Benintendi enthousiast om met Yankees aan de slag te gaan

NEW YORK — Uren nadat hij door het land van de Kansas City Royals was gevlogen en woensdagavond in hun hotel had ingecheckt, werd outfielder Andrew Benintendi ontboden door zijn nu voormalige manager, Mike Matheny.

Benintendi werd verhandeld. Maar, zei Matheny tegen hem, hij hoefde zijn hotelkamer niet uit. New York stond op het punt zijn thuis te worden.

Een dag nadat hij uit Kansas City was verwisseld voor een drietal New York Yankees-vooruitzichten, sprak Benintendi donderdag met verslaggevers in het Yankee Stadium. Na voor het eerst het clubhuis van het stadion binnen te lopen, nam Benintendi deel aan een persconferentie van 10 minuten. De voormalige uitblinkers van de Royals en de Boston Red Sox herhaalden zijn opwinding over het aantrekken van krijtstrepen en het spelen voor een team dat hij ooit als een rivaal beschouwde.

“Spelen in Boston heeft me voorbereid op deze sfeer en ik heb hier natuurlijk veel wedstrijden gespeeld”, zei Benintendi. “Dus ik kijk er naar uit om weer naar buiten te gaan en aan de andere kant te spelen.”

Benintendi stond donderdag al in de line-up van de Yankees en begon tegen het team dat hem ruilde.

“Het is absoluut een rare situatie”, zei Benintendi. “Ik ga natuurlijk nog steeds contact houden met die jongens, zoals ik deed met mijn Red Sox-teamgenoten uit het verleden.”

Geruchten over een mogelijke verhuizing van de handelsdeadline voor Benintendi deden al weken de ronde in de grote competities. Op een gegeven moment werd gedacht dat de Yankees geen kanshebber waren bij de loting voor de 28-jarige vanwege zijn standpunt over het COVID-19-vaccin.

Benintendi had eerder gezegd dat hij tegen het vaccin was, en hij blijft niet gevaccineerd.

Elk seizoen reizen de Yankees regelmatig naar divisierivaal Toronto, waar een vaccinmandaat van kracht blijft. Canada vereist dat alle mensen die het land binnenkomen, volledig zijn ingeënt tegen het virus.

Donderdag zei Benintendi dat hij “open-minded” was over het ontvangen van het vaccin. De Yankees hebben dit seizoen nog één trip naar Toronto, 26-28 september.

“Ik ben er niet tegen, maar de tijd zal het leren als we dichterbij komen”, zei Benintendi. “Maar voor nu ben ik gewoon gefocust om me op mijn gemak te voelen bij de andere jongens en honkbal te winnen.”

Yankees-manager Aaron Boone zei dat de frontoffice nog geen gesprek heeft gehad met Benintendi over vaccinatie, eraan toevoegend dat het team “die brug zal oversteken als en wanneer het moet”.

Tijdens zijn vijf seizoenen in Boston bereikte Benintendi driemaal het ‘postseason’. In 2018 wonnen de Red Sox de World Series door de Los Angeles Dodgers te verslaan. Hij sloeg .333 (6-uit-18) in die reeks en was een katalysator voor de aanval van Boston.

‘Ik denk dat het ertoe doet,’ zei Boone. “Hij is daar geweest en heeft dat gedaan. Hij is nu een soort ervaren speler, dus ik kijk er naar uit dat hij deel uitmaakt van die kamer. Hij is echt in het spel, echt in honkbal, en ik kijk ernaar uit om in de mix en deel zijn ervaringen.

“De man naar wie we kunnen kijken en veel vertrouwen hebben in welke situatie we ons ook bevinden. We hebben het gevoel dat hij uitgerust zal zijn om dat aan te kunnen.”

Boone gelooft dat de aanwezigheid van Benintendi het hele team veelzijdiger kan maken. De snelle lefty kan bovenaan de bestelling raken of dieper in de opstelling verschijnen. Hij geeft de Yankees ook een extra optie in het outfield, waar blessures en inconsistent spel het team de laatste tijd hebben gedwongen de dieptegrafiek te schudden.

Aangezien Benintendi naar verwachting het grootste deel van zijn tijd op het linkerveld zal doorbrengen, kan New York Aaron Hicks — die de afgelopen weken voornamelijk op positie speelde — af en toe terug naar het middenveld en Aaron Judge terugbrengen naar een meer regelmatig rol in het rechtse veld.

“Eerlijk gezegd, het wordt een leuk spel om te spelen als we hopelijk iedereen terug hebben”, zei Boone over het samenstellen van zijn opstelling.

De power-hitting Giancarlo Stanton staat momenteel op de 10-daagse geblesseerde lijst met links Achilles tendinitis.

Nadat Benintendi eind woensdag van Matheny hoorde dat hij werd geruild, bleef de outfielder in zijn Royals-hotelkamer en speelde kaarten met enkele van zijn teamgenoten van de afgelopen anderhalf seizoen.

Hij moet het hotel nog verlaten, maar werkt aan zijn toekomstige accommodatieregelingen. Toen zijn oude teamgenoten uit Kansas City donderdagmiddag in de bussen stapten om naar het Yankee Stadium te gaan, moest Benintendi op zoek naar alternatief vervoer naar de Bronx.

“Het is absoluut een rare situatie, maar het is wat het is”, zei Benintendi. “Uiteindelijk heb je een klus te klaren en ik heb zin om aan de slag te gaan.”

#Benintendi #enthousiast #met #Yankees #aan #slag #gaan

Leave a Comment

Your email address will not be published.