taylor swift celebrity private jet flights

Kylie’s vlucht van 17 minuten heeft niets op de 170 reizen die Taylor Swift’s privéjets dit jaar maakten

Terwijl de wereld letterlijk in brand staat en overstroomt, is het belangrijk om te onthouden dat individualisme de klimaatcrisis niet echt zal oplossen, vooral niet in vergelijking met bijvoorbeeld de grootschalige ontmanteling van de meedogenloze greep die de fossiele brandstofindustrie heeft op de moderne samenleving. Toch zijn er enkele individuen die waarschijnlijk wat meer zouden kunnen doen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen – waaronder de superrijken die veelvuldig gebruik maken van koolstofspuwende privéjets. (En laten we niet eens aan jachten beginnen.)

Terwijl privéjets worden gebruikt door allerlei soorten rijke mensen, is het gebruik ervan onder beroemdheden de laatste tijd onder de loep genomen, met meldingen van mensen als Drake en Kylie Jenner die vluchten maakten die minder dan 20 minuten duurden. Als reactie hierop stelde het duurzaamheidsmarketingbedrijf Yard een nieuw rapport samen met behulp van gegevens om de beroemdheden te rangschikken wiens privéjets dit jaar tot nu toe het meest hebben gevlogen – en vervolgens de meeste koolstofdioxide in de atmosfeer hebben gedumpt.

Drake en Jenner verschijnen allebei op de lijst, maar ze komen eigenlijk nergens in de buurt van de top, die wordt ingenomen door niemand minder dan Taylor Swift. Volgens Yard vloog Swift’s jet 170 keer tussen 1 januari en 19 juli (het venster voor de Yard-studie), in totaal 22.923 minuten, of 15,9 dagen, in de lucht. Die output heeft geleid tot een geschatte totale vluchtemissie van 8.293,54 ton koolstof, wat volgens Yard 1.184,8 keer meer is dan de totale jaarlijkse uitstoot van de gemiddelde persoon. (Er kan ook nog minstens één vlucht aan die lijst worden toegevoegd: het Twitter-account voor het volgen van vluchten Celebrity Jets merkt op dat het vliegtuig van Swift vandaag, 29 juli, vloog.)

“Taylor’s jet wordt regelmatig uitgeleend aan andere individuen”, vertelt een woordvoerder van Swift Rollende steen. “Het is ronduit onjuist om de meeste of al deze reizen aan haar toe te schrijven.”

Om dit rapport te maken, heeft Yard gegevens geschraapt van: Beroemde jets, die op zijn beurt zijn informatie van ADS-B Exchange haalt (“‘s werelds grootste openbare bron van ongefilterde vluchtgegevens”, aldus zijn website). Yard baseerde zijn schattingen van de CO2-uitstoot op een schatting van het Britse ministerie van Transport dat een vliegtuig dat met een snelheid van ongeveer 850 km/uur reist, 134 kg CO2 per uur afgeeft; die schatting van 134 kg werd vermenigvuldigd met zowel de tijd doorgebracht in de lucht als een factor 2,7 om rekening te houden met “stralingsforcering”, waaronder andere schadelijke emissies zoals lachgas (2,7 werd overgenomen uit het boek van Mark Lynas Koolstofteller). Dat aantal werd vervolgens gedeeld door 1000 om te converteren naar ton.

Achter Swift’s vliegtuig op de Yard-lijst kwam een ​​vliegtuig van bokser Floyd Mayweather, dat dit jaar naar schatting 7076,8 ton CO2 uitstootte van 177 vluchten tot nu toe (een van die vluchten duurde slechts 10 minuten). Jay-Z kwam binnen op nummer drie op de lijst, hoewel zijn plaatsing wel met een waarschuwing komt: de gegevens die voor Jay zijn verzameld, zijn vastgebonden aan de Puma Jeteen Gulfstream GV die Jay – de creatief directeur van Puma – naar verluidt de sneakergigant heeft overtuigd om te kopen als een extraatje voor de atleten die het onderschrijft.

Terwijl Jay-Z is niet de enige persoon die vliegt over de Puma Jet zei een vertegenwoordiger van Yard: “We hebben de jet bij deze gelegenheid aan Jay-Z toegeschreven omdat hij de Puma-jet had aangevraagd als onderdeel van zijn contract om de creative director van Puma basketball te worden. De staartnummers van de Puma-jet zijn N444SC op verzoek van Jay-Z. N, de standaard registratiecode voor een privéjet van de VS, 444, verwijzend naar zijn gelijknamige album en SC voor zijn geboortenaam, Shawn Carter. Zonder Jay-Z zou deze jet ophouden te bestaan.”

De rest van de beroemdheden in Yard’s top 10 lijken de jets te bezitten die de vluchtgegevens voor het rapport hebben geleverd. Daartoe is het echter onmogelijk om te zeggen of de specifieke eigenaren degenen zijn die op deze vliegtuigen reizen voor elke specifieke vlucht. Swift heeft bijvoorbeeld eigenlijk twee vliegtuigen die CelebJets volgt, en het is duidelijk dat ze niet beide tegelijk kan gebruiken.

Dus, naast de Jay-Z/de Puma Jet, is de volgende op de lijst van Yard het vliegtuig van voormalig honkbalster Alex Rodriguez, dat 106 vluchten maakte en 5.342,7 ton CO2 uitstootte. En om de top vijf af te ronden, is een jet van countryster Blake Shelton, die tot nu toe 111 vluchten heeft gemaakt en 4495 ton CO2 heeft uitgestoten. De rest van de Top 10 omvat straaljagers van directeur Steven Spielberg (61 vluchten, 4.465 ton), Kim Kardashian (57 vluchten, 4268,5 ton), Mark Wahlberg (101 vluchten, 3772,85 ton), Oprah Winfrey (68 vluchten, 3493,17 ton) , en Travis Scott (54 vluchten, 3033,3 ton).

Vertegenwoordigers van de andere negen beroemdheden in de top 10 van Yard’s lijst keerden niet meteen terug Rollende steen‘s verzoek om commentaar.

Wat betreft de twee beroemdheden die de studie van Yard hebben geïnspireerd: het vliegtuig van Kylie Jenner landde helemaal naar beneden op nummer 19 (64 vluchten, 1682,7 ton), ingeklemd tussen Jim Carey en Tom Cruise. En het vliegtuig van Drake dook op op nummer 16 (37 vluchten, 1844,09 ton), tussen golfer Jack Nicklaus en Kenny Chesney. Terwijl Jenner haar vlucht van 17 minuten nog moet bespreken, reageerde Drake op enige kritiek op Instagram door op te merken dat niemand zelfs op de zeven minuten, 12 minuten en 14 minuten durende vluchten was die zijn Boeing 767 nam gedurende een zes weken durende span. De uitleg doet hem eerlijk gezegd geen goed.

“Dit zijn alleen zij die vliegtuigen verplaatsen naar het vliegveld waar ze worden opgeslagen voor iedereen die geïnteresseerd was in de logistiek … niemand neemt die vlucht”, zei Drake. (Een vertegenwoordiger voor Drake keerde niet onmiddellijk terug Rollende steen‘s verzoek om verder commentaar.)#Kylies #vlucht #van #minuten #heeft #niets #reizen #die #Taylor #Swifts #privéjets #dit #jaar #maakten

Leave a Comment

Your email address will not be published.