‘Renaissance’: Maak kennis met Nova Wav, het songwriting- en productieduo achter de helft van Beyoncé’s nieuwe album

Twee jaar geleden praatte het songwriting- en producerduo Nova Wav voor het eerst met Beyoncé over pizza over wat haar zevende volledige album zou worden: ‘Renaissance’.

Het 16-track record, dat vrijdag werd uitgebracht, staat tot de nok toe gevuld met aanstekelijke, dansbare nummers, en Nova Wav – bestaande uit Brittany “Chi” Coney en Denisia “Blu June” Andrews – is vereerd om acht van de liedjes. Het duo, dat heeft geproduceerd en geschreven voor Jay-Z, Rihanna, Ariana Grande, Kehlani, DJ Khaled, HER, Jazmine Sullivan en meer, ontmoette Beyoncé voor het eerst in 2014. In 2020 behaalden ze goud als schrijvers op Beyoncé’s single “Black Parade”. ‘, die vervolgens een Grammy won voor beste R&B-optreden. Dus toen ze midden in de pandemie de oproep kregen om aan “Renaissance” te werken, was het duo meer dan klaar om erin te duiken.

“Ze wilde dat mensen het gevoel kregen dat ze aan het ontsnappen waren”, vertelt June Verscheidenheid van Beyoncé’s visie voor het album. “We zijn weer buiten, en ook al zijn de dingen nu nog dubieus in het klimaat van de wereld, ze gaf ons iets om op te dansen en iets om ons goed bij te voelen.”

Hieronder splitst Nova Wav een paar van de nummers op “Renaissance” – inclusief het schrijven van “Cuff It” en “Summer Renaissance” na een reis naar de stripclub – gutst over Beyoncé en deelt wat het album voor hen betekent als vrouwen in een door mannen gedomineerd veld.

Voordat we in de nummers duiken, vertel me over hoe Nova Wav is ontstaan.

Chi: In 2009 had iemand me op Facebook, een rapper, en hij zei: “Yo, ik hoorde je beats op MySpace, kun je me wat sturen?” … Ik had zoiets van: “Ok, cool. Ik zal het naar jou zenden.” Hij had zoiets van: “Ik laat dit meisje langskomen om de haak te doen”, en toen hij het stuurde, dacht ik: “Oh mijn god, wie is dat?” [Blu June’s] stem is absoluut ongelooflijk, niet van deze wereld. Dus we werkten misschien ongeveer een jaar, en ik dacht: “Yo, als je met mij naar Atlanta verhuist, worden we zo enorm groot.”

Blu juni: Uiteindelijk ben ik in 2011 met haar naar Atlanta verhuisd. Mijn baan opgezegd, alles achtergelaten en bij haar en haar moeder ingetrokken. In 2012 kregen we onze eerste plaatsing, dus sindsdien zijn we gewoon aan het werk.

Laten we beginnen met ‘Cuff It’, dat u mede schreef en produceerde. Dit nummer heeft een waanzinnige line-up van schrijvers, waaronder Nile Rodgers en Raphael Saadiq, en Sheila E. op de drums. Hoe is het in elkaar gezet?

Blu juni: We deden wat sessies in Atlanta en een paar mensen kwamen naar buiten om aan het album te werken. Ik herinner me dat ik twee dagen lang een creatieve blokkade had, alsof ik niets gedaan kreeg, dus gingen we allemaal naar de stripclub. En we kwamen terug van de stripclub, zoals 2 uur, 3 uur in de ochtend, en Chi zei tegen me: “Yo, ik heb deze beat waar ik aan heb gewerkt.” Ik had de beat niet gehoord, want soms werkt ze alleen aan ideeën. Ze speelde de beat en ik dacht: “Wauw.” Ik was bijna geïntimideerd, ik wilde het bijna niet doen, maar ik dacht: “Oké, gooi gewoon de beat erop en ik zal zien of ik met wat ideeën kan komen.” En zoals letterlijk, we zijn net begonnen met een idee, het was een ruw idee, en we stuurden het naar B en ze werd er gek van.

Chi: En om iets te zijn dat alleen van ons was, en om het aan haar te geven en voor haar om het naar een hoger niveau te tillen en andere medewerkers binnen te halen, is het zo dope om het proces van de grootste te zien.

