Marktrally verlengt momentum terwijl Apple opduikt, Amazon stijgt

De Dow Jones-futures werden begin vrijdag weinig gewijzigd, terwijl de S&P 500-futures en vooral de Nasdaq-futures stegen. Appel (AAPL) en Amazon.com (AMZN) kopte een nieuwe golf van overnight-inkomsten.
XDe rally op de aandelenmarkt toonde donderdag kracht, waarbij een pullback na de Fed en zwakke winsten werden weggewuifd om bescheiden hoger te gaan.

Belangrijkste inkomsten ‘s nachts

Naast Apple en Amazon, eerste zonne- (FSLR), Intel (INTC) en Roku (ROKU) waren opmerkelijke rapporten.

Apple-aandelen stegen bescheiden in nachtelijke actie op beter dan verwachte fiscale Q3-winsten en optimistische opmerkingen.

Amazon-aandelen stegen tijdens langdurige handel. De e-commerce- en cloudcomputing-gigant stond bovenaan de omzetweergaven.

FSLR-aandelen stegen van de ene op de andere dag bescheiden nadat First Solar gemakkelijk de EPS-weergaven versloeg en ook de verkoop overtrof. De aandelen stegen donderdag met 15% toen het Congres vooruitgang boekte met wetgeving die stimulansen voor zonne-energie en groene stroom omvat.

Intel-aandelen stortten zich in langdurige actie nadat de noodlijdende chipgigant de Q2-weergaven slecht had gemist en de schattingen voor het hele jaar verlaagde.

Roku-aandelen crashten laat nadat het streamingplatform een ​​groter dan verwacht verlies rapporteerde en de inkomsten te kort schoot, daarbij verwijzend naar een “aanzienlijke vertraging” in advertenties. Het aantal bekeken streaming-uren was lager ten opzichte van het eerste kwartaal. Roku leidde ook scherp lager in Q3. Het Roku-aandeel zal naar het slechtste niveau dalen sinds de dieptepunten van het coronavirus in maart 2020.

vroege vrijdag, Exxon Mobil (XOM), Chevron (CVX), AstraZeneca (AZN) en AbbVie (ABBV) zijn van de tap. AZN-aandelen en AbbVie zijn niet ver van hoogtepunten. XOM-aandelen en Dow Jones-gigant Chevron beginnen te herstellen na een terugtocht.

Dow Jones Futures vandaag

De Dow Jones-futures stegen lager ten opzichte van de reële waarde. S&P 500-futures klommen 0,5%. Nasdaq 100-futures stegen 1,2%. Apple-aandelen en Intel zijn componenten van Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq.

Onthoud dat een nachtelijke actie in Dow-futures en elders niet noodzakelijkerwijs leidt tot daadwerkelijke handel in de volgende reguliere beurssessie.


Sluit je aan bij IBD-experts terwijl ze bruikbare aandelen analyseren tijdens de beursrally op IBD Live


Beursrally

De beursrally viel kort na de opening, maar werd snel sterker, waarbij de belangrijkste indices stevig stegen.

Het BBP van de VS daalde met 0,9% op jaarbasis, het tweede achtereenvolgende kwartaal van een licht dalende economische bedrijvigheid. De consumentenbestedingen bleven echter positief. De gegevens versoepelen de prognoses voor renteverhogingen van de Fed verder zonder een enorme inzinking te signaleren.

Een nieuw duwtje in de rug voor een belasting-en-uitgavenrekening die groene voorzieningen omvat, verhoogde de zonnevoorraden en andere groene energiespelen.

De Dow Jones Industrial Average schoot 1% omhoog in de beurshandel van donderdag. De S&P 500-index steeg 1,2%. De Nasdaq-composiet won 1,1%. De small-cap Russell 2000 won 1,4%.

De prijs van ruwe olie in de VS daalde lager en daalde met 0,9% tot $96,42 per vat.

De 10-jaarsrente daalde met 5 basispunten tot 2,68% en bereikte het laagste niveau sinds april.

De kans op een renteverhoging van de Fed met 50 basispunten op 21 september steeg van 60,5% op woensdag en 40% op dinsdag naar 76%. De markten wedden op een beweging van een kwart punt in november en dan misschien een kwart punt in december.

ETF’s

Onder de beste ETF’s steeg de Innovator IBD 50 ETF (FFTY) met 1,8%, terwijl de Innovator IBD Breakout Opportunities ETF (BOUT) 1,75% steeg. De iShares Expanded Tech-Software Sector ETF (IGV) won 1,9%. De VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) steeg 1,2%, waarbij Intel een opmerkelijk aandeel had.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) steeg 0,75% en de Global X US Infrastructure Development ETF (PAVE) steeg 2,7%. De US Global Jets ETF (JETS) steeg 0,5%. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) schoot 2,1% omhoog. De Energy Select SPDR ETF (XLE) won 0,6%, waarbij Exxon en CVX beide enorme componenten op voorraad hadden. De Financial Select SPDR ETF (XLF) steeg 0,7%. Het Health Care Select Sector SPDR Fund (XLV) steeg 0,6%.

