Boy Meets World-maker dreigde de 12-jarige Danielle Fishel . te ontslaan

Danielle Fishel herinnert zich de maker van Boy Meets World die haar op 12-jarige leeftijd dreigde te ontslaan

Danielle Fishel
Foto: JC Olivera (Getty Images)

Veel mensen hebben warme herinneringen van Jongen ontmoet wereldwaaronder castleden Danielle Fishel, Rider Strong en Will Friedle, die een rewatch-podcast begonnen (Pod ontmoet wereld) voor hun iconische sitcom uit de jaren 90. Hoe graag ze ook genieten van het opnieuw bekijken van de serie, het werken eraan heeft blijkbaar enkele emotionele littekens achtergelaten.

In een recente aflevering, herinnerde Fishel zich toen ze voor het eerst de rol van Topanga kreeg – nadat er al een andere acteur was gecast. Binnen enkele dagen was ze op de set en had ze haar eerste “marathonnotities-sessie” met de maker van de serie Michael Jacobs en de cast.

“Michael begint de aantekeningen door te zeggen: ‘Danielle, ik ga je je aantekeningen allemaal tegelijk geven, aan het eind en ik ga nu iedereen hun aantekeningen geven, want als ik iedereen hier zou laten zitten alle aantekeningen die ik voor je had, we zouden hier allemaal urenlang zijn en niemand zou ooit naar huis gaan. Dus je gaat gewoon wachten op het einde'”, vertelde ze. “Vanaf dat moment welden mijn ogen op, want weet je, ik sta nu voor iedereen – alle producers, alle schrijvers, de hele cast en alle ogen zijn even op mij gericht.”

Fishel begon te zweten toen hij zich alleen het ongemakkelijke moment herinnerde en zich herinnerde: ‘Hij ging door al mijn regels en wat hij wilde en wat ik niet goed deed en hoe langzaam ik moest praten. … Wat ik zeker weet, is dat er werd gezegd: ‘Alles wat ik weet is dat als je morgen niet terugkomt om dit heel anders te doen, je hier ook niet zult zijn’, verwijzend naar het meisje dat ik had vervangen.’

Nadat ze overladen waren geraakt met druk, lieten Fishel en haar moeder haar lijnen tot diep in de nacht doorlopen, zodat ze het de volgende dag zou spijkeren. Het heeft zijn vruchten afgeworpen, zoals ze zich herinnert dat Jacobs de volgende dag zei: ‘Laten we Danielle een applaus geven, je hebt precies gedaan wat ik van je vroeg. Dank u dank u. Gefeliciteerd, het was geweldig.”

“Hij gaf me wat lof over een aantal specifieke dingen en begon toen aantekeningen. Er waren geen dreigementen meer om ontslagen te worden, ik had het werk gedaan en ik had hem laten zien dat ik het waard was”, zei ze. “Het is helemaal zo dat je daar elke week achteraan gaat. Je jaagt op de goedkeuring van de draak van Michael.’

Hopelijk verpest dit niemands jeugd, maar de drie co-hosts waren het allemaal eens over de ongezonde omgeving die werd bevorderd door de goedkeuring van Jacobs na te jagen. Friedle dacht: ‘Hij heeft het zo opgezet dat als hij je nu de staande ovatie geeft, het is alsof de zon op je schijnt. Het had niets te maken met je acteerwerk. Het was gewoon, Michael een goed gevoel geven.’”

Strong beweerde ook dat de sitcom een ​​”schadelijke” omgeving zou kunnen zijn, en ging zelfs zo ver om te zeggen dat zijn optreden “niet acteren” was, maar “poppenspel”. Van Jacobs herinnerde hij zich dat hij zich zorgen maakte dat “iemand ontslagen wordt als er iets niet klopt of als we deze ene persoon niet gelukkig maken.”

“Het stond me niet de creatieve vreugde toe van ontdekkingen en experimenten en erkenning dat er geen goed of fout is in kunst”, zei Strong over de show als geheel. De gevaren van het sterrendom van kinderen zijn inderdaad talrijk.

[via Variety]

#Boy #Meets #Worldmaker #dreigde #12jarige #Danielle #Fishel #ontslaan

Leave a Comment

Your email address will not be published.