Wat is de toekomst van de Unscripted Division van HBO Max onder Warner Bros. Discovery?

Wat gaat er gebeuren met de unscripted afdeling van HBO Max? Het is een vraag die de tv-industrie zich al had gesteld voordat Discovery en WarnerMedia zelfs in april in het huwelijksbootje stapten om Warner Bros. Discovery te worden. Maar na onlangs de grens van 100 dagen na de fusie te hebben overschreden en aanstaande donderdag de winst voor het tweede kwartaal van het bedrijf nadert, wordt de vraag steeds meer gesteld door mensen buiten en binnen het door David Zaslav gerunde bedrijf – dat meer koks in dienst heeft. niet-gescripte programmeerkeuken dan het nodig heeft – vooral als het nog steeds van plan is om de beloofde kostenbesparende synergieën van $ 3 miljard in de komende drie jaar te realiseren en zijn schuldenlast van ongeveer $ 55 miljard te verminderen op een marktkapitalisatie van $ 36,3 miljard.

“David Zaslav is zowel een zeer slimme als slimme man en sommigen zouden zeggen, ik zeg het niet, sommigen zouden zeggen, ook een meedogenloze zakenman,” Peter Newman, hoofd van de NYU Tisch School of the Arts en de Stern De dubbele MBA-MFA-graad van de School of Business, vertelde Verscheidenheid. “En hij moet meerdere konijnen uit de hoed toveren. En hij heeft het eerder gedaan. Wie had gedacht dat je deze ongelijksoortige kanalen, Food Network en de Discovery-kanalen en Eurosport, zou samenbrengen en er iets van zou maken dat de controle heeft over WarnerMedia. Het lijdt geen twijfel dat hij erin zal slagen om die $ 3 miljard aan bezuinigingen te realiseren. Het ligt voor de hand om te kijken naar ontslagen.”

OG Discovery is al lang de thuisbasis van het programmeren van comfortfood-levensstijlen en gaat verder in die richting met de overname van Scripps in 2018. Gerund door Kathleen Finch, omvat het portfolio Food Network, HGTV, TLC, Animal Planet, Discovery Channel en Cooking Channel, evenals de jonge streamer Discovery+ en Magnolia Network — Discovery’s streaming/lineaire combo-joint venture met “Fixer Upper”-sterren Chip en Joanna winsten. (Kort na het sluiten van de fusie werd de programmering van Magnolia Network verplaatst onder HBO en HBO Max content chief Casey Bloys, wat een specifiek niveau van prestige aangeeft dat door Zaslav aan het merk is toegewezen.)

Ondertussen herbergen verschillende van Discovery’s nieuw verworven WarnerMedia-eigendommen, het meest recentelijk eigendom van AT&T, ook niet-gescripte divisies die inhoud produceren, waaronder CNN, HBO, HBO Max en de zogenaamde “T-Nets”: TNT, TBS en TruTV.

Tel dat allemaal bij elkaar op en je krijgt veel mensen die aan niet-gescripte inhoud werken die zich hebben aangesloten bij een bedrijf dat zich specifiek bezighoudt met niet-gescripte inhoud en al bemand is om dit te blijven doen. Je hebt ook een bedrijf dat heeft beloofd dat het uiteindelijk zijn twee streamers, HBO Max en Discovery+, in één platform zal combineren, hoewel er nog geen tijdschema is gegeven om dit te doen.

“We weten allemaal dat het eindspel ‘één bedrijf, één product’ is. Maar dat kost tijd”, vertelde een insider bij een oud Discovery-merk Verscheidenheid. “Unscripted heeft het op dit moment erg moeilijk – de kijkcijfers zijn gedaald en de budgetten zijn gesloopt. Ik denk dat de toekomst van unscripted en wat voor rol WBD op lange termijn in die wereld wil spelen op dit moment waarschijnlijk een van de grootste vraagtekens is en misschien een deel van de reden voor gebrek aan duidelijkheid op het gebied van strategie. Een ander groot vraagteken is hoe erg zullen die teams zonder script worden gestript? Het lijkt alsof iedereen nog steeds gewoon wacht tot die andere schoen valt voordat hij zelfs maar aan ‘strategie’ denkt.

