Wat de volgende zet van de Big Ten ook is, Kevin Warren bevindt zich in een machtspositie

INDIANAPOLIS — Kevin Warren is een man die vaak in een miljoen richtingen tegelijk wordt getrokken, maar op dit rustige moment op woensdagavond is hij gewoon een man die klaar is.

De Big Ten-commissaris heeft al zijn mediadagverplichtingen vervuld. Hij heeft gesmoozed met talloze tv-managers en komvertegenwoordigers. Hij heeft al zijn voetbalcoaches ingehaald. En hij heeft de rest van de universiteitssport op de hoogte gebracht.

Warren heeft deze week een suite op veldniveau gebruikt als zijn thuisbasis, weggestopt van de coaches, spelers en verslaggevers verspreid over het gras van het Lucas Oil Stadium. Vanuit deze suite kan hij een kijkje nemen en zien wat er gebeurt – en hij zal een paar minuten doorbrengen met de Michigan State-coach Mel Tucker voordat hij terugkeert naar East Lansing – maar niemand kan hem binnen zien. Niet gemakkelijk, tenminste.

De deur naar de suite is bijna helemaal dicht. Het staat op een kier, maar precies zo – een toepasselijke metafoor als het gesprek overgaat in het onderwerp van herschikking en conferentie-uitbreiding. Bijna een maand is verstreken sinds de Big Ten USC en UCLA heeft toegevoegd, en elke dag heeft nieuwe geïnformeerde (en ongeïnformeerde) speculaties gebracht over mogelijke nieuwe toevoegingen. En ze kunnen ooit komen, maar het is nog niet duidelijk wanneer die ooit zal komen.

“The Big Ten bevindt zich niet in de actieve markt”, vertelt Warren de atletische. “Ik moet ervoor zorgen dat onze 14 (leden) solide en sterk zijn. We hebben er twee die binnenkomen aan wie ik teveel wil leveren.

‘Dan denk ik dat het duidelijk zal zijn dat er andere belangen zijn die voor ons zinvol zijn. … Alle andere uitbreidingsgebieden – ik denk dat het duidelijk zou worden.”

Zijn toon is anders dan een dag eerder, toen hij op een podium stond en zei dat de toekomst uitbreiding zou kunnen omvatten die “om de juiste redenen op het juiste moment zal worden gedaan” en “strategisch” zou zijn. Hij zei dat de Big Ten “agressief” zou zijn. Die taal gold ook als een soort waarschuwingsschot in de rest van de universiteitssporten, vooraf bericht dat de Big Ten niet achterover zou leunen nu het zijn nieuwe LA-scholen had. Een bron uit de industrie merkte op dat Warren op dit moment misschien een beetje te losjes is met zijn taal, zich niet realiserend dat zijn woorden extra gewicht in de schaal leggen na de staatsgreep die hij zojuist heeft georkestreerd.

En nu is iedereen gefocust op wie is? De volgende. Zouden de Big Ten een echte westelijke vleugel toevoegen – zeg maar Oregon, Washington, Cal en Stanford? Dat zou USC en UCLA kunnen helpen met de planning van Olympische sporten en de conferentie in haar pogingen om het kickoff-venster op zaterdagavond te claimen. Het is een idee dat heel logisch en geografisch gezien logisch is, maar alleen Big Ten-leiders kunnen weten of het voldoende waarde heeft om uit te voeren.

Iedereen is ook gefocust op wanneer. Dit is de interessantere vraag, de reden waarom er zoveel ademloze berichtgeving is over mogelijke bewegingen en houdingen. Mensen lijken één belangrijke factor te vergeten: The Big Ten is hiermee begonnen. Na een korte maar opvallende periode van relatieve rust was de Big Ten eind juni de conferentie die de herschikkingsbal weer aan het rollen bracht. Deze conferentie is deze keer de agressor. Deze conferentie is degene die een stap heeft gezet waar anderen nu op moeten reageren. The Big Ten heeft ervoor gekozen om USC en UCLA toe te voegen – en alleen die twee.

De Big Ten had in die tijd meer scholen kunnen toevoegen, als ze dat hadden gewild. De competitie had de helft van de Pac-12 kunnen veroveren, of op zijn minst Oregon en Washington, als ze dat hadden gewild. Er was geen biedingsoorlog met de SEC voor USC en UCLA; het waren gewoon de Grote Tien die onder de dekking van de duisternis naar binnen kwamen.

