Intel-aandelen vallen nadat chipmaker de doelstellingen voor het tweede kwartaal ernstig heeft gemist

Chipmaker Intel (INTC) heeft eind donderdag de verwachtingen voor het tweede kwartaal flink gemist en verlaagde de vooruitzichten voor het volledige jaar. Intel-aandelen stortten in tijdens langdurige handel.
XHet in Santa Clara, Californië gevestigde bedrijf verdiende een gecorrigeerd aandeel van 29 cent per aandeel op een omzet van $ 15,3 miljard in het kwartaal van juni. Analisten gepolst door FactSet rekenden op een winst van Intel op 69 cent per aandeel bij een omzet van 17,94 miljard dollar. Op jaarbasis daalde de Intel-winst met 79%, terwijl de omzet met 17% daalde.

Intel leverde zijn rapport af tegen een achtergrond van zwakke verkoop van pc’s. De omzet van pc-chips daalde in het tweede kwartaal met 25% tot $ 7,7 miljard. Ondertussen daalde de verkoop van datacenterchips met 16% tot $ 4,6 miljard.

“De resultaten van dit kwartaal waren onder de normen die we voor het bedrijf en onze aandeelhouders hebben gesteld”, zei CEO Pat Gelsinger in een persbericht. “We moeten en zullen het beter doen.”

Hij voegde eraan toe: “De plotselinge en snelle daling van de economische activiteit was de grootste drijfveer, maar het tekort weerspiegelt ook onze eigen uitvoeringsproblemen.”

Intel-aandelen dalen na rapport

In de nabeurshandel op de aandelenmarkt vandaag daalde het Intel-aandeel met 10,2% tot 35,65. Tijdens de reguliere sessie donderdag daalde het aandeel Intel met 1,2% om te sluiten op 39,71.

Voor het huidige kwartaal voorspelde Intel een aangepaste winst van 35 cent per aandeel op een omzet van $ 15,5 miljard. Dat is gebaseerd op het middelpunt van zijn vooruitzichten. Wall Street rekende op een winst van 87 cent per aandeel op een omzet van 18,72 miljard dollar in het derde kwartaal.

Voor het volledige jaar verwacht Intel nu een aangepaste $ 2,30 per aandeel te verdienen op een omzet van $ 66,5 miljard. Analisten waren op zoek naar een winst van $ 3,34 per aandeel bij een omzet van $ 74,46 miljard.

Intel heeft een lage samengestelde beoordeling

Tot dusver, in het resultatenseizoen van het tweede kwartaal, hebben halfgeleideraandelen meestal beat-and-raise-rapporten opgeleverd. Chipmakers met vrolijke rapporten hebben opgenomen Allegro MicroSystems (ALGM), CTS (CTS), Impinj (PI), MaxLineair (MXL), Macom-technologieoplossingen (MTSI) en NXP Halfgeleiders (NXPI).

Ook op de beat-and-raise-lijst staan Silicon Labs (PLAAT), STMicro-elektronica (STM), Productie van halfgeleiders in Taiwan (TSM) en Texas Instrumenten (TXN).

Twee bedrijven die teleurgesteld waren in hun rapporten over het juni-kwartaal waren: Qualcomm (QCOM) en Verenigde Micro-elektronica (UMC). Qualcomm overtrof zijn fiscale doelstellingen voor het derde kwartaal, maar onderschreed met zijn vooruitzichten voor het huidige kwartaal vanwege de afnemende verkoop van smartphones. UMC overtrof zijn omzetdoelstelling voor het tweede kwartaal, maar miste de winst.

Volgens IBD Stock Checkup staat Intel op nummer 22 van de 31 aandelen in IBD’s halfgeleiderproductie-industriegroep. Het heeft een ondermaatse IBD Composite Rating van 39 van de 99. IBD’s Composite Rating combineert vijf afzonderlijke eigen beoordelingen in één gebruiksvriendelijke beoordeling. De beste groeiaandelen hebben een Composite Rating van 90 of beter.

Volg Patrick Seitz op Twitter op @IBD_PSeitz voor meer verhalen over consumententechnologie, software en halfgeleideraandelen.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK:

Qualcomm verslaat doelen in juni, maar ziet afnemende verkoop van smartphones

Texas Instruments verplettert de schattingen van Wall Street in het tweede kwartaal, richt hoger

NXP Semiconductors verslaat Q2-doelen, biedt voorzichtig commentaar

Leer hoe u de markt kunt timen met de ETF-marktstrategie van IBD

Vind de beste groeiaandelen van vandaag om te bekijken met IBD 50#Intelaandelen #vallen #nadat #chipmaker #doelstellingen #voor #het #tweede #kwartaal #ernstig #heeft #gemist

Leave a Comment

Your email address will not be published.