Artist

NASA’s tweeling Voyager-sondes zijn bijna 45 – en staan ​​voor een aantal moeilijke beslissingen

Op 20 augustus 1977 lanceerde NASA’s Voyager 2-ruimtevaartuig de ruimte. Zijn tweelingbroer, Voyager 1, werd 16 dagen later gelanceerd. Tegenwoordig zijn het niet alleen de meest verre door de mens gemaakte objecten – op respectievelijk 12 miljard en 14,5 miljard mijl (19,3 miljard en 23,3 miljard kilometer) van de aarde – maar ook de langst werkende missie van NASA, die gegevens blijft terugsturen van hun interstellaire reizen naar de rand van het zonnestelsel als ze hun 45e verjaardag naderen.

Maar elk Ruimtevaartuig Voyager wordt aangedreven door een eindige kernenergiebron, en beide bronnen slinken tot gevaarlijk lage niveaus. Elk ruimtevaartuig heeft een voorraad van de radioactieve isotoop plutonium-238; als de isotoop vervalt, komt er energie vrij die wordt omgezet in elektriciteit door drie radio-isotoop thermo-elektrische generatoren (RTG’s). Bij de lancering voorzagen de RTG’s elk ruimtevaartuig van 450 watt aan vermogen. Nu produceren ze minder dan de helft van die hoeveelheid en hun elektrische output neemt elk jaar met vier watt af.#NASAs #tweeling #Voyagersondes #zijn #bijna #staan #voor #een #aantal #moeilijke #beslissingen

Leave a Comment

Your email address will not be published.