Zaslav en co. hebben al een aantal grote beslissingen genomen op dit gebied, waarbij CNN+ onmiddellijk werd afgeschaft en besloten om TNT, TBS en TruTV om te vormen tot zenders die strikt niet-gescript zijn. Maar de bijl moet nog vallen op de plaats die het meest wordt gecontroleerd op overtolligheden en inefficiënties in het niet-gescripte rijk: HBO Max.

Op dit moment heeft HBO Max een groeiende line-up van reality-, competitie- en lifestyle-gerechten, waaronder ‘Selena + Chef’, ‘FBoy Island’, ‘Legendary’, ‘The Great Pottery Throw Down’, ‘Sweet Life: Los Angeles’ en Dan Levy’s aanstaande ‘The Big Brunch’, onder andere.

“Ik denk dat alle HBO Max-mensen weg zullen gaan en het zullen allemaal Discovery-mensen zijn, en ze gaan het gewoon een andere naam geven. Ik weet niet wat ze nog meer gaan doen’, zegt een agent die handelt in niet-gescripte inhoud. “David Zaslav heeft duidelijk een team dat hij volledig vertrouwt, dat is duidelijk. En ik denk dat HBO Max het goed heeft gedaan, deels vanwege de pandemie, maar voor hen om HBO Max te noemen – wat in wezen de Warner Bros.-catalogus is – had HBO Max het gevoel dat het aan de vacht hing van HBO, dat zich onderscheidt en heeft lang geleden naam gemaakt. Dus mijn enige vraag is of HBO echt binnen die nieuwe structuur zal leven, of daarbuiten?”

Een WBD insider vertelt Verscheidenheid dat er binnenkort eindelijk beslissingen zullen worden genomen en dat Zaslav en zijn streamingchef JB Perrette tijdens de Q2-inkomstenoproep van volgende week een re-organisatieplan over de toekomst van HBO Max en zonder script over de hele linie bij Warner Bros. Discovery bekend zullen maken. Maar tot die tijd wachten degenen aan zowel de WB- als de D-kant op antwoorden terwijl ze proberen hun gebruikelijke werk te doen te midden van een zee van onzekerheid.

Interne bronnen bij HBO en HBO Max zeggen dat ze nog steeds in het ongewisse tasten over plannen, en blijven opereren met onzekerheid over hoe lang ze nog actief zullen zijn. Maar vanaf vandaag is de bedrijfslijn dat de niet-gescripte afdelingen van HBO en HBO Max leven, hoewel ze duidelijk niet goed zijn.

“Het is een soort van business as usual”, zei een Warner Bros. Discovery-medewerker die bij een Discovery lifestyle-merk werkt. “Er zijn ontslagen gevallen en minder mensen doen meer werk. Maar ik weet dat meer van de opschudding aan de kant van Warner is geweest. Ze hebben gewoon meer mensen, wij zijn lichter. Ik denk dat we over het algemeen kleiner zijn. Ik denk dat iedereen gewoon wacht.”

“In dit bloedbad dat de streamingoorlogen zijn, lijkt de Warner-groep van bedrijven zeer goed te passen bij de reality-programmering”, zei Newman. “Als je de erfenis en de studio’s, de films en televisie en al het andere dat Warners en HBO hebben, en dan dit onderdeel dat voornamelijk realiteit en huis en tuin is, toevoegt en Eurosports erbij gooit, lijkt het een goede mix en er is enige redundantie. En er zullen hoofden vallen – sommige gerechtvaardigd, sommige niet gerechtvaardigd. Ik denk dat de vraag is hoe hij deze gemandateerde doelen kan bereiken door een combinatie van het verminderen van redundantie, maar ook gewoon het uitschakelen van hele netwerken, shows en werknemers zonder op enigerlei wijze de echte waarde van de hele operatie op te offeren.”

(Afgebeeld: HBO Max’s “Selena + Chef”)#Wat #toekomst #van #Unscripted #Division #van #HBO #Max #onder #Warner #Bros #Discovery

Leave a Comment

Your email address will not be published.