An Adélie penguin family.

Meer dan 60 miljoen jaar geleden verlieten pinguïns de vlucht om te zwemmen. Hier is hoe.

Pinguïns zijn misschien het best bekend als loopvogels waarvan de vleugels hen helpen door ijskoude Antarctische wateren te “vliegen”. Maar pinguïns verloren hun vermogen om te vliegen en werden in plaats daarvan zo’n 60 miljoen jaar geleden gestroomlijnde zwemmers, lang voordat de Antarctische ijskap werd gevormd – en onderzoekers hebben nu onthuld hoe dat gebeurde.

Een nieuwe studie van pinguïnfossielen en de genomen van huidige en recent uitgestorven pinguïns identificeerde een reeks genetische aanpassingen die de vogels maakten om een ​​aquatische levensstijl te leiden; van zicht dat gevoelig is voor blauwe tinten onder water tot genen die verband houden met bloedoxygenatie en zelfs voor veranderingen in botdichtheid. Samen suggereren de bevindingen dat pinguïns zich als groep hebben aangepast om enkele ernstige veranderingen in het milieu te overleven die zich gedurende miljoenen jaren hebben voltrokken.

Van vlucht naar flightless

#Meer #dan #miljoen #jaar #geleden #verlieten #pinguïns #vlucht #zwemmen #Hier #hoe

Leave a Comment

Your email address will not be published.