De lichte verschuiving van de Federal Reserve in het monetaire beleid zal volgende week een bullish momentum in de goudprijs stimuleren

Noot van de redactie: blijf op de hoogte van het dagelijkse nieuws met zoveel marktvolatiliteit! Raak binnen enkele minuten bij met onze snelle samenvatting van het nieuws dat u vandaag moet lezen en de meningen van experts. Registreer hier!

(Kitco News) – Volgens de laatste Kitco News Weekly Gold Survey, zien Wall Street-analisten en Main Street-investeerders het potentieel voor hogere prijzen volgende week. Het nieuwe bullish sentiment komt wanneer de goudprijzen de week eindigen met een winst van 2% die een kritiek weerstandspunt test. De goudfutures van december werden voor het laatst verhandeld op $ 1.783,30 per ounce.

Daniel Pavilonis, senior grondstoffenmakelaar bij RJO Futures, zei dat hij op korte termijn een perfecte opstelling voor goud ziet die tot hogere prijzen zal leiden. Hij merkte op dat de sprong in goud komt omdat het sentiment aanzienlijk bearish was.

Pavilonis zei dat hogere prijzen een korte druk zouden veroorzaken als beren de markt verlaten. Fundamenteel zal echter een minder agressieve Amerikaanse centrale bank gedurende de rest van het jaar hogere prijzen ondersteunen.

Hoewel Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell zei dat verdere agressieve verkrapping mogelijk blijft, voegde hij eraan toe dat de centrale bank gegevensafhankelijk zou blijven. Tegelijkertijd zei hij ook dat de Federal Reserve op een gegeven moment het tempo van de verkrapping zou moeten vertragen, aangezien de economie de impact van stijgende rentetarieven voelt.

“De Fed geeft aan dat het niet zo agressief zal zijn over de tarieven als ze zijn geweest”, zei Pavilonis. “Goud gaat nu naar de races.”

Deze week namen 16 Wall Street-analisten deel aan het goudonderzoek van Kitco News. Onder de deelnemers waren 11 analisten, of 69%, op korte termijn optimistisch over goud. Tegelijkertijd waren drie analisten, of 19%, bearish op goud. Twee analisten, ofwel 13%, hebben deze week neutraal gestemd.

Ondertussen werden 1.543 stemmen uitgebracht in online Main Street-peilingen. Hiervan zochten 961 respondenten, of 62%, naar goud dat volgende week zou stijgen. Nog eens 334, of 22%, zei lager, terwijl 248 kiezers, of 16%, op korte termijn neutraal waren.

Adam Button, hoofd valutastrateeg bij Forexlive.com, zei dat hij op korte termijn ook optimistisch is over goud.

“De subtiele verschuiving van de Fed was alles wat de markt nodig had en de steun bleef op $ 1680 staan”, zei hij. “Er is genoeg ruimte voor opwaartse vanaf hier.”

Niet alle analisten zijn echter optimistisch over goud of zien volgende week een duurzame rally. Vrijdag zeiden analisten bij TD Securities in een notitie dat ze een tactische short in goud waren aangegaan omdat de markt overbought leek.

Phillip Streible, hoofdmarktstrateeg bij Blue Line Futures, zei dat hij ruimte ziet voor goud om $ 1.800 per ounce te bereiken; hij voegde er echter aan toe dat hij op dat niveau winst zou willen nemen.

Hij voegde eraan toe dat de markten een beetje vroeg zouden kunnen zijn met de verwachting dat de Fed zal draaien. Vrijdag laat de belangrijkste prijsindex voor persoonlijke consumptie-uitgaven van het Amerikaanse ministerie van Handel zien dat de inflatie op 4,8% blijft in de buurt van het hoogste punt in 40 jaar.“Als de inflatie hoog blijft, zal de Federal Reserve de rente agressief blijven verhogen, wat de rally van goud zou afremmen”, zei hij.

Marc Chandler zei dat hij neutraal is voor goud voor volgende week na twee weken van positieve prijsactie. Hij voegde eraan toe dat investeerders aandacht zouden moeten besteden aan het non-agrarische loonlijstrapport van vrijdag.

“Er wordt een aantal van ongeveer 250.000 verwacht, wat redelijk solide zou zijn voor de pandemie”, zei hij. “De 10-jaarsrente daalde tot ongeveer 2,65%, na een piek van bijna 3,50%. Ik vermoed dat, vooruitlopend op het banenrapport, niet veel lager zal worden. Dat zou goud kunnen consolideren na het aaneenrijgen van opeenvolgende wekelijkse winsten voor de voor het eerst sinds mei.”

Vrijwaring: De standpunten in dit artikel zijn die van de auteur en komen mogelijk niet overeen met die van Kitco Metals Inc. De auteur heeft er alles aan gedaan om de nauwkeurigheid van de verstrekte informatie te waarborgen; noch Kitco Metals Inc. noch de auteur kan een dergelijke nauwkeurigheid garanderen. Dit artikel is uitsluitend voor informatieve doeleinden. Het is geen verzoek om te ruilen in grondstoffen, effecten of andere financiële instrumenten. Kitco Metals Inc. en de auteur van dit artikel aanvaarden geen aansprakelijkheid voor verlies en/of schade die voortvloeit uit het gebruik van deze publicatie.

#lichte #verschuiving #van #Federal #Reserve #het #monetaire #beleid #zal #volgende #week #een #bullish #momentum #goudprijs #stimuleren

Leave a Comment

Your email address will not be published.