The supernova is visible in the Webb images as a small bright dot on the right of the big bright spot on the left.

James Webb Space Telescope detecteert een verrassende supernova

De James Webb Space Telescope heeft wetenschappers verrast door onverwacht zijn eerste supernova te detecteren, een explosie van een stervende ster. De detectie zou mogelijk een geheel nieuw gebied van onderzoeksmogelijkheden kunnen openen, zeggen wetenschappers.

Slechts een paar dagen na de start van zijn wetenschappelijke operaties, James Webb RuimtetelescoopDe NIRCam-camera zag een onverwacht helder object in een heelal genaamd SDSS.J141930.11+5251593, ongeveer 3 tot 4 miljard lichtjaren van Aarde. Het heldere object werd gedurende een periode van vijf dagen gedimd, wat suggereert dat het een supernova, gevangen door puur geluk kort nadat de ster explodeerde. (De astronomen vergeleken de nieuwe waarnemingen met gearchiveerde gegevens van de Hubble Ruimtetelescoop om te bevestigen dat het licht nieuw was.)#James #Webb #Space #Telescope #detecteert #een #verrassende #supernova

Leave a Comment

Your email address will not be published.