeten kopen en verkopen en in welke mate. Daarvoor doen we een beroep op wat bekend staat als het Doyle-getal, dat staat voor het aantal toekomstige zesjarige overwinningen boven vervanging dat een team bereid zou moeten zijn om zijn talent dit seizoen met 1 OORLOG te verbeteren. (Deze verhouding – genoemd naar voormalig Detroit Tigers-werper Doyle Alexander, ter ere van een noodlottige handel in 1987 waarin hij prominent aanwezig was – is gebaseerd op een combinatie van factoren, zoals de Elo-rating van een team, de play-offkansen en de kans op het winnen van de Wereld series.)

Over het algemeen hebben topkandidaten torenhoge Doyle-nummers – wat betekent dat ze nu all-in moeten gaan om te winnen – terwijl niet-concurrerende teams dichter bij nul staan, wat betekent dat geen enkele hoeveelheid WAR dit seizoen de moeite waard is om toe te voegen ten koste van de toekomst. Teams die twijfelen tussen kopen en verkopen, hebben een Doyle van rond de 1,00, dus ze kunnen het beste worden bediend door beide tactieken, afhankelijk van de deals die voor hen beschikbaar zijn. Volgens Doyle zijn dit de belangrijkste kopers – en verkopers – van de handelsmarkt van 2022:

Hoe onze Doyle Number-statistiek de handelsdeadline van 2022 bekijkt

Postseason odds (volgens het FiveThirtyEight voorspellingsmodel) en Doyle Numbers* voor 2022 MLB kopers en verkopers

TEAM PO% WS% DOYLE TEAM PO% WS% DOYLE
Ontduikers >99% 26% 2.13 rode kousen 22% 1% 0,31
Yankees >99 21 2.04 Reuzen 22 1 0,22
Astros >99 13 1.84 Oriolen 8 <1 0,10
Braves 98 9 1.70 Marlijnen 3 <1 0,06
Mets 99 8 1.66 D-ruggen 1 <1 0,01
Blauwe gaaien 89 5 1.30 Rangers 1 <1 0,01
Brouwers 83 3 1.02 Rockies <1 <1 0,01
padvinders 83 2 0.90 engelen 1 <1 0,01
Stralen 55 2 0,75 Welpen 1 <1 0,00
Tweelingen 60 2 0,71 rood <1 <1 0,00
Zeelieden 68 1 0,67 Tijgers <1 <1 0,00
Phillies 54 2 0,57 Royals <1 <1 0,00
kardinalen 56 1 0.45 Piraten <1 <1 0,00
witte sokken 61 2 0,44 Atletiek <1 <1 0,00
bewakers 35 1 0,32 onderdanen <1 <1 0,00

*Het Doyle-getal geeft aan hoeveel overwinningen van toekomstig talent een team nu moet inruilen voor één extra overwinning aan talent in 2022.

PO% verwijst naar de kansen van een team om de play-offs te halen; WS% verwijst naar kansen om de World Series te winnen. De kansen voor Playoff en World Series zijn vanaf 27 juli.

BRONNEN: FANGRAPHS, ESPN

En ja hoor, de World Series-favoriete Dodgers en Yankees hebben de hoogste Doyle-nummers; in feite zijn beide meer dan 2,00, wat inhoudt dat ze bereid zouden moeten zijn afstand te doen van het dubbele van de toekomstige WAR om dit jaar te verbeteren. Maar er zijn minder duidelijke kopers dan in het verleden, aangezien slechts zeven teams een Doyle-waarde boven de 1,00 hebben, vergeleken met negen teams die vorig seizoen in dat klassement passen. Ondertussen zitten zeven andere clubs tussen een Doyle van 0,40 en 0,90, wat wijst op een overvloed aan teams waarvoor de beste deadlinetactiek niet helemaal duidelijk is.

Een klein veld van potentiële kopers is niet ongewoon; zo zag 2019 ook slechts zeven teams met een Doyle-nummer van meer dan 1,00. Maar in dit geval is het nieuwe postseason-format een beperkende factor. Met meer teams in de play-offs, wordt de waarde van een play-offcampagne op het randje verhoogd … maar de waarde van al het andere neemt af. Hier is een onderdeel van de Doyle-formule – de kansen om de divisieserie te maken als een functie van overwinningen in het reguliere seizoen – en hoe we dat hebben aangepast om rekening te houden met het nieuwe formaat:

Het effect is subtiel, maar het nieuwe formaat suggereert dat het minder waarschijnlijk is dat teams die goed zijn – met minstens 90 overwinningen, zeg maar – niet geweldig zijn, zullen doorgaan in de play-offs. Dit drukt op zijn beurt de Doyle-nummers van die teams, aangezien het vooruitzicht van herladen voor volgend seizoen en daarna er beter uitziet als je World Series-kansen dit seizoen er slechter uitzien. Waarom zou je tenslotte goede vooruitzichten verkwisten voor een seizoen dat een kleine kans heeft om in een kampioenschap te eindigen?