Als gevolg van meer speculatieve verhaalaandelen daalde ARK Innovation ETF (ARKK) 0,4% en ARK Genomics ETF (ARKG) 1,3%. Roku-aandelen zijn een opmerkelijke ARKK-holding.


Vijf beste Chinese aandelen om nu te bekijken


Apple-inkomsten

De inkomsten van Apple daalden met 8%, maar overtroffen bescheiden. De omzet steeg met 2% tot $ 82,96 miljard, iets beter dan de fiscale Q3-weergaven. De iPhone-gigant verwacht dat de omzetgroei zal versnellen ondanks “zachtjes”.

Apple-aandelen stegen van de ene op de andere dag met 3%, wat een signaal is van een mogelijke beweging boven de 200-daagse lijn.

De aandelen stegen met 0,4% tot 157,35 tijdens de reguliere handel van woensdag. Het AAPL-aandeel heeft een sterke opmars gemaakt sinds het op 16 juni een dieptepunt in 52 weken bereikte. De relatieve sterktelijn bevindt zich precies op nieuwe hoogtepunten. De RS-lijn, de blauwe lijn in de grafieken, volgt de prestaties van een aandeel ten opzichte van de S&P 500-index.

Amazon-inkomsten

De inkomsten van Amazon waren een beetje verwarrend, met een nettoverlies van $ 2 miljard dat werd vertroebeld door verschillende speciale factoren. Maar de omzet steeg met 7% tot $ 121,2 miljard, wat de hoogste weergaven was toen de omzetgroei van Amazon Web Services versnelde tot 33%.

Amazon gaf ook bullish Q3-inkomsten.

AMZN-aandelen piekten met 14% in verlengde actie, wat een beweging in de richting van zijn 200-daagse lijn aangeeft. Het aandeel steeg donderdag 1,1% tot 122,28. Amazon-aandelen hebben onlangs hun 50-daagse lijn herwonnen.

Analyse van marktrally

De beursrally trok donderdagochtend terug, waarbij de Nasdaq intraday meer dan 1% daalde. Maar de belangrijkste indices schudden dat snel van zich af en stegen hoger. De Nasdaq steeg boven de highs van vorige week, nadat de Dow en S&P dat woensdag deden.

Een terugval zou geen verrassing zijn geweest als reactie op dag twee op de Fed-vergadering na de grote piek van woensdag, en met de grote indexen op een aantal belangrijke technische niveaus. Zwakke inkomsten of begeleiding van Metaplatforms (META), Qualcomm (QCOM) en anderen gaven ook een reden voor een retraite.

Dus de marktactie donderdag toonde zeker kracht.

De hoogtepunten van begin juni zijn de volgende hindernis op de markt. Een marktpauze van een paar dagen of zelfs weken zou niet slecht zijn. Dat zou sommige aandelen handvatten geven en voortschrijdende gemiddelden inhalen.

Hershey (HSY) flirtte met een vroeg kooppunt op de winst terwijl Rollins (ROL) brak krachtig uit in een reactie op de winst op dag twee. Carlisle (CSL) ging uit van een basis op inkomsten terwijl Quanta-services (PWR) brak uit als onderdeel van de groene stroomstoot, maar beide zijn enigszins verlengd van hun 50-daagse lijnen.

Pfizer (PFE) daalde na winst, maar herstelde van dieptepunten, niet ver van een trendlijn. Vertex Pharmaceuticals (VRTX), binnen een koopzone, stuiterde van zijn 50-daagse lijn.


Time de markt met de ETF-marktstrategie van IBD


Wat nu te doen

De beursrally toont duidelijk meer kracht, terwijl een massale nieuwsweek bijna ten einde is. Beleggers zouden hiervan moeten profiteren door exposure toe te voegen. Maar doe dat wel verstandig. Er is nog steeds het risico van individuele shake-outs of de markt die weerstand ondervindt.

Markt- en sector-ETF’s blijven een aantrekkelijke manier om blootstelling toe te voegen met een beperkt aantal kwaliteitsaandelen in positie.

Werk aan die volglijsten.

Lees elke dag The Big Picture om op de hoogte te blijven van de marktrichting en toonaangevende aandelen en sectoren.

Volg Ed Carson op Twitter op @IBD_ECarson voor beursupdates en meer.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK:

Vang de volgende grote winnende voorraad met MarketSmith

Wilt u snel winst maken en grote verliezen voorkomen? Probeer SwingTrader

Beste groeiaandelen om te kopen en te bekijken

IBD Digital: ontgrendel vandaag nog de premium aandelenlijsten, tools en analyses van IBD

Tesla versus BYD: Welke EV-gigant is de beste koop?#Marktrally #verlengt #momentum #terwijl #Apple #opduikt #Amazon #stijgt

Leave a Comment

Your email address will not be published.