New Legislation Takes Aim At Credit Card Fees & Rewards

Nieuwe wetgeving richt zich op creditcardkosten en beloningen

The Wall Street Journal rapporteert over een aantal aanstaande wetgeving die de creditcardkosten zou kunnen beperken, wat op zijn beurt creditcardbeloningen in de Verenigde Staten zoals wij die kennen, zou kunnen vernietigen.

Senaatswet kan de creditcardindustrie veranderen

In de loop der jaren hebben we nogal wat politici zien praten over het beperken van creditcardkosten, als een manier om het te laten lijken alsof ze uitkijken naar kleine bedrijven en consumenten. Meestal komt hier niets van, hoewel we nu het laatste dergelijke voorstel zien.

Senatoren Dick Durbin (een democraat uit Illinois) en Roger Marshall (een republikein uit Kansas) bereiden zich voor om een ​​wetsvoorstel in te dienen waarmee handelaren Visa- en Mastercard-transacties via verschillende netwerken kunnen verwerken.

Dit wetsvoorstel zou vereisen dat verkopers betalingen via een niet-aangesloten netwerk kunnen routeren, en dit zou van toepassing zijn op Visa- of Mastercard-creditcards die zijn uitgegeven door banken met meer dan $ 100 miljard aan activa. Met andere woorden, Visa en Mastercard zouden niet langer dezelfde macht hebben als het gaat om handelaarskosten.

De Verenigde Staten hebben een van de hoogste handelstarieven van alle geïndustrialiseerde landen ter wereld. Er wordt beweerd dat deze kosten gemiddeld 2,22% van de transactiebedragen bedragen, waardoor swipe-kosten de hoogste bedrijfskosten zijn voor sommige verkopers na arbeid. Er wordt ook beweerd dat deze vergoedingen de consumentenprijzen met meer dan $ 900 per jaar opdrijven voor het gemiddelde Amerikaanse gezin. Ik denk dat al deze beweringen een beetje extreem zijn, maar daar komen we later op terug.

Het zou me verbazen als dit de stemmen krijgt die nodig zijn om te slagen, hoewel het iets is dat altijd lijkt te worden besproken.

Nieuwe wetgeving kan de vergoedingen voor creditcardverkopers aanzienlijk beperken

Dit zou verstrekkende gevolgen hebben

Als dergelijke wetgeving zou worden aangenomen, zou dat niet alleen gevolgen hebben voor banken en betalingsnetwerken. Het zou ook gevolgen hebben voor allerlei andere industrieën.

Kijk bijvoorbeeld eens naar de luchtvaartindustrie. Grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen maken meer winst met hun co-brand creditcardovereenkomsten dan met daadwerkelijk vliegende passagiers. Tijdens de pandemie zagen we grote luchtvaartmaatschappijen hun frequent flyer-programma’s gebruiken om financiering veilig te stellen, omdat ze zo waardevol zijn, precies vanwege deze co-brand creditcardovereenkomsten.

De Amerikaanse luchtvaartindustrie zou er totaal anders uitzien als deze limieten zouden worden ingevoerd. Delta-medewerkers? Uw winstdelingscheque zou er een stuk kleiner uitzien. Amerikaanse werknemers? Nou… ik bedoel, moet ik het nog zeggen?

Dat is nog maar het topje van de ijsberg…

Dit zou geen goed nieuws zijn voor luchtvaartmaatschappijen

De keerzijde van hoge creditcardverkoperskosten

Wanneer we wetgeving zoals deze voorgesteld zien, zien we vaak een aantal verhalen die volgens mij behoorlijk onoprecht zijn:

  • Er wordt beweerd dat de huidige vergoedingen voor creditcardverkopers verschrikkelijk zijn voor bedrijven, vooral kleine bedrijven
  • Er wordt beweerd dat het huidige systeem ervoor zorgt dat armere consumenten (vaak mensen zonder creditcard) aankopen voor rijkere consumenten (vaak mensen met creditcard) subsidiëren

Ik denk dat dat een zeer beperkte kijk is op de creditcardindustrie en het algemene voordeel dat het zowel bedrijven als consumenten oplevert.

In termen van voordelen voor bedrijven:

  • Voor beter of slechter, mensen geven meer uit wanneer ze met een creditcard betalen dan wanneer ze contant betalen
  • Ja, handelskosten zijn een aanzienlijke kostenpost voor kleine bedrijven, maar de kosten voor het omgaan met contant geld zijn ook duur, in termen van verlies, diefstal, bankieren, enz.
  • Grote bedrijven besparen vaak aanzienlijk geld met creditcards, omdat ze lucratieve co-brand-creditcardovereenkomsten kunnen sluiten die hun vergoedingen vrijwel nul brengen

In termen van voordelen voor consumenten:

  • Het is duidelijk dat creditcards zeer lonend kunnen zijn, en slimme consumenten kunnen aanzienlijk meer terugverdienen dan de vermeende prijsstijgingen bij het accepteren van creditcards
  • Aankoop- en fraudebescherming is een geweldig voordeel dat u niet krijgt als u contant betaalt, en dat u doorgaans ook niet krijgt als u met een pinpas betaalt
  • Creditcards bieden allerlei andere waardevolle voordelen, van huurautodekking tot reisbescherming tot bescherming van mobiele telefoons

Het argument dat de kosten voor het gemiddelde Amerikaanse gezin met meer dan $ 900 per jaar worden opgedreven, lijkt te zijn gebaseerd op een alternatieve realiteit waarin consumenten precies dezelfde aankopen doen en bedrijven geen kosten hebben in verband met het innen van contant geld. Het gaat ervan uit dat consumenten nooit profiteren van creditcards, of het nu gaat om aankoopbescherming, beloningen of wat dan ook.

Dit zou slecht nieuws zijn voor creditcardvoordelen

Waar het op neerkomt:

We staan ​​op het punt om wetgeving te zien die er uiteindelijk toe zou leiden dat de vergoedingen voor creditcardverkopers aanzienlijk worden beperkt. Als dit zou slagen en volledig zou worden geïmplementeerd (wat onwaarschijnlijk lijkt, maar wie weet), zouden creditcards qua voordelen en vergoedingen heel erg op debetkaarten lijken.

Zeg vaarwel tegen creditcardbeloningen en zeg vaarwel tegen creditcardbescherming en andere voordelen. Bedrijven kunnen zich verheugen op consumenten die minder uitgeven en hogere kosten hebben in verband met andere vormen van betalen.

Dat gaat nog niet eens in op de impact die dit zou hebben op zoveel andere industrieën, met name de reisindustrie.

Wat vindt u van deze voorgestelde creditcardwetgeving?

#Nieuwe #wetgeving #richt #zich #creditcardkosten #beloningen

Leave a Comment

Your email address will not be published.