Congres sluipt NASA-autorisatiewet in CHIPS, keurt maan-naar-Mars-programma goed

Een oranje-witte raket staat naast de steiger die wordt gemarkeerd door omringende schijnwerpers.  Zijn neuskegel zit recht voor een volle maan.

NASA’s Artemis I Moon-raket bevindt zich op Launch Pad Complex 39B in het Kennedy Space Center, in Cape Canaveral, Florida.
Foto: Eva Marie UZCATEGUI / AFP (Getty Images)

Raad eens wie er mee kwam rijden met de passage van $ 52 miljard aan prikkels om te produceren halfgeleiders? Het congres kwam binnen als een cowboy die op een raket rijdt (denk aan Dr. Strangelove), zwaaien met hun nieuwe rekening in de lucht, inclusief financiering en voorzieningen voor NASA om haar dromen voort te zetten om voetafdrukken achter te laten op het oppervlak van de maan en – uiteindelijk – Mars.

De CHIPS+, AKA Chips and Science Act van 2022, is goedgekeurd door de Tweede Kamer donderdag 243 tot 187. Het had eerder hinderde de filibusterbar van de Senaat met 64 tegen 33 stemmen eerder deze week. Deze autorisatie ondersteunt effectief NASA’s Artemis-inspanningenwaarvan verwacht wordt dat de eerste van de SLS-megaraket van het programma ten vroegste op 29 augustus gelanceerd zal worden, met een Orion-capsule op een reis naar de maan en terug.

De tekst van het nieuwe wetsvoorstel (ga naar pagina 980, het is een zeer lange rekening) beveelt ook de deelname van de VS aan het internationale ruimtestation aan tot 2030. Het was eerder goedgekeurd tot september 2024. Dat is een belangrijk knelpunt in deze tijd van internationale spanning , sinds beide China en Rusland bouwen hun eigen stations in een lage baan om de aarde. Ruslands vijandschap tegen samenwerking met de internationale ruimtevaartgemeenschap kwam deze week tot een hoogtepunt toen de nieuwe ruimtechef dreigde het ISS in 2024 te verlaten. teruggelopen Donderdag en zeiden dat ze ten minste tot 2028 aan het station waren toegewijd.

De laatste keer Congress passeerde elke grote NASA-financiering in 2017 met de NASA Transition Authorization Act, het agentschap $ 19,5 miljard aan financiering geven, terwijl de nadruk ligt op publiek-private partnerschappen met commerciële ruimtevaartbedrijven naast bemande missies naar Mars.

Hoewel in tegenstelling tot eerdere autorisatierekeningen, bevat deze nieuwste versie geen specifieke financieringsniveaus voor het agentschap, maar schrijft het agentschap in plaats daarvan voor om een ​​”Moon to Mars” -kantoor en -programma te bouwen binnen het directoraat Exploration Systems Development Mission, dat verschillende bestaande initiatieven omvat rond de Artemis-maan en Mars-inspanningen. Deze omvatten het Space Launch System, het Orion-bemanningsvoertuig, Exploration Ground Systems en meer.

Het wetsvoorstel vertelt NASA ook om een ​​studie van het kapitaalfonds af te ronden om een ​​toenemend gebruik van NASA-raketvoortstuwingsinfrastructuur door andere federale instanties te bevorderen.

In een uitspraakNASA-beheerder Bill Nelson zei dat hij “ongelooflijk blij” was dat wetgevers erin slaagden de NASA-autorisatie A te halenct, eraan toevoegend dat de zogenaamde “Artemis Generation – deel uitmaakt van een duurzaam exploratieprogramma dat tientallen jaren zal duren.”

Natuurlijk heeft het op één hoop gooien van NASA-financiering voor een wetsvoorstel over de financiering van de infrastructuur voor de productie van halfgeleiders in de VS het gevoel van “alle wetenschappelijke en technische” dingen onder één dak te hopen. De bepalingen van het ruimteagentschap verschenen op 20 juli na onderhandelingen in de Commerce Committee van de Senaat, zij het met steun van het hoofd van de House Science Committee, namelijk de Texas-democraat Eddie Bernice Johnson, volgens Ruimtenieuws.

De CHIPS+-wet stelt in de tussentijd een $ 52 perillion spaarvarken voor in de VS gevestigde halfgeleiderfabrikanten, in een poging de Amerikaanse capaciteit voor computerchips te vergroten. Het is een poging om om te gaan met de aanhoudende wereldwijde chip tekort en tegelijkertijd het land te helpen concurreren met Aziatische chipreuzen in Taiwan, Zuid-Korea en China.

Het wetsvoorstel voorziet ook in belastingverminderingen en een apart fonds om investeringen en innovatie in de Amerikaanse chipindustrie aan te moedigen. Het kan echter een lang voordat we de uitkomst van dit wetsvoorstel daadwerkelijk zullen zien, aangezien het voor sommigen jaren zal duren deze bedrijven om de benodigde infrastructuur te creëren. Intel’s verwachte fabriek van $ 20 miljard in Ohio mogelijk pas jaren later chips van consumentenkwaliteit op de markt brengen, volgens sommige analisten.

#Congres #sluipt #NASAautorisatiewet #CHIPS #keurt #maannaarMarsprogramma #goed

Leave a Comment

Your email address will not be published.