Dode spinnen gereanimeerd als griezelige ‘necrobots’

De spin ‘necrobot’ wordt gebruikt om een ​​onderdeel uit een elektrisch circuit op te tillen. Krediet: Preston Innovation Laboratory/Rice University

(opent in nieuw tabblad)

Het levenloze lichaam van een dode spin nemen en het reanimeren als een robot is een idee dat voor de meeste mensen nachtmerries zou zijn. Maar wetenschappers zijn niet de meeste mensen. Onlangs heeft een team van onderzoekers de lijken van wolfspinnen in arcade-achtige klauwmachines die een verscheidenheid aan objecten kunnen oppakken en verplaatsen, waaronder andere dode wolfspinnen.

Het idee voor de gemechaniseerde spinachtige grijpers, of ‘necrobots’, ontstond voor het eerst toen onderzoekers een dode spin zagen opgerold in een bal in een hoek van hun technische laboratorium. Nadat ze hadden opgezocht waarom de poten van dode spinnen altijd strak naar hun buik lijken te worden getrokken, ontdekten de wetenschappers dat spingewrichten werden gecontroleerd door een hydraulisch druksysteem dat faalt wanneer de spinachtigen sterven. Het team realiseerde zich toen dat ze dit hydraulische systeem konden reverse-engineeren om het lijk van de spin te kapen en het een tweede leven als machine te geven.

#Dode #spinnen #gereanimeerd #als #griezelige #necrobots

Leave a Comment

Your email address will not be published.