Maar dat wil niet zeggen dat een van die middenklasse teams niet zou (of zou moeten) kopen als ze de kans krijgen om dit jaar talent toe te voegen. Dit zijn de clubs waarvan Doyle denkt dat ze mogelijk deadline-kopers kunnen zijn – wat betekent dat ze bereid zouden moeten zijn om meer toekomstig talent op te geven dan het huidige talent dat ze terugkrijgen – als ze in staat zijn om een ​​typische starter toe te voegen (ter waarde van 2 WAR) , een All-Star kaliber speler (5 WAR) of een MVP-level superster (8 WAR):

Het bepalen van de deadline-marktkopers

MLB-kopers met handelsdeadline (volgens Doyle Number), met teamzwakheden* en hoeveelheid toekomstige WAR, zou het team moeten ruilen om verschillende niveaus van talent te verwerven

Team Voorgerecht (2 OORLOG) All-Star (5 OORLOG) MVP (8 OORLOG) Grootste zwakte
Ontduikers 4.5 12.0 20.7 3B (22e)
Yankees 4.3 11,7 20.4 SS (18e)
Astros 3.9 11.0 19,6 C (30e)
Braves 3.7 10.4 19.0 SP (29e)
Mets 3.6 10.2 18.6 C (27e)
Blauwe gaaien 2.9 8.4 15.8 SS (17e)
Brouwers 2.3 6.9 13.2 CF (25e)
padvinders 2.0 6.1 11.9 SP (24)
Stralen 1,7 5.2 10.2 C (23)
Tweelingen 1.6 5.0 9.8 RP (20e)
Zeelieden 1.5 4.7 9.4 2B (26e)
Phillies 1.3 4.1 8.0 RF (30e)

*Gebaseerd op de categorie waarin het team het laagst scoort in WAR ten opzichte van alle MLB-teams. Via wedstrijden van 27 juli.

Bronnen: Baseball-Reference.com, FanGraphs

De Minnesota Twins, bijvoorbeeld, zouden waarschijnlijk niet achter kleine acquisities aan moeten gaan – het toevoegen van 2 WAR aan talent op de deadline van 2022 zou niet de moeite waard zijn om 2 WAR aan vooruitzichten voor de toekomst op te geven. Maar hun verwachte kampioenschappen op korte en lange termijn zouden ongeveer in evenwicht zijn als ze 5 huidige OORLOG van talent zouden toevoegen voor 5 toekomstige OORLOG van prospects, en ze zouden zelfs kunnen breken met het toevoegen van een 8-oorlog talent, zelfs als ze 9,8 OORLOG van talent zouden opgeven. vooruitzichten in ruil. Zelfs een team als de Phillies, met een kans van 2 procent om de World Series te winnen en slechts een kans van 25 procent om de divisieserie te halen, zou gerechtvaardigd kunnen zijn om groot te worden op de deadline als de vangst hun World Series-kansen voldoende verbetert. (We kennen allemaal wel een rechtsvelder die bij die rekening zou kunnen passen, hoewel algemeen directeur Dave Dombrowski voorzichtig is geweest om al die geruchten de mond te snoeren.)

Wat misschien verrassend is, zijn de teams die zijn niet op die lijst – inclusief de Cardinals, White Sox, Guardians, Red Sox en Giants, evenals de parvenu Orioles. Hoewel sommige van die clubs behoorlijke play-offkansen hebben in de FiveThirtyEight-voorspelling, hebben alleen Chicago (34 procent) en St. Louis (27 procent) zelfs 20 procent kans om de divisieserie te halen, en zij zijn ook de enige leden van die groep met welke World Series-kansen dan ook. (De White Sox zitten op 2 procent; de Cardinals op 1 procent.) Gezien de kleine kans dat dit seizoen een kampioenschap wordt voor die teams, is het waarschijnlijk dat toekomstig talent dat op de deadline wordt weggeruild, uiteindelijk voor niets zal zijn.

Vraag de Atlanta Braves opnieuw naar hun Doyle-nummer vorig seizoen. Het algoritme wees Atlanta een basis Doyle van 0,47 toe op de deadline van 2021, zonder redelijke, uitgebalanceerde WAR-handel die de Braves als kopers ondersteunt. Natuurlijk kocht Atlanta GM Alex Anthopoulos hoe dan ook – en het enige wat hij deed was een van de grootste reeksen van handelsdeadline-bewegingen ooit uitvoeren, wat hielp om een ​​World Series-titel te behalen. Het is dus heel goed mogelijk om Doyle’s begeleiding te negeren en toch een geweldige deadline te hebben.

Maar onwaarschijnlijke runs zoals die van Atlanta zijn speciaal omdat ze, nou ja, onwaarschijnlijk zijn. Doyle is ondertussen puur geworteld in de koude waarschijnlijkheden – kansen die enigszins zijn veranderd onder de uitgebreide postseason-opstelling van MLB. Houd dat allemaal in gedachten terwijl je Soto’s vrijers en de rest van de transacties van dit jaar bekijkt. Een heleboel grote namen in de buurt en een ongewoon grote groep teams die geen voor de hand liggende kopers of verkopers zijn, kunnen het recept zijn voor een wilde deadline, ongeacht wat de kansen aanbevelen.

Bekijk onze nieuwste MLB-voorspellingen.

#Het #uitgebreide #naseizoen #van #MLB #veranderde #handelsdeadline #misschien #niet #ten #goede

Leave a Comment

Your email address will not be published.