Alan Horn voegt zich bij Warner Bros. Discovery in de rol van adviseur

Alan Horn, voormalig chief creative officer van Disney, treedt toe tot Warner Bros. Discovery.

Horn, die in 2021 met pensioen ging bij Disney na tien jaar in de studio te hebben gewerkt, is aangenomen als adviseur om de nieuw aangestelde CEO van het bedrijf, David Zaslav, te helpen bij het navigeren door de filmindustrie. Hij begint op 1 augustus. De formele aankondiging komt na berichten dat Horn in gesprek was geweest met Warner Bros. Discovery executives en gezien was op het terrein met ontmoetingen met topbesluitvormers.

“Ik ben verheugd met jullie te kunnen delen dat Alan Horn, een van de meest gerespecteerde studio executives in de industrie, heeft toegezegd mij te assisteren in een consultantrol tijdens deze overgangsperiode, die begint op 1 augustus. Niemand kent dit bedrijf beter dan Alan. . Hij heeft een buitengewone carrière van bijna een halve eeuw achter de rug’, zei Zaslav in een personeelsnota. “Onlangs was hij voorzitter en later co-voorzitter en chief creative officer van The Walt Disney Studios, waar hij bijna 10 jaar toezicht hield op de productie van alle films en de integratie van Lucasfilm en de Fox-filmstudio’s. , evenals de uitbreiding naar het produceren van inhoud voor Disney’s streamingdiensten.”

Horn wordt zeer gerespecteerd en wordt gezien als een van de meest eerlijke en oprechte leidinggevenden in de branche. De benoeming is een soort thuiskomst voor Horn, die in 2013 werd ontslagen als president en chief operating officer van Warner Bros. Bij Warner Bros. hield Horn toezicht op de “Harry Potter”-franchise en de “Dark Knight”-trilogie van Christopher Nolan .

Hij werd uit zijn pensioen gelokt en genoot van een geweldige tweede act bij Disney, waar hij relaties bij Marvel, Lucasfilm en Pixar tot groot succes cultiveerde. Tijdens zijn negen jaar bij Disney domineerde de studio met gemak de kassa en vestigde hij talloze records. In die tijd overschreden 20 films – waaronder kolossen aller tijden als “Star Wars: The Force Awakens”, “Avengers: Endgame” en “Black Panther” – de grens van een miljard dollar. Drie films (“The Force Awakens”, “Endgame” en “Avengers: Infinity War”) hebben wereldwijd zelfs meer dan $ 2 miljard bereikt.

Ondanks de staat van dienst van Horn, hebben sommige insiders van Warner Bros. Discovery hun bezorgdheid geuit over het feit dat Zaslav geld uitgeeft aan dure consultants in een tijd waarin het bedrijf kostenbesparingen en uitgebreide ontslagen ondergaat. Voormalig MGM-filmleiders Michael De Luca en Pamela Abdy werden onlangs benoemd tot co-voorzitter en CEO van Warner Bros. Motion Picture Group.

In de memo van Zaslav zegt hij dat hij al “veel heeft geleerd” over de filmindustrie door tijd met Horn door te brengen.

“In de afgelopen zes maanden heb ik het geluk gehad om tijd met Alan door te brengen. Hij is genereus en enorm behulpzaam voor mij geweest, en ik heb veel geleerd over het bedrijf van onze gesprekken,” zei hij. “Ik zou niet blijer kunnen zijn om te kunnen blijven profiteren van zijn denkwijze, expertise en stellaire instincten terwijl we onze filmbusiness overgaan en onze filmstrategie voor de toekomst aanscherpen. En ik weet dat Mike en Pam even enthousiast zijn om Alan’s oor te hebben en te kunnen profiteren van zijn schat aan ervaring die hij heeft opgedaan met zo’n illustere staat van dienst.”

De memo besluit: “In veel opzichten is dit een thuiskomst. Alan begon zijn carrière bij de legendarische Norman Lear en partners Jerry Perenchio en Bud Yorkin, en was later medeoprichter en leider van Castle Rock Entertainment voordat hij 12 jaar lang president en COO van Warner Bros. was. Hij kent de ins en outs van deze studio en hielp hem uit te bouwen tot de krachtpatser die het nu is. Hij heeft ook wijdverbreide talentrelaties en groot respect en waardering voor onze ongeëvenaarde verzameling IP, en zal in staat zijn om een ​​uniek en gewaardeerd perspectief te bieden aan het algehele creatieve proces. We zijn zo blij dat hij zich bij ons voegt.”

The Wrap rapporteerde eerst de memo van Zaslav aan het personeel.#Alan #Horn #voegt #zich #bij #Warner #Bros #Discovery #rol #van #adviseur

Leave a Comment

Your email address will not be published.