Ethereum NFT-verkopen blijven stabiel in juli naarmate het handelsvolume verder daalt – Decrypt

In het kort

  • Toonaangevende marktplaats OpenSea heeft kleine maand-op-maand winsten geboekt in het totale aantal verkochte NFT’s en unieke gebruikers. Het totale verkoopvolume in USD is echter afgenomen.
  • Uit gegevens blijkt dat de NFT-handel op Solana-marktplaatsen in juli tot dusver is afgekoeld ten opzichte van juni.

Nu juli het einde nadert, de gegevens van de maand tot nu toe van boven NFT marktplaats Open zee stelt Ethereum NFT’s verkopen nog steeds tegen ongeveer hetzelfde tempo te midden van de crypto berenmarkt, waarbij zowel het aantal verkopen als het aantal unieke gebruikers relatief stabiel bleef in vergelijking met juni. De totale USD-waarde van die verkochte NFT’s is echter opnieuw aanzienlijk gedaald.

Gegevens van analyseplatform Duin toont ongeveer 1,61 miljoen Ethereum NFT’s die tot nu toe in juli op OpenSea zijn verkocht, vergeleken met 1,54 miljoen voor heel juni, terwijl het aantal unieke handelaren licht is gestegen van bijna 393.000 in juni tot meer dan 400.000 tot nu toe in juli.

Ondanks iets meer gebruikers die transacties uitvoeren op OpenSea en in totaal meer collectieve NFT’s kochten in juli, is de waarde gemeten in Amerikaanse dollars gedaald: Dune toont tot nu toe meer dan $ 495 miljoen aan Ethereum NFT-volume in juli, vergeleken met $ 695 miljoen in juni.

Op het moment van schrijven is dat een maand-op-maand daling van het verkoopvolume met 29%, gemeten in Amerikaanse dollars. Als de recente dagelijkse handelstrends aanhouden, zou OpenSea de maand kunnen afsluiten met ongeveer $ 530 miljoen aan Ethereum-handelsvolume, wat een daling van bijna 24% op maandbasis zou betekenen. Vergelijk dat met een daling van 73% op maandbasis van mei tot juni toen de cryptomarktcrash plaats vond.

Een NFT is een blockchain-token dat eigendom van een item vertegenwoordigt, inclusief digitale goederen zoals illustraties, profielfoto’s en verzamelobjecten. De markt produceerde $ 25 miljard handelsvolume over heel 2021, per gegevens van DappRadar, en toegevoegd bijna $ 20 miljard meer ter waarde van organische handel (exclusief vermoedelijke “washandel”) tot de eerste helft van 2022.

OpenSea is niet de enige marktplaats in de Ethereum-ruimte, maar het is de grootste in termen van organisch handelsvolume – bijna 82% van dat cijfer in de week die eindigde op 25 juli, volgens een ander Dune-dashboard.

Het geeft doorgaans een goed beeld van handelstrends op Ethereum, verreweg het grootste blockchain-netwerk voor NFT’s in termen van handelsvolume. Rivaliserende marktplaatsen LooksRare en X2Y2 staan ​​bekend om hun hosting grote hoeveelheden washandelof niet-biologische NFT-transacties tegen kunstmatig hoge prijzen tussen gekoppelde portemonnees om handelsbeloningen te verdienen.

We zullen pas na het einde van de maand een volledig overzicht hebben van de algemene NFT-markttrends van juli, maar de huidige NFT-verkopen en gebruikersaantallen van OpenSea suggereren dat mensen nog steeds NFT’s kopen en verkopen in een constant tempo, zij het tegen veel lagere gemiddelde prijzen dan vroeger dit jaar.

Aanvullende gegevens van analyseplatform CryptoSlam wijst op een gemiddelde USD-verkoopprijs van $ 451 per Ethereum NFT op marktplaatsen tot nu toe deze maand, vergeleken met $ 691 in juni. Beide cijfers zijn fors lager dan voorgaande maanden, inclusief $ 2.436 in mei en $ 3.109 in april. Dat kan echter net zoveel te maken hebben met de dalende prijs van ETH als met individuele NFT-prijzen. ETH handelde in april boven $ 3.000 en is nu gedaald tot ongeveer $ 1.700.

Ondertussen is de NFT-handelsactiviteit op het Solana blockchain-platform blijkbaar aanzienlijk langzamer vertraagd dan op Ethereum. CryptoSlam laat in juli $ 52,4 miljoen aan Solana NFT-transacties zien, vergeleken met $ 91,5 miljoen voor heel juni – een daling van bijna 43% op basis van de huidige gegevens, hoewel dat percentage zou moeten dalen als gegevens van de rest van de maand worden toegevoegd.

Op dit moment toont de site ongeveer 1,45 miljoen NFT-verkopen op Solana tot dusver deze maand, vergeleken met 1,56 miljoen voor heel juni, met minder dan 110.000 unieke kopers vergeleken met bijna 136.000 unieke kopers vorige maand. De gemiddelde verkoopprijs van Solana NFT daalde van $ 212 in mei tot minder dan $ 59 in juni, en ongeveer $ 36 tot nu toe in juli, per CryptoSlam. Net als ETH werd Solana’s native SOL-cryptocurrency in mei echter verhandeld voor ongeveer het dubbele van de huidige prijs.

De top NFT-verzameling van de afgelopen 30 dagen, volgens de site, is de Bored Ape Yacht Club met meer dan $ 52 miljoen aan handelsvolume, gevolgd door CryptoPunks voor $ 49 miljoen en fantasievoetbal NFT-spel Zo zeldzaam op bijna $ 33 miljoen. Buiten NBA-topschot Aan Stromenbestaat de volledige top 20 uit op Ethereum gebaseerde NFT-projecten.

Blijf op de hoogte van cryptonieuws, ontvang dagelijkse updates in je inbox.

#Ethereum #NFTverkopen #blijven #stabiel #juli #naarmate #het #handelsvolume #verder #daalt #Decrypt

Leave a Comment

Your email address will not be published.