Ik vind het geweldig dat je naar een stripclub ging om over een writer’s block heen te komen.

Blu juni: Het was zo belangrijk. Dat hebben we echt gedaan, we deden ‘Summer Renaissance’ en we deden ‘Energy’.

Chi: We hebben die avond een stel gedaan na de stripclub. We waren erg geïnspireerd.

Twitter is gek op ‘Virgo’s Groove’. Hoe heb je bijgedragen aan het schrijfproces daarover?

Chi: “Virgo’s Groove” was een vibe die ik al heel lang niet meer had gehoord. Het was gewoon een ander soort zak, het bracht me letterlijk naar een ander tijdperk. We kwamen net binnen en deden wat we doen, onze saus erop doen. De manier waarop we praten, we zijn een beetje vastgepind omdat we de meisjes zijn met de gladde monden, dus gingen we gewoon naar binnen.

Blu juni: We praten dat praten!

Chi: Ik denk dat een van de belangrijkste redenen waarom B graag met ons werkt, is dat we het jongere geluid kunnen doen, maar we kunnen het ook heel volwassen laten klinken en tegemoet komen aan een getrouwde vrouw met kinderen die in haar carrière is ontwikkeld. Ik hou ervan als ze ons belt voor zulke platen, omdat we kunnen zijn wie we zijn, maar ook seksueel zijn, maar tegelijkertijd ook krachtig zijn.

Blu juni: Toen we bij haar thuis gingen zitten en ze het de eerste keer speelde – hoe anders is het nu en het huwelijk van de dingen die ze heeft gedaan – ze is zo ongelooflijk.

Wat was je eerste reactie toen je het voltooide album hoorde?

Chi: Ik had zoiets van, “Yo, ze gaat de zomer bezitten.” Mensen gaan dansen. Het maakt me gewoon trots op haar, omdat ze continu doet wat niemand anders doet en ze is zo onbevreesd, weet je? Omdat ze zo doorgewinterd is, heb ik het gevoel dat veel mensen vastlopen en proberen te doen wat populair is. Maar ze dringt altijd aan om te doen wat niet populair is en ze zet voortdurend trends na meer dan 25 jaar in deze branche te zijn geweest. Dat is heel moeilijk om te doen. Ze is een icoon, ze is een legende, ze is een koningin.

Laten we het hebben over ‘Verplaatsen’, dat u mede hebt geschreven. Hoe is het om je naam op een nummer te hebben met Grace Jones?

Blu juni: Het is een droom die uitkomt. Het is als, de Grace Jones. Gewoon getuige zijn van haar grootsheid – je kunt dit soort momenten nooit echt plannen, dus als het gebeurt, voelt het als een grote verrassing. Je voelt je weer een fan, en we zijn gewoon super nederig.

Chi: Op mijn visionboard voor 2021 staat Grace Jones daar en er staat ‘icoon’ bovenop. Dus om dingen af ​​te kunnen strepen met onze visionboards was ook zo geweldig.

“Pure/Honey” is zo leuk en samples van draglegendes Kevin Aviance en Moi Renee. Hoe was het om die te produceren en te schrijven, en hoe kwam je aan die samples?

Chi: “Honey” was het laatste nummer dat we deden. We probeerden met B te gaan zitten en wat van haar energie op te vangen en waar haar hoofdruimte was, maar ze was in en buiten de stad. Maar we hebben het idee echt in haar studio kunnen creëren, dus dat gaf ons de energie.

Blu juni: We wilden iets dat modern aanvoelde, maar je ook dat retro-, disco-gevoel gaf. Ik herinner me dat ik op het toetsenbord zat en wat akkoorden speelde … het voelde gewoon cool, het voelde funky.

Chi: Ze hield ervan. Ik herinner me dat ik met Dream sprak, misschien een week later in de studio, en ik dacht: “Wie heeft de ‘Miss Honey’-sample gevonden? Was jij dat?” en hij was als “Nee, dat was B.” Het nummer was “Honey”, het voorbeeld is “Honey”; het zit in dezelfde sleutel. De synchroniciteit ervan was krankzinnig.

“Summer Renaissance” samplet Donna Summer’s iconische nummer “I Feel Love”. Wat over dat lied inspireerde je?

