Palou focust op titelrace te midden van juridische uitdaging van zijn eigen team

Alex Palou is misschien wel de eerste coureur in de geschiedenis die voor een team racet terwijl hij door dat team wordt aangeklaagd. zichzelf door voor twee teams tegelijk te tekenen, terwijl hij hoopt dat een rechter hem toestaat Chip Ganassi Racing aan het einde van het jaar te verlaten en voor McLaren Racing te werken.

‘Ja, zeker,’ zei Palou. ‘Er zijn betere weekenden geweest waar je heen gaat. Maar om eerlijk te zijn, er is niet veel veranderd ten opzichte van Toronto. Ja, nu zijn er rechtszaken bij betrokken. Maar om eerlijk te zijn, ik denk dat dat sinds dat weekend al zo geschreven was. Dus het veranderde niet veel van Toronto. Ik wou dat het duidelijk beter was en dat ik nu geen 15 camera’s op me had gericht. Maar ja, ik kan het niet veranderen.”

Op de vraag of hij verwachtte dat de dubbele ondertekening zou leiden tot de rechtszaak die het Ganassi-team maandag had aangespannen, of dat hij geloofde dat een zuivere scheiding met CGR mogelijk zou zijn op het moment dat hij het McLaren-contract tekende, zei Palou: “Je wilt altijd iedereen blij en vriendelijk. Maar ja, we kunnen zien (het) werkte niet op die manier.”

Palou zegt dat hij niet geïsoleerd is geraakt binnen het Ganassi-team als gevolg van de drama’s die zijn ontstaan, maar erkent ook dat het team blijft doen wat verwacht werd door de gevoelige chassisinformatie weg te houden van de bestuurder van de nummer 10 Honda.

“Het is allemaal hetzelfde als hoe we werken; zo is het in ieder geval de afgelopen twee weekenden geweest, en de voorbereiding ook”, vervolgde hij. “Gisteren hebben we in de simulator de voorbereiding zoals gewoonlijk gedaan. Uiteraard praatten we niet te veel over wat we aan het doen waren. Maar ik deed dingen en probeerde de auto’s voor dit weekend zo goed mogelijk te krijgen, niet alleen voor mij, maar voor iedereen. Dat is nog steeds het doel.

“Het doel is niet om alleen op één auto te zitten en niet met de teamgenoten te praten. Het is, denk ik, niet in het belang van het team. En ik ben er vast van overtuigd dat we vier auto’s in de top vier kunnen krijgen.”

De Spanjaard hoopt dat de gesprekken zullen veranderen door zich te concentreren op de taak die voor de hand ligt voor de race op de racebaan in Indianapolis op zaterdag en te proberen zijn positie in het kampioenschap, waar hij momenteel vierde staat, te verbeteren.

Palou weet ook dat er weinig kans is dat de rechtszaak op de achterbank komt, aangezien het seizoen zich de komende zes weken afspeelt; zijn advocaten werden eerder in de week namens hem bediend en met de CGR-aanvraag voor versnelde hoorzittingen, verwacht de Ganassi-coureur tijdens de week dat hij wordt afgezet en de weekenden tijd door te brengen in de auto met nr. 10 die hij aan het einde van het kampioenschap wil verlaten.

“Ik begrijp dat het niet iets is dat je zegt: ‘Het is oké, jongens, over vier maanden beginnen we met alles'”, zei hij, eraan toevoegend dat hij en Ganassi elkaar niet meer hebben gesproken sinds de aanklacht werd ingediend. “Dus het is duidelijk niet het beste moment voor het kampioenschap, want we hebben veel races achter elkaar en het zal snel eindigen, en we vechten voor dit kampioenschap. Maar tegelijkertijd begrijp ik, zoals ik al zei, dat het snel moet gebeuren.”

Op de vraag of hij dacht dat hij voor McLaren zou rijden, zei Palou: “In de familie, ja.”

#Palou #focust #titelrace #midden #van #juridische #uitdaging #van #zijn #eigen #team

Leave a Comment

Your email address will not be published.