Jury stuurt bericht naar Charter met een vonnis van $ 7 miljard over moord op klant

Vergroten / Charter Spectrum-kabelwagen in West Lake Hills, Texas, in april 2019.

Een jury in Texas heeft Charter Communications bevolen om $ 7 miljard aan punitieve schadevergoeding te betalen aan de familie van een 83-jarige vrouw die in haar huis werd vermoord door een Spectrum-kabeltechnicus. De jury van het Dallas County Court heeft dinsdag het vonnis van $ 7 miljard teruggegeven nadat Charter eerder aansprakelijk was gesteld voor $ 337,5 miljoen aan compenserende schadevergoeding.

De schade kan door een rechter worden verminderd. Charter zegt niet aansprakelijk te moeten worden gesteld voor de moord en is van plan in beroep te gaan. De jury, die in de eerdere fase van de zaak vaststelde dat de nalatigheid van Charter een belangrijke doodsoorzaak was, bereikte naar verluidt het vonnis van $ 7 miljard na minder dan twee uur beraadslaging.

“Dit was een schokkende schending van het geloof door een bedrijf dat elk jaar arbeiders miljoenen huizen binnenstuurt”, zei een van de advocaten van de familie, Chris Hamilton, dinsdag in een persbericht. “De jury in deze zaak was attent en aandachtig voor het bewijsmateriaal. Dit vonnis weerspiegelt terecht het uitgebreide bewijsmateriaal met betrekking tot de aard van de schade veroorzaakt door grove nalatigheid en roekeloos wangedrag van Charter Spectrum.”

Voormalig Spectrum-technicus Roy Holden pleitte schuldig aan de moord op klant Betty Thomas in 2019 en werd in april 2021 tot levenslang veroordeeld. Hij beroofde en vermoordde Thomas een dag na een servicebezoek. Het persbericht beschreef de moord als volgt:

De heer Holden deed de dag voor haar moord in december 2019 een servicebezoek in het huis van mevrouw Thomas. Hoewel Charter beweerde dat hij de volgende dag niet in dienst was, slaagde hij erin te vernemen dat mevrouw Thomas had gemeld dat ze nog steeds problemen had met haar service en zijn bedrijfssleutelkaart gebruikte om een ​​door Charter Spectrum beveiligd parkeerterrein te betreden en met zijn Charter Spectrum te rijden. busje naar haar huis. Eenmaal binnen, terwijl ze haar faxapparaat aan het repareren was, betrapte het slachtoffer, mevrouw Thomas, de veldwachter die haar creditcards uit haar portemonnee stal. De Charter Spectrum-veldtechnicus, Roy Holden, stak vervolgens de 83-jarige klant op brute wijze neer met een mes geleverd door Charter Spectrum en ging uit met haar creditcards.

Handvest beschuldigd van valsheid in geschrifte

Het persbericht zei verder dat “Charter Spectrum-advocaten een vervalst document gebruikten om te proberen de rechtszaak tot een arbitrage achter gesloten deuren te dwingen, waarbij de resultaten geheim zouden zijn geweest en de schadevergoeding voor de moord beperkt zou zijn tot het bedrag van mevrouw Thomas’ laatste Bill. De jury vond dat Charter Spectrum buiten redelijke twijfel vervalsing heeft gepleegd, gedrag dat een eerstegraads misdrijf vormt volgens de wet van Texas.”

De Dallas Morning News meldde dat uit vonnissen blijkt dat de “jury het erover eens was dat Charter ‘bewust en opzettelijk’ de documenten heeft vervalst.”

Uit getuigenverklaringen bleek ook dat Charter “Roy Holden inhuurde zonder zijn arbeidsverleden te verifiëren, wat zou hebben onthuld dat hij over zijn werkverleden had gelogen”, en dat “supervisors een reeks rode vlaggen negeerden, waaronder de eigen schriftelijke smeekbeden van Mr. Holden om hogerop te komen.” management om hulp vanwege ernstige financiële en familiale problemen”, aldus de advocaten van de familie. Bovendien “gaven de werknemers van Charter Spectrum tijdens het proces dat de diefstal en misdaden tegen het slachtoffer begonnen waren terwijl hij dienst had en in de loop en omvang van zijn dienstverband de dag ervoor.”

Schade die waarschijnlijk wordt verlaagd op basis van precedent

Het grote bedrag van de toegekende punitieve schadevergoedingen vergroot de kans dat een rechter de straf zal verlagen. “Dergelijke schadevergoedingen worden nooit betaald – ze worden altijd verlaagd”, zei W. Mark Lanier, advocaat voor civiele zaken in Texas, volgens een artikel in Wall Street Journal. “Ze zijn een boodschap van hoe gefrustreerd de jury was met flagrante feiten.”

De WSJ citeerde ook de in Californië gevestigde consumentenadvocaat Brian Kabateck, die zei: “Het is een adembenemende hoeveelheid punitieve schadevergoedingen… Ik denk dat de houdbaarheid van dit vonnis erg kort zal zijn.” Kabateck zei te vermoeden dat “deze rechter de omvang van dit vonnis waarschijnlijk heel slecht zou inschatten en het waarschijnlijk zou schrappen.”

Een uitspraak van het Amerikaanse Hooggerechtshof uit 2003 zei dat “in de praktijk weinig toekenningen die de eencijferige verhouding tussen punitieve en compenserende schadevergoedingen in significante mate overschrijden, voldoen aan een eerlijk proces.” Dergelijke verhoudingen zijn niet bindend, maar “[s]Vermenigvuldigers van enkele cijfers zullen eerder voldoen aan een eerlijk proces, terwijl ze nog steeds de doelen van de staat van afschrikking en vergelding bereiken, dan toekenningen met ratio’s in het bereik van 500 tot 1”, aldus de uitspraak.

Een rechter van het Amerikaanse districtsrechtbank in Californië citeerde dat precedent in april toen hij het vonnis van een jury tot schadevergoeding verlaagde van 130 miljoen dollar tot 13,5 miljoen dollar, een verhouding van negen op één ten opzichte van de compenserende schadevergoeding van 1,5 miljoen dollar. In dat geval, waarbij sprake was van racistisch misbruik door een Tesla-fabrieksarbeider, schreef de rechter dat een negen-op-één-verhouding “tot de omvang van de compenserende schadevergoeding gerechtvaardigd en grondwettelijk is”.

In de Charter-zaak zou een negen-op-een-verhouding nog steeds resulteren in een punitieve schadevergoeding van meer dan $ 3 miljard.

#Jury #stuurt #bericht #naar #Charter #met #een #vonnis #van #miljard #moord #klant

Leave a Comment

Your email address will not be published.