The moon

Wetenschappers ontdekken 200 ‘Goldilocks’-zones op de maan waar astronauten konden overleven

Maanwetenschappers denken dat ze de heetste plekken op de maan hebben gevonden, evenals zo’n 200 Goudlokje-zones die altijd in de buurt van de gemiddelde temperatuur in San Francisco liggen.

De maan heeft wilde temperatuurschommelingen, met delen van de maan opwarmen tot 260 graden Fahrenheit (127 graden Celsius) gedurende de dag en dalen tot min 280 F (minus 173 C) ‘s nachts. Maar de nieuw geanalyseerde 200 gearceerde maanputten zijn altijd 63 F (17 C), wat betekent dat ze perfect zijn voor mensen om te schuilen tegen de extreme temperaturen. Ze kunnen astronauten ook beschermen tegen de gevaren van de zonnewind, micrometeorieten en kosmische stralen. Sommige van die kuilen kunnen leiden tot even warme grotten.

#Wetenschappers #ontdekken #Goldilockszones #maan #waar #astronauten #konden #overleven

Leave a Comment

Your email address will not be published.