Wetenschappers vinden ‘Necrobot’ uit – een dode spin die kan grijpen

Videos Wetenschappers van de Rice University in Texas hebben een dode spin gebruikt als actuator aan het einde van een robotarm – een prestatie die volgens hen het veld van “necrobotica” heeft geïnitieerd.

“Mensen vertrouwen op biotische materialen – niet-levende materialen afgeleid van levende organismen – sinds hun vroege voorouders dierenhuiden als kleding droegen en botten voor gereedschap gebruikten”, stellen de auteurs in een artikel met de titel Necrobotics: Biotic Materials as Ready-to-Use Aandrijvingen. Het artikel merkt ook op dat evolutie veel ontwerpen heeft geperfectioneerd die nuttig zouden kunnen zijn in robots, en dat spinnen bijzonder interessant zijn gebleken. Spinnenpoten “hebben geen antagonistische spierparen; in plaats daarvan hebben ze alleen buigspieren die hun benen naar binnen samentrekken, en hemolymfe (dwz bloeddruk) gegenereerd in de prosoma (het deel van het lichaam dat met de benen is verbonden) verlengt hun benen naar buiten.”

De auteurs hadden het vermoeden dat als ze een kracht konden genereren en beheersen die gelijk is aan bloeddruk, ze de benen van een dode spin in en uit zouden kunnen laten bewegen, waardoor ze objecten kunnen vastgrijpen en weer loslaten.

Dus doodden ze een wolvenspin “door blootstelling aan vriestemperaturen (ongeveer -4 ° C) gedurende een periode van 5-7 dagen” en gebruikten vervolgens een injectiespuit om het prosoma van de spin met lijm te injecteren.

Door de spuit op zijn plaats te laten en lijm in of uit te pompen, konden de onderzoekers de poten van de spin samentrekken en vastgrijpen. Hier is een video van de necrobot aan het werk, die een licht uitdoet.

Youtube video

Het artikel beweert dat dit een veel eenvoudigere manier is om een ​​grijper te maken dan met conventionele robottechnieken die allerlei vervelende fabricage- en ontwerpinspanningen vereisen.

De necrobot greep stevig vast. “De necrobotische grijper is in staat om objecten met een onregelmatige geometrie en tot 130 procent van zijn eigen massa vast te pakken”, stelt het artikel. Andere deugden zijn onder meer biologische afbreekbaarheid en uitstekende camouflage bij gebruik buitenshuis. Nadelen zijn onder meer dat ze griezelig zijn als ze allemaal naar buiten gaan, zoals te zien is in de onderstaande video waarin de ene dode spin een andere optilt.

Youtube video

Het artikel houdt rekening met de ethiek van het afschieten van spinnen, maar merkt op: “Er zijn momenteel geen duidelijke richtlijnen in de literatuur met betrekking tot ethische inkoop en humane euthanasie van spinnen.”

De auteurs hebben daarom “onze spiders gekocht bij een leverancier van wetenschappelijke producten en volgden euthanasiemethoden die in eerder werk werden gepresenteerd.”

Maar ze weten niet zeker of die methoden geschikt zijn, omdat ze zijn ontworpen om spinnen te bewaren voor onderzoek onder een microscoop. De auteurs zijn er niet zeker van dat deze methoden de beste manier zijn om spinnen te bewaren voor gebruik als necrobots. De suggestie dat verder onderzoek nodig is.

“Ons werk hier presenteert de eerste stap in deze nieuwe onderzoeksweg, waarvan we verwachten dat deze zich zal uitstrekken tot voortbeweging van necrobots door onafhankelijk elk been van de spin te bedienen”, concluderen de auteurs – wat helemaal niet klinkt als het spul van nachtmerries . Ze willen ook werken aan ‘biotische materialen die zijn afgeleid van andere wezens met vergelijkbare hydraulische eigenschappen’.

Dat maakt zorgen over The Rise Of The Machines vreemd, nu we The Rise Of The Machines met zombiespinnen hebben om ons zorgen over te maken. ®

Youtube video

#Wetenschappers #vinden #Necrobot #uit #een #dode #spin #die #kan #grijpen

Leave a Comment

Your email address will not be published.