Phillies zetten voet op het pedaal, rijden over Pirates om de wildcardcontrole opnieuw te krijgen

PITTSBURGH – De Phillies hebben donderdagavond geen Powerball bereikt, maar wel hun magische nummer.

Vier.

Als de Phillies minstens vier punten scoren, zijn ze moeilijk te verslaan. Ze scoorden donderdagavond hun vierde punt in de tweede inning en versloegen de Pittsburgh Pirates, 8-7, achter Zack Wheeler in PNC Park.

De overwinning was moeilijker dan het had moeten zijn.

Het was een 8-2 wedstrijd op weg naar de 2e9. Jeurys Familia werd getikt voor vijf runs in de inning, waardoor Seranthony Dominguez gedwongen werd binnen te komen voor de redding.

“Je staat 8-2 voor, je denkt niet dat je je verdediger nodig zult hebben, maar soms gebeurt dat”, zei manager Rob Thomson.

“Maar ik vond dat we heel goed speelden. We zwaaiden de vleermuizen goed. Iedereen had een hit. We speelden echt een goede verdediging.”

De Phillies zijn 24-2 de laatste 26 keer dat ze vier of meer punten hebben gescoord en 43-16 voor het seizoen bij die gelegenheden.

Niet te armoedig.

De overwinning op de Pirates, in de opener van een key-four game series dagen voor de handelsdeadline, zorgde ervoor dat de Phils op 52-47 van het seizoen stonden, gelijk met St. Louis voor controle over de derde en laatste NL wildcard plek . De Phils hebben eigenlijk de overhand op de Cardinals op basis van het winnen van de seizoensreeks tussen de twee teams.

De Phils rolden Pittsburgh binnen na een 7-2 overwinning op Atlanta op zondag. De Pirates kwamen in de wedstrijd met acht nederlagen in hun voorgaande 10 wedstrijden en waren 18 wedstrijden onder de .500. Bovendien zijn ze het slechtste aanvallende team in de National League. Dit alles zorgde voor een mismatch in het voordeel van de Phillies, maar dat was geen garantie. Eerder in de week werden de Phillies gesweept door de Chicago Cubs, een ander NL Central team met een slecht record en geen kans om het ‘postseason’ te halen.

Thomson waarschuwde om de Pirates lichtvaardig op te vatten toen hij zondag zei: “Neem niets als vanzelfsprekend aan. Ga daar naar binnen, speel je spel. Je stapt vooraan uit, zet je voet op het pedaal en rijdt over mensen heen.”

De Phillies verspilden geen tijd om vooraan uit te komen. Ze sloegen vier opeenvolgende one-out hits, waaronder een two-run triple van Darick Hall en een RBI single van Nick Castellanos, door drie punten in de eerste inning te scoren tegen Pittsburgh-starter Zack Thompson.

Alec Bohm sloeg één van de hits in de eerste inning. Hij voegde een RBI single toe in de tweede.

Bohm sloeg derde in de volgorde toen Thomson catcher JT Relamuto rustte. Bohm heeft de afgelopen maand een briljante zwaai gemaakt. Hij slaat .418 (36 voor 86) in zijn laatste 23 wedstrijden en heeft een hitreeks van 13 wedstrijden. Bohm maakte ook een geweldige verdedigende actie op het derde honk achter Wheeler in de vijfde inning.

“Eenvoud, niet te veel proberen te doen”, zei Bohm over zijn recente succes op de plaat. “De bal over de plaat zien en ernaar zwaaien. En de schommel werkt goed. Ik ben de laatste tijd vaker wel dan niet op tijd en ik denk dat dat tot succes leidt.

“Je bent zo goed als de pitches waar je op swingt. Dus, het simpel houden en op tijd zijn zijn de twee sleutels voor mij.”

Wheeler prees Bohm na de wedstrijd.

“Hij is een goede, solide slagman,” zei de werper. “Hij slaat de bal goed naar het andere veld. Hij is erg gedisciplineerd. Die jongens zijn moeilijk onder ogen te zien, alleen al uit ervaring, jongens die de bal naar het andere veld kunnen slaan. En hij schiet ook de kloof voor macht, dus het is leuk om een ​​van die jongens in je team te hebben.”

Wheeler een voorsprong van vier punten geven in de tweede inning is alsof je een hongerige hond een T-bone geeft. Hij geeft het niet op.

De rechtshander sloeg zeven innings en stond slechts drie hits en twee runs toe. Hij gooide drie vier wijd en schakelde acht uit. Hij stond geen punt toe tot de zevende toen hij een twee-run homer tegen kreeg van Cal Mitchell.

In zijn laatste 16 starts heeft Wheeler 101 innings gegooid en slechts 23 verdiende punten toegestaan ​​voor een 2.05 ERA.

Het grappige is dat Wheeler zei dat hij in zijn laatste paar starts ‘van de baan’ was. Hij kreeg in die starts slechts drie runs tegen in 14 innings. Hij zou echt goed moeten zijn als hij erachter komt waarom hij van een teek af is.

‘Ik zou het je niet kunnen vertellen,’ zei hij over zijn minuscule tekortkoming. “Ik probeer het uit te zoeken.”

De Phillies ‘out-hit’ de Pirates met 15-7. Castellanos had drie hits voor de Phillies. Kyle Schwarber sloeg zijn toonaangevende 32e homerun.

Goede manier om een ​​serie te beginnen, behalve het gedeelte over het gebruik van je closer in wat een game van zes runs was aan het begin van de negende. Thomson maakte zich geen zorgen. Hij zei dat Dominguez vrijdagavond nog steeds beschikbaar zou zijn.

Lefty Bailey Falter gaat daarin voor de Phils. Lefty Jose Quintana zal gooien voor de Pirates. De Phillies willen beginnen met pitchen voor de handelsdeadline van dinsdag. Quintana is zeer goed beschikbaar en zou mogelijk geschikt kunnen zijn voor de Phillies.

Abonneer je op Phillies Talk: Apple-podcasts | Google Play | Spotify | Stitcher | Kunst19 | Kijk op YouTube#Phillies #zetten #voet #het #pedaal #rijden #Pirates #wildcardcontrole #opnieuw #krijgen

Leave a Comment

Your email address will not be published.