Beyoncé brengt zevende album uit, ‘Renaissance’

Beyoncé treedt op 18 juli 2016 op in het San Siro-stadion in Milaan, Italië als onderdeel van The Formation World Tour.

Mondadori Portfolio/Mondadori Portfolio/Archivio Mar


bijschrift verbergen

bijschrift wisselen

Mondadori Portfolio/Mondadori Portfolio/Archivio Mar


Beyoncé treedt op 18 juli 2016 op in het San Siro-stadion in Milaan, Italië als onderdeel van The Formation World Tour.

Mondadori Portfolio/Mondadori Portfolio/Archivio Mar

Beyoncé’s langverwachte en langverwachte zevende studioalbum, Renaissance, is nu beschikbaar voor de wereld om te horen. De LP met 16 nummers is haar eerste soloalbum in 6 jaar, na het cruciale visuele album Limonade. Critici, waaronder Sidney Madden en Ann Powers van NPR Music, hebben gezegd over previews die: Renaissance betekent een muzikale evolutie voor de wereldwijde superster.

Renaissance bevat gastrollen van Grace Jones, Tems en BEAM, evenals een verscheidenheid aan kredieten van zware slagmensen in de muziekindustrie, waaronder verschillende van The-Dream, een medewerker van de megahit “Single Ladies (Put a Ring on It)” en producer Mike Dean, en functies van Drake en Raphael Saadiq.

Op haar website schreef Beyoncé over: Renaissance,,Dit drie-act-project werd gedurende drie jaar opgenomen tijdens de pandemie. Een tijd om stil te zijn, maar ook een tijd die ik het meest creatief vond”, een indicatie dat de nieuwe release het eerste van drie delen is.

Vorige maand dropte ze verrassend een single van de plaat, “BREAK MY SOUL”, een energieke track geworteld in dance-muziekinvloeden, met Big Freedia en een sample van de diva-househit “Show Me Love” uit 1990 van Robin S.

YouTube

“Bedankt aan alle pioniers die de cultuur hebben voortgebracht, aan alle gevallen engelen wiens bijdragen veel te lang onopgemerkt zijn gebleven”, vervolgt de verklaring op haar website.

Op typische Bey-mode werden meer dan een week voor de release niet al te veel details over het album bekendgemaakt. Ze ging naar sociale media om de wereld op de hoogte te houden van het project, inclusief de officiële aankondiging, die kwam na het verwijderen van profielfoto’s op haar sociale-mediapagina’s.

Ondanks een bewezen vermogen om de wereld precies te geven wat Beyoncé wil wanneer Beyoncé dat wil, niet meer en niet minder, werd het nieuwe album slechts twee dagen voor de release online gelekt; sommige fans beweerden dat ze de cd al vroeg te koop hadden gezien in mediawinkels in Frankrijk en Nederland.

Ze sprak over het lek en de reactie van geduldige fans die het ontving op sociale media, in een bericht net voor de daadwerkelijke release van het album, schrijven: “Ik waardeer het dat je iedereen hebt gebeld die vroeg de club binnen wilde sluipen … we gaan onze tijd nemen en van de muziek genieten.” Daartoe, en het album wordt in eerste instantie zonder video’s uitgebracht, in tegenstelling tot de visueel zware releases van Limonade in 2016 en het titelloze album in 2013.

“Mijn bedoeling was om een ​​veilige plek te creëren, een plek zonder oordeel”, luidt de verklaring van Beyoncé op haar website. “Een plek om vrij te zijn van perfectionisme en overdenken. Een plek om te schreeuwen, los te laten, vrijheid te voelen. Het was een prachtige ontdekkingsreis. Ik hoop dat je vreugde zult vinden in deze muziek. Ik hoop dat het je inspireert om het wiebelen los te laten. Ha! En om je net zo uniek, sterk en sexy te voelen als jij bent.”#Beyoncé #brengt #zevende #album #uit #Renaissance

Leave a Comment

Your email address will not be published.