Elon Musk dient een tegenklacht in onder zegel tegen Twitter van een deal van $ 44 miljard

WILMINGTON, Del., 29 juli (Reuters) – Elon Musk heeft vrijdag een tegenvordering ingesteld tegen Twitter Inc (TWTR.N) en escaleerde zijn juridische strijd tegen het socialemediabedrijf over zijn bod om weg te lopen van de aankoop van $ 44 miljard, hoewel de rechtszaak werd aangespannen vertrouwelijk.

Hoewel het document van 164 pagina’s niet publiekelijk beschikbaar was, zou volgens de rechtbanken binnenkort een geredigeerde versie openbaar kunnen worden gemaakt.

Musk’s rechtszaak werd aangespannen uren nadat kanselier Kathaleen McCormick van de Delaware Court of Chancery een vijf dagen durende rechtszaak had bevolen vanaf 17 oktober om te bepalen of Musk kan weglopen van de deal.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Twitter reageerde niet direct op een verzoek om commentaar.

Ook op vrijdag werd Musk aangeklaagd door een Twitter-aandeelhouder die de rechtbank vroeg om de miljardair te gelasten de deal te sluiten, te constateren dat hij zijn fiduciaire plicht jegens Twitter-aandeelhouders had geschonden en schadevergoeding toekent voor de door hem veroorzaakte verliezen.

Musk is een fiduciaire plicht jegens de aandeelhouders van Twitter verschuldigd vanwege zijn belang van 9,6% in het bedrijf en omdat de overnameovereenkomst hem een ​​veto geeft op veel van de beslissingen van het bedrijf, volgens de rechtszaak, die de status van klasse beoogt. De rechtszaak werd aangespannen door Luigi Crispo, die 5.500 Twitter-aandelen bezit, bij de Court of Chancery.

Musk, ‘s werelds rijkste persoon en chief executive van Tesla Inc (TSLA.O), zei op 8 juli dat hij afzag van de overname en gaf Twitter Inc de schuld voor het schenden van de overeenkomst door een verkeerde voorstelling te geven van het aantal nepaccounts op zijn platform. Lees verder

Twitter klaagde dagen later aan, noemde het nepaccount een afleiding en zei dat Musk gebonden was aan het fusiecontract om de deal te sluiten voor $ 54,20 per aandeel. De aandelen van het bedrijf eindigden vrijdag op $ 41,61, het hoogste slot sinds Musk de deal verliet. Lees verder

McCormick versnelde de zaak vorige week voor de rechtbank en zei dat ze de potentiële schade aan Twitter wilde beperken die werd veroorzaakt door de onzekerheid van de deal.

Twitter geeft de rechtbank de schuld van het teruglopen van de inkomsten en het veroorzaken van chaos binnen het bedrijf. Lees verder

De twee partijen hadden in principe ingestemd met een proces op 17 oktober, maar waren het oneens over de grenzen van ontdekking of toegang tot interne documenten en ander bewijsmateriaal.

Musk beschuldigde Twitter deze week van het slepen met zijn voeten in reactie op zijn ontdekkingsverzoeken, en Twitter beschuldigde hem van het zoeken naar enorme hoeveelheden gegevens die niet relevant zijn voor de hoofdkwestie in de zaak: of Musk het dealcontract had geschonden.

De opperrechter in haar beschikking op vrijdag leek te anticiperen op ontdekkingsgeschillen die zouden komen.

“Deze order lost geen specifieke ontdekkingsgeschillen op, inclusief de juistheid van verzoeken om grote datasets”, aldus McCormick.

Musk wordt ook geconfronteerd met een proefperiode van een week in Wilmington, Delaware, die begint op 24 oktober. Een aandeelhouder van Tesla wil als bedrijfsafval en ongerechtvaardigde verrijking het recordbrekende salarispakket van $ 56 miljard van de CEO van de fabrikant van elektrische voertuigen ongeldig maken.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Rapportage door Tom Hals in Wilmington, Del. Bewerking door Noeleen Walder, Chizu Nomiyama en Matthew Lewis

Onze normen: de Thomson Reuters Trust Principles.

Tom Hals

Thomson Reuters

Bekroonde verslaggever met meer dan twee decennia ervaring in internationaal financieel nieuws in Azië en Europa.

#Elon #Musk #dient #een #tegenklacht #onder #zegel #tegen #Twitter #van #een #deal #van #miljard

Leave a Comment

Your email address will not be published.