Daniel Snyder wordt donderdag onder ede geconfronteerd met vragen van de Huiscommissie

Opmerking

De eigenaar van de Washington Commanders, Daniel Snyder, nam donderdag op afstand deel aan een beëdigde verklaring met de House Committee on Oversight and Reform, nadat hij en de commissie het eens waren geworden over de voorwaarden van het interview na weken van beraadslaging.

De commissie kondigde de overeenkomst donderdagochtend vroeg aan, nadat de onderhandelingen met advocaten aan beide kanten tot laat in de woensdagavond waren doorgegaan. Snyder legde donderdag om 08.00 uur een vrijwillige verklaring onder ede af over kwesties met betrekking tot de werkplek van het team, zonder een dagvaarding te accepteren.

“De verklaring van de commissie van de heer Snyder zal vandaag doorgaan”, zei een woordvoerder van de commissie in een schriftelijke verklaring. “Dhr. Snyder heeft toegezegd volledige en volledige getuigenissen af ​​te leggen en de vragen van de commissie te beantwoorden over zijn kennis van en bijdragen aan de giftige werkomgeving van de commandanten, evenals zijn inspanningen om het interne onderzoek van de NFL te verstoren, zonder zich te verschuilen achter geheimhouding of andere vertrouwelijkheid overeenkomsten. Mocht de heer Snyder zijn verplichtingen niet nakomen, dan is de commissie bereid om zijn getuigenis af te dwingen over eventuele onbeantwoorde vragen bij zijn terugkeer naar de Verenigde Staten.”

De woordvoerder bevestigde donderdagmiddag dat de afzetting was begonnen en aan de gang was. Een woordvoerder van Snyder weigerde commentaar te geven.

De verklaring van donderdag was niet openbaar. De procedure werd getranscribeerd. Het is niet duidelijk of het transcript ooit openbaar zal worden gemaakt; dat is ter beoordeling van de commissie. De afzetting werd uitgevoerd door commissiestafleden, de meesten van hen advocaten, en zou naar verwachting langer duren dan de 2½ uur durende openbare hoorzitting vorige maand, waarbij NFL-commissaris Roger Goodell werd ondervraagd door wetgevers in plaats van door advocaten.

Afgevaardigde Carolyn B. Maloney (DN.Y.), de voorzitter van de commissie, voldeed aan een procedurele vereiste door maandag een afzettingsbericht in te dienen bij het kantoor van de griffie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Maar het was niet zeker dat de afzetting daadwerkelijk zou plaatsvinden totdat de partijen hun meningsverschillen over de voorwaarden hadden opgelost.

De overeenkomst belet de commissie niet om verdere pogingen te ondernemen om Snyder met een dagvaarding te dienen als het panel niet tevreden is met zijn mate van medewerking tijdens de afzetting van donderdag. Nadat Snyder een uitnodiging had afgewezen om te verschijnen op een hoorzitting van 22 juni op Capitol Hill, werd de eerste poging van de commissie om een ​​dagvaarding elektronisch uit te vaardigen afgewezen door de advocaat van Snyder.

Daniel Snyder was niet ‘hands off’ als NFL-eigenaar, vertelden getuigen aan de commissie

Rep. Gerald E. Connolly (D-Va.), een lid van de commissie, zei in een telefonisch interview Dinsdag dat terwijl commissieleden worden uitgenodigd om verklaringen bij te wonen, de ondervraging meestal wordt gedaan door de professionele staf die doordrenkt is met de relevante kwesties.

“Ze zijn advocaten en gaan op een legale manier te werk”, zei Connolly. “Eerlijk gezegd is dat een zeer nuttig platform om vervolgens een openbare hoorzitting te houden.”

Snyder en de commissie waren de afgelopen weken het oneens over de voorwaarden van zijn verschijning, zelfs nadat de commissie donderdag had aanvaard als de dag voor een toekomstig interview. De advocaat van Snyder, Karen Patton Seymour, noemde herhaaldelijk kwesties van eerlijkheid en een eerlijk proces en zei dat Snyder vrijwillig zou verschijnen. De commissie verzocht om Snyder te verschijnen onder dagvaarding.

Onder vrijwillige getuigenis kon Snyder kiezen welke vragen hij zou beantwoorden. Op grond van een dagvaarding zou hij niet kunnen vermijden een vraag te beantwoorden zonder een grondwettelijk beschermd privilege aan te halen.

In zijn opmerkingen, dagen voor de 11e-uursovereenkomst, was Connolly scherpe kritiek op Snyder’s benadering van de omgang met de commissie.

“Het werd gekenmerkt door de typische arrogantie van Dan Snyder en zijn operatie: ‘Ik mag de regels bepalen. Ik mag beslissen wanneer en of ik eraan toekom. Ik mag de grenzen bepalen van de vragen die worden gesteld en de voorwaarden waaronder ik mezelf beschikbaar zal stellen’ ‘, zei Connolly, wiens district in Noord-Virginia zich uitstrekt van Herndon tot Quantico en veel fans van Commanders omvat, evenals voormalig team medewerkers.

