Giants’ edge Elerson Smith begint snel aan eerste echte NFL-trainingskamp

Elerson Smith vloog om de juiste tackle. Hij overweldigde de hulpeloze teruglopende Sandro Platzgummer, die geen kans had in een training zonder pads. Quarterback Davis Webb, rode non-contact trui en al, begon te rennen tijdens de eerste training van woensdag in het trainingskamp van New York Giants.

“Hij [Webb] Misschien heb ik die eens goed bekeken’, grapte Smith na de training van woensdag. “Hij heeft wielen.”

In een echte wedstrijd, met een quarterback die hij kon raken, was dat waarschijnlijk een zak voor Smith.

Donderdag maakte Smith de linker tackle Devery Hamilton het leven zuur. Hij schoot gemakkelijk langs Hamilton tijdens een paar toneelstukken en blies de gehaaste quarterbacks uit de zak. Om eerlijk te zijn, Hamilton kon donderdag ook niet undrafted vrije agent Tomon Fox blokkeren.

Dit gaat echter over Smith. Hamilton niet.

Het punt is dat de 24-jarige selectie uit de vierde ronde van 2021 goed van start gaat in dit trainingskamp. Dat is belangrijk, want het is een kans die hij tijdens zijn rookieseizoen niet kreeg.

Smith liep een hamstringblessure op tijdens de rookie-trainingen de week voordat het trainingskamp van vorig jaar officieel werd geopend. Tijdens het trainingskamp oefende hij geen noemenswaardige oefeningen, hij nam slechts licht deel aan een paar doorloopjes. Hij begon het seizoen bij Injured Reserve, speelde in acht wedstrijden nadat hij was geactiveerd en sloot het jaar daarna af bij IR met een nekblessure.

“Dit is alles wat ik hier moet doen, dus daar ben ik erg enthousiast over”, vertelde Smith woensdag aan Big Blue View tijdens een exclusief interview. “Vorig jaar kreeg ik niet eens een dag trainingskamp. Ik denk dat dit een geweldige tijd voor me zal zijn, alleen al omdat ik veel dagen heb waarop ik beter kan worden.

“We hadden het er vandaag over, zet een stap vooruit. Doe dat gewoon elke dag. Ik denk dat een trainingskamp een perfect moment is om aan je vak te werken en te acclimatiseren en ik heb er zin in.”

Smith speelde vorig seizoen 107 defensieve snaps, met slechts acht tackles (twee solo), een gedwongen onhandige poging en een paar quarterback-hits.

Ik vroeg Smith hoe moeilijk het was om terug te komen na zoveel tijd te hebben gemist, vooral als rookie.

“Het is moeilijk om midden in het seizoen terug te komen, omdat je niet de live herhalingen krijgt die je in de praktijk nodig hebt”, zei Smith. “Maar weet je, het is de NFL met een reden en ik ben hier met een reden, dus we proberen te werken met wat we hebben en dat is wat we vorig jaar moesten doen. Nu hebben we veel meer mogelijkheden om beter te worden.”

Smith is ongelooflijk zacht gesproken en beantwoordt vragen beleefd met een stem die nauwelijks boven een fluistering uitgaat. Met een gewicht van 1.80 meter, 255 pond, maakt dat hem misschien een beetje een vriendelijke reus.

Smith gaf toe dat hij het hele jaar moest werken om niet na te denken over wat er had kunnen gebeuren als hij tijdens het trainingskamp gezond was gebleven.

“Het is moeilijk. Soms kunnen we dat denkpatroon doorbreken, maar je wilt aanwezig blijven en gewoon werken met de kans die je hebt, ‘zei Smith. “De mijne kwam vorig jaar binnen in week 8 en kreeg de herhalingen die ik deed en ik probeerde het meeste uit elke herhaling te halen en dat gaan we volgend seizoen ook doen.”

De Giants bevinden zich plotseling met een getalenteerde, jonge groep potentieel uitstekende edge rushers. Er is nummer 5 algemene keuze Kayvon Thibodeaux, 2021 tweede ronde keuze Azeez Ojulari, veteraan Jihad Ward, Quincy Roche en 2019 derde ronde keuze Oshane Ximines.

Waar past Smit?

“Ik probeer het gewoon van dag tot dag te bekijken, rep-by-rep,” zei hij. “Er zijn zoveel verschillende dingen, verschillende afleidingen die je spel kunnen wegnemen, ik wil me daar geen zorgen over maken.”

Als Smith doorgaat met het lastigvallen van quarterbacks tijdens het trainingskamp en het voorseizoen, zal defensief coördinator Wink Martindale een manier vinden om deze lange, atletische, veelzijdige pass rusher in te zetten als onderdeel van zijn “druk breekt buizen” filosofie.

“Ik ben opgewonden om in deze verdediging te spelen”, zei Smith. “Wink is duidelijk een stuk agressiever. Hij wil achter de quarterback aan, en dat is wat ik graag doe. Daar train ik dit seizoen voor.”

Martindale had succes als coördinator bij de Baltimore Ravens bij het ontwikkelen van verschillende linebackers die niet in ronde 1 waren opgesteld tot goede spelers. Za’Darius Smith was een keuze uit de vierde ronde van 2015, Matt Judon een keuze uit de vijfde ronde van 2016 uit Grand Valley State en Tyus Bowser een keuze uit de tweede ronde van 2017.

“We hebben dit buiten het seizoen weerspiegeld op de vorige outside linebackers die eerder in dit schema hebben gezeten en ze hebben veel succes gehad”, zei Smith. “Dat is voor ons nog een reden om het proces met Wink te vertrouwen, vooral als externe financiers, omdat we weten dat daar veel succes is.

“Van Judon tot Za’Darius Smith tot Tyus Bowser, die het de afgelopen jaren allemaal goed voor zichzelf hebben gedaan.”

Zou Smith de volgende in de rij kunnen zijn? Het is veel te vroeg om conclusies te trekken – twee dagen werken zonder pads op betekent niet veel in het grote geheel. Toch heeft Smith’s spel van de afgelopen twee dagen laten doorschemeren waarom het vorige regime van de Giants hem opstelde als een ontwikkelingspass-rusher.

Alleen de tijd zal leren of Smith zijn indrukwekkende start kan omzetten in iets meer betekenis, zowel voor hemzelf als voor de Giants.

#Giants #edge #Elerson #Smith #begint #snel #aan #eerste #echte #NFLtrainingskamp

Leave a Comment

Your email address will not be published.