Dus waarom zou er nu urgentie zijn? Waarom zouden de Grote Tien moeten reageren op – controleert aantekeningen – de Grote Tieneigen zet om USC en UCLA toe te voegen?

De enige reden om te doen iets is als je bang bent dat je een waardevolle prijs verliest door niet snel te handelen. Maar als de Notre Dame gelooft dat ze voorlopig haar gekoesterde onafhankelijkheid kan behouden, dan gaan de Ieren nergens heen. Als de toekenning van rechten van de ACC zo ijzersterk is als de spelers in de competitie denken dat het is, zijn de topprogramma’s mogelijk een tijdje niet beschikbaar. En als het niet duidelijk is of de SEC door het land naar de westkust wil, wat is dan de haast met de Pacific Northwest-scholen? Of in de Bay Area?

Misschien is er geen. Misschien is er geen behoefte aan een reflexmatige reactie, vooral als de baas van de Big Ten potentiële toevoegingen heeft geëvalueerd sinds hij de baan in 2019 aannam, zoals hij deze week zei. Hij heeft ook al maanden een verkennende subcommissie uitbreiding. De competitie heeft de informatie die het nodig heeft om te handelen, maar het weet dat dat niet nodig is.

“De ervaring van het toevoegen van één school is echt complex; twee is erg complex”, zegt Warren. “Daarom wil ik me echt focussen op al onze 14 scholen. Ons lidmaatschap is sterk en voor onze twee nieuwe familieleden die in 2024 binnenkomen, wil ik hen een uitzonderlijke overgangsservice bieden. Daar moet je je op focussen.”

Dus hoe balanceert hij om de deur open te laten voor mogelijke nieuwe toevoegingen en de verleiding te weerstaan ​​om leden toe te voegen alleen omdat prospects komen bellen? De waarde vaststellen voor de Grote Tien van de school die belt. Het evalueren van zijn leiderschap en interne afstemming. Bepalen of zijn academisch profiel overeenkomt met de scholen die zijn collega’s in deze conferentie zouden zijn. Als zulke sterren op één lijn zouden komen met USC en UCLA, denkt Warren dat het duidelijk zou zijn dat de Big Ten een zet zou moeten doen.

“Dit zijn problemen uit de eerste wereld”, zegt Warren. “Maar als het zou gebeuren – of het nu een maand of vier jaar was – zouden we erachter komen.”

De Big Ten bevindt zich nu ongetwijfeld in een machtspositie. De commissaris was het grootste deel van de eerste twee jaar van zijn ambtstermijn veel verguisd, met name wat betreft zijn aanpak van de pandemie in de zomer van 2020 en de noodlottige vorming van afgelopen zomer van een alliantie met de ACC en Pac-12 (die Warren zegt dat hij er geen spijt van heeft om toe te treden, zelfs nu niet). Maar nu heeft hij relaties en vertrouwen opgebouwd op zijn campussen, waardoor hij direct USC en UCLA kon toevoegen terwijl de ontwikkelingen extreem dicht bij het vest bleven.

Nu is hij de toast van de conferentie, de man die Los Angeles naar de competitie heeft gebracht en die ervoor heeft gezorgd dat de Big Ten zijn eigen koers kan bepalen. Hoe universiteitssport er over vijf of tien jaar ook uitziet, de Big Ten zal er iets over te zeggen hebben.

“Ik was niet van plan om in (deze baan) te komen en te zeggen: ‘Oh, nou, dit is de manier waarop het is geweest'”, zegt Warren. “De organisaties, de entiteiten en de mensen die zullen kunnen gedijen in een ontwrichtende omgeving, zijn degenen die zich op hun gemak voelen in een ongemakkelijke situatie. De organisaties of conferenties die hier echt goed uit zullen komen, zijn degenen die zich kunnen aanpassen en wendbaar zijn.”

Met andere woorden, de competities die het best gepositioneerd zijn voor succes, zijn degenen die het verstoren. En omdat de Big Ten net wat heeft gedaan, kan het het zich veroorloven om geduldig te zijn. Dit is een luxe die wordt gegeven aan degenen die het landschap transformeren, degenen die de agenda voor iedereen bepalen. Na alles wat Warren heeft doorstaan ​​om hier te komen, heeft hij het verdiend.

(Foto: Robert Goddin / USA Today)#Wat #volgende #zet #van #Big #Ten #ook #Kevin #Warren #bevindt #zich #een #machtspositie

Leave a Comment

Your email address will not be published.