Blu juni: Dat is er nog een die we hebben geproduceerd en mede hebben geschreven. Ze was erg geïnspireerd door Donna Summer, en dus wilden we haar die inspiratie heel graag geven. Zelfs Donna Summer is een pionier op het gebied van disco – sommige mensen kennen dat achtergrondverhaal niet, dus we wilden mensen laten dansen, maar ook een beetje geschiedenis geven en zeggen: “Hé, kijk, we hebben wortels in deze .” Twee gekleurde vrouwen zijn, om dat op de voorgrond te kunnen brengen, is iets dat we heel graag wilden doen.

Chi: Dat was een heel magisch moment in de studio. We hebben zeker ons onderzoek gedaan naar disco. We gingen letterlijk zitten, googleden “disco” – hoe begon het? Het begon letterlijk met ‘I Feel Love’ van Donna Summer. Dus deden we ons onderzoek naar de synths en de vertragingen. Het was zo goed, we konden er niet omheen, we moesten het proeven. Maar we zeiden ook: “Yo, weet je nog dat ze zei dat ze nog nooit een housenummer had gehad?” Dus we hebben de disco een beetje gemengd met het huis.

Wat is je favoriete herinnering aan het opnameproces?

Chi: Ons favoriete ding was om met haar te gaan zitten als een persoon buiten de muziek, buiten het werk om en haar gewoon als een mens te zien, om samen te zitten net als vrienden. Schop het, eet pizza; praten over hoe we geen pizza zouden moeten eten. Maar gewoon dat ze een echte liefhebber van het leven is en echt oprecht is. Mensen denken dat ze een onbereikbaar type persoon is, en ze is eigenlijk gewoon een gewoon mens die grootsheid wil en ze wil echt liefde voor iedereen.

Blu juni: Ik herinner me dat we in 2020 naar haar huis gingen, zoals pandemische tijden, en ik had aan het trainen en was ongeveer 40 pond afgevallen. Zodra ik binnenkwam en ze me zag, zei ze: “Oh mijn god, Blu, je bent weggerukt!” En ik begon te lachen en ze zei: “Nee, ik meen het, je ziet er goed uit.” En dat bleef bij me en gaf me zoveel vertrouwen om die nummers te maken. Ik voelde me goed over mezelf, ik stond hoog in het leven. Gewoon zulke momenten, heel menselijke momenten die je kunt delen met een artiest zo groot als Beyoncé – het betekent gewoon veel voor je. Ik ben er vrij zeker van dat ze altijd complimenten krijgt, maar om ze aan iemand anders te geven, betekende gewoon veel voor mij.

Chi: Zelfs de allereerste keer dat we haar ontmoetten, stak ze haar hand uit om ons de hand te schudden en zei ze: “Hallo, ik ben Beyoncé”, alsof we niet wisten dat ze Beyoncé was. Ze is zo puur.

Wat betekent het voor jou om zo betrokken te zijn bij dit album in het door mannen gedomineerde veld van songwriting en productie?

Blu juni: Eerlijk gezegd, het is een droom die uitkomt, maar het is iets waarvan we wisten dat we het zouden bereiken. Want nummer één, we hebben elkaar. En dus weten we allebei hoe getalenteerd we zijn, en door dat samen te voegen, kan niets ons echt stoppen. Maar het is een lange, harde strijd geweest, vooral aan de productiekant. Dus om drie nummers op het album te hebben geproduceerd, met twee extra productiecredits, dus dat zijn er vijf in totaal op het album – dat is iets dat nog nooit eerder is gedaan.

Chi: Vooral met twee van de topnummers van dit moment, “Cuff It” en “Summer Renaissance”, voor degenen die onze producties zijn en ons schrijven dat bij ons is begonnen, is het gewoon zo ongelooflijk. We zijn zo opgewonden.

Kun je iets plagen over de volgende twee acts van dit project?

Chi: Het komt eraan.

Blu juni: En het is goed.

Dit interview is bewerkt en ingekort.#Renaissance #Maak #kennis #met #Nova #Wav #het #songwriting #productieduo #achter #helft #van #Beyoncés #nieuwe #album

Leave a Comment

Your email address will not be published.