“Enige onderhandeling tussen de commissie en getuigen is niet ongehoord. Maar in dit specifieke geval denk ik dat hij gewoon het soort arrogantie toont waarvoor hij een reputatie heeft opgebouwd. En laten we het in context plaatsen: het is de context van het ontkennen en proberen te ontlopen van verantwoordelijkheid voor de giftige, seksistische werkomgeving die hij creëerde. Het gaat om het beperken van schade en het vermijden van aansprakelijkheid, dat is de context van deze onderhandeling.”

Goodell getuigde op afstand tijdens de hoorzitting van 22 juni. Seymour noemde een planningsconflict en de problemen met eerlijkheid en een eerlijk proces voor het niet verschijnen van Snyder. Maloney kondigde tijdens de hoorzitting aan dat ze een dagvaarding zou uitbrengen voor een verklaring om Snyder’s getuigenis juridisch af te dwingen. Maar Seymour weigerde die dagvaarding namens Snyder te accepteren, merkte Maloney op in een brief van 12 juli. Snyder’s uitgebreide overzeese reizen bemoeilijken het proces van het persoonlijk dienen van een dagvaarding.

In het afwijzen van House-panel heeft Daniel Snyder zijn juridische risico mogelijk vergroot

De commissie heeft beschuldigingen van wijdverbreide seksuele intimidatie binnen de Commanders-organisatie onderzocht, inclusief beschuldigingen tegen Snyder. Tiffani Johnston, voormalig cheerleader en marketingmanager van het team, zei in februari tijdens een congresrondetafelgesprek dat Snyder haar tijdens een teamdiner lastig viel, zijn hand op haar dijbeen legde en haar naar zijn limo duwde. Snyder ontkende de beschuldigingen en noemde ze ‘regelrechte leugens’.

De Washington Post rapporteerde vorige maand details over de bewering van een toenmalige werknemer dat Snyder haar tijdens een vlucht in zijn privévliegtuig in april 2009 seksueel had misbruikt. Drie maanden later stemde het team ermee in om de vrouwelijke werknemer, die het ontsloeg, $ 1,6 miljoen te betalen vertrouwelijke afwikkeling. In een rechtszaak uit 2020 noemde Snyder de beweringen van de vrouw ‘onverdienstelijk’. Goodell vertelde de commissie tijdens de hoorzitting van 22 juni dat hij zich niet kon herinneren dat Snyder de NFL op de hoogte had gebracht ten tijde van de beschuldiging van aanranding.

De commissie ontdekte in haar onderzoek dat Snyder en leden van zijn juridische team een ​​”schaduwonderzoek” hebben uitgevoerd en een “dossier” hebben samengesteld dat gericht is op voormalige teammedewerkers, hun advocaten en journalisten in een poging zijn aanklagers in diskrediet te brengen en de schuld af te schuiven.

In april heeft de commissie de beschuldigingen van financiële onrechtmatigheden door Snyder en het team gedetailleerd beschreven in een brief aan de Federal Trade Commission. De procureurs-generaal van DC, Democraat Karl A. Racine, en Virginia, de Republikein Jason S. Miyares, kondigden aan dat ze het zouden onderzoeken. Het team ontkende financiële fouten te hebben gemaakt.

Republikeinen in de commissie hebben kritiek geuit op het door de Democraten geleide onderzoek naar Snyder, het team en de NFL en zeiden dat het panel zich zou moeten concentreren op kwesties van groter nationaal belang. Ze hebben gezegd dat ze de zaak zouden laten vallen als ze de leiding van de commissie in januari op zich zouden nemen op basis van de resultaten van de tussentijdse verkiezingen in november.

De NFL heeft opdracht gegeven voor een lopend onderzoek naar de laatste aantijgingen tegen Snyder. Die sonde is onder toezicht van Mary Jo White, een voormalige Amerikaanse advocaat voor het zuidelijke district van New York en voormalig voorzitter van de Securities and Exchange Commission. Na een eerder onderzoek door advocaat Beth Wilkinson, kondigde de NFL afgelopen juli aan dat het team een ​​boete van $ 10 miljoen had gekregen en dat de vrouw van Snyder, Tanya, de co-CEO van het team, de verantwoordelijkheid zou nemen voor de dagelijkse activiteiten van de franchise voor een onbepaalde periode. De competitie heeft gezegd dat het rapport van White, in tegenstelling tot dat van Wilkinson, openbaar zal worden gemaakt.

Verschillende NFL-eigenaren zeiden in mei dat ze een aanzienlijke schorsing van Daniel Snyder zouden steunen als de beschuldigingen van seksueel wangedrag en financiële ongepastheid tegen hem en het team worden gestaafd. Ze zeiden dat er op dat moment geen zinvolle stappen waren ondernomen om Snyder te verwijderen van het eigendom van zijn franchise. Connolly zei dinsdag dat hij hoopt dat daar verandering in komt.

“Er moet verantwoording worden afgelegd”, zei Connolly. “Er moet een complete cultuuromslag komen. En eerlijk gezegd – ik zal eerlijk zijn – denk ik dat dat een verandering van eigendom betekent.”

#Daniel #Snyder #wordt #donderdag #onder #ede #geconfronteerd #met #vragen #van #Huiscommissie

Leave a Comment

Your email address will not be published.