Brain Disease Alzheimer’s Treatment

Nieuw model helpt complexe psychiatrische stoornissen zoals autisme en schizofrenie te ontrafelen

Het onderzoek richt zich op het in kaart brengen van cis-regulerende componenten in menselijke neuronen die mogelijk verband houden met de erfelijkheid van psychiatrische stoornissen.

Een stamcelmodel van de berg Sinaï kan mogelijk licht werpen op de complexe biologie achter bepaalde psychiatrische stoornissen.

Om ziekterisicovarianten in menselijke neuronen in kaart te brengen, gebruikten onderzoekers van de Icahn School of Medicine op de berg Sinaï een uniek stamcelmodel. Dit werk kan licht werpen op de biologische mechanismen achter neuropsychiatrische ziekten zoals autisme en schizofrenie.

Nan Yang

Nan Yang, Ph.D., universitair docent neurowetenschappen. Krediet: Mount Sinai Health System

Het in vitro cellulaire model van de groep, dat onlangs werd gepubliceerd in het tijdschrift Cell Reports, is gemaakt om het voor toekomstige onderzoekers gemakkelijker te maken om de ziektemechanismen te begrijpen die betrokken zijn bij genoombrede associatiestudies (GWAS) die verschillende risico-allelen karakteriseren (veelvoorkomende genetische varianten die risico) voor psychiatrische stoornissen. Deze studie zou kunnen helpen bij het ontwikkelen van betere diagnostische methoden voor het opsporen van mentale problemen, jaren voordat de symptomen van de patiënt zich manifesteren.

Het onderzoek richt zich op het identificeren van cis-regulerende elementen in menselijke neuronen die verband kunnen houden met de erfelijkheid van psychiatrische stoornissen. Cis-regulerende elementen, waaronder versterkers en promotors, zijn niet-coderend

DNA
DNA, of deoxyribonucleïnezuur, is een molecuul dat bestaat uit twee lange strengen nucleotiden die om elkaar heen kronkelen om een ​​dubbele helix te vormen. Het is het erfelijke materiaal bij de mens en bijna alle andere organismen dat genetische instructies bevat voor ontwikkeling, functioneren, groei en voortplanting. Bijna elke cel in het lichaam van een persoon heeft hetzelfde DNA. Het meeste DNA bevindt zich in de celkern (waar het nucleair DNA wordt genoemd), maar een kleine hoeveelheid DNA kan ook worden gevonden in de mitochondriën (waar het mitochondriaal DNA of mtDNA wordt genoemd).

” data-gt-translate-attributes=”[{” attribute=””>DNA regions that control the expression of genes and are essential parts of the genetic regulatory network. A considerable enrichment of common variants in the cis-regulatory elements, including those linked to bipolar disorder, schizophrenia, and autism spectrum disorder, has been found in previous genetic investigations.

“While common risk variants can shed light on the underlying molecular mechanism, identifying causal variants remains challenging for scientists,” says Nan Yang, Ph.D., Assistant Professor of Neuroscience at the Icahn School of Medicine of Mount Sinai, and senior author of the study. “That’s because cis-regulatory elements, particularly the enhancers, vary across cell types and activity states. Typically, researchers can only use postmortem brain samples where the neurons are no longer active. As a result, they are likely to miss enhancers that only respond to stimulation. Our approach is to map cis-regulatory elements in human neurons derived from pluripotent stem cells. That allows us to replicate neurons in the human brain that can be affected by different types of neuropsychiatric disease, and conduct mechanistic studies of human genetic variants that are inaccessible from other types of human samples.”

In recent years, GWAS have identified hundreds of gene regions associated with psychiatric disease, though understanding disease pathophysiology has been elusive. The functional genomics approach Dr. Yang and her team developed uses stem cell models that can help resolve the impact of patient-specific variants across cell types, genetic backgrounds, and environmental conditions. This unique approach effectively lays a foundation to translate risk variants to genes, genes to pathways, and pathways to circuits that reveal the synergistic relationship between disease risk factors within and between the cell types in the brain.

“Our research attempts to decode and transfer highly complex genetic insights into medically actionable information,” says Dr. Yang, who is a member of the Black Family Stem Cell Institute, The Friedman Brain Institute, and The Ronald M. Loeb Center for#Nieuw #model #helpt #complexe #psychiatrische #stoornissen #zoals #autisme #schizofrenie #ontrafelen

Leave a Comment

Your email address will not be published.