a field of stars and galaxies

Nieuwe 3D-kosmische kaart onthult 1 miljoen voorheen verborgen sterrenstelsels

Astronomen hebben de grootste 3D-kaart ooit gemaakt van 1 miljoen verre sterrenstelsels die anders worden verduisterd door de dwergsterren van de Melkweg, de Magelhaense Wolken.

De Magelhaense Wolken hebben een onregelmatige vorm sterrenstelsels die een verbluffend kenmerk zijn van de hemel op het zuidelijk halfrond, zichtbaar voor het blote oog. Maar de helderheid van deze dwergstelsels in combinatie met het feit dat ze een groot deel van de nachtelijke hemel innemen, betekent dat de Melkweg‘s buren blokkeren ons zicht op veel veel verder weg gelegen sterrenstelsels. Dus wanneer astronomen de miljarden sterrenstelsels in de… universumhebben ze de neiging om dit deel van de lucht te vermijden.#Nieuwe #3Dkosmische #kaart #onthult #miljoen #voorheen #verborgen #sterrenstelsels

Leave a Comment

Your email address will not be published.