field of stars and warped galaxies

James Webb Space Telescope verslaat zijn eigen record met potentieel verste sterrenstelsels

Astronomen ontdekken nu per dozijn recordbrekende verre sterrenstelsels terwijl ze de schat aan gegevens doorzoeken die nu worden verzameld door de James Webb Space Telescope (JWST of Webb). Onder hen zijn verschillende sterrenstelsels die dateren van iets meer dan 200 miljoen jaar na de oerknal.

Voorafgaand aan de lancering van de James Webb Ruimtetelescoophet verste bevestigde sterrenstelsel dat bekend was, was GN-z11die astronomen zagen zoals het was ongeveer 420 miljoen jaar na de Oerknalwaardoor het wat astronomen noemen een roodverschuiving van 11.6. (Roodverschuiving beschrijft hoeveel het licht afkomstig van een melkwegstelsel is uitgerekt als de universum breidt uit. Hoe hoger de roodverschuiving, hoe verder terug in de tijd we een sterrenstelsel zien.)



#James #Webb #Space #Telescope #verslaat #zijn #eigen #record #met #potentieel #verste #sterrenstelsels

Leave a Comment

Your email address will not be published.