Waar we blij van worden: een gids voor lezen, luisteren en kijken in het weekend

Screenshot van gameplay van Stray.

BlueTwelve Studio/ Annapurna Interactive


bijschrift verbergen

bijschrift wisselen

BlueTwelve Studio/ Annapurna Interactive


Screenshot van gameplay van Stray.

BlueTwelve Studio/ Annapurna Interactive

Deze week kondigde het VK aan dat het Eurovisie 2023 zal organiseren, Gevaar! tekende zijn nieuwe officiële co-hosts en Beyoncé liet vallen Renaissance.

Dit is waar de NPR’s Pop Culture Happy Hour-crew aandacht aan besteedde – en wat je dit weekend zou moeten bekijken.

Eindig het EP, Onaangenaam leven

YouTube

Baltimore hardcore band End It kwam met een nieuwe EP genaamd Onaangenaam leven. Het is een erg hardcore EP; er zijn zes nummers en het geheel duurt ongeveer acht minuten. Het is een soort sfeer die niet echt traditionele hardcore is, omdat veel van deze bands lof hebben gekregen voor het implementeren van verschillende geluiden, texturen en inspiraties.

Maar deze EP is gewoon regelrechte beatdowns en bendezang. Het voelt heel klassiek aan, maar zo goed gedaan dat het nog steeds een beetje verfrissend is. Er staat één nummer op genaamd “Hatekeeper” waarvan ik denk dat het, van wat ik kan opmaken uit de hardcore zang die ik maar half kan onderscheiden, bijna een pro-poortwachtersnummer is.

De hardcore scene gaat, “Weet je wat? Er zijn hier veel rare nazi-posers. We moeten gewoon een standpunt innemen en zeggen dat sommige mensen hier gewoon niet zijn toegestaan.” Ik denk dat dat een zeer uitdagende houding is om in te nemen, gezien hoe open de hardcore scene is geweest. — Andrew Limbong

J-Hope-album, Jack in the Box

YouTube

J-Hope van BTS speelt dit weekend in Lollapalooza en ik zal er niet zijn, dus dat maakt me ongelukkig. Maar het maakt me blij dat hij zojuist zijn eerste solo-album heeft uitgebracht, genaamd Jack in the Box. Het gaat over de mythe van Pandora’s Box, en het speelt een beetje op het feit dat zijn artiestennaam J-Hope is. Zoals je weet, is hoop het laatste in de doos.

Hij is mijn favoriete BTS-lid, en ik denk eigenlijk – hot take voor onze BTS-luisteraars – dat hij het meest crimineel onderbenutte lid is, vooral in de afgelopen twee jaar. Ze zijn een beetje in hun Engelstalige tijdperk geweest en J-Hope is een van de rappers. En sinds ze Engels zijn geworden, rappen ze niet meer echt, dus hij doet eigenlijk niets meer. Maar ik vind hem geweldig.

Hij is ook een fantastische artiest en danser, en dat was wat me in het begin echt naar BTS trok. Ik hou van dans en media, en hij is zo levendig en een genot om naar te kijken. Hopelijk is er dit weekend een livestream van Lollapalooza en kijk ik hoe J-Hope zijn debuut maakt. Hij is de eerste Koreaanse artiest die headliner is op een groot Amerikaans muziekfestival, en als je wilt proeven hoe hij klinkt, mijn favoriete nummer op zijn nieuwe album is ‘Arson’. — Cyrena Touros

verdwaald

YouTube

Dit videospel, Stray, ontplofte het afgelopen weekend op mijn tijdlijn, dus ik heb het nagekeken. In dit spel ben je een kat en probeer je terug te keren naar je familie in deze ondergrondse stad. Mensen zijn robots en er zijn allerlei aanwijzingen die je helpen erachter te komen waar de stad over gaat en wat er met de mensen is gebeurd. Maar bewaar dat misschien voor je tweede of derde playthrough, want die zullen er zijn.

De game gaat echt over een kat zijn, op dingen klimmen, de zoomies pakken, langs beveiligingscamera’s sluipen, over het been van een willekeurige robot wrijven en blikken verf van planken slaan om naar het volgende niveau te gaan … of soms gewoon een eikel zijn. Er is een knop die je kunt indrukken om te miauwen. Heeft geen enkel doel. Je miauwt gewoon. Dat is gewoon jouw vibe.

Het is volledig op rails in termen van waar je heen gaat en hoe je er komt. Het is dus geen echte 3D-platformgame, godzijdank, omdat je geen tijd hoeft te besteden aan het opstellen en perfect timen van elke sprong. En het is geen lang spel, dus je bent er in een middagje doorheen.

Kijk, ik ben een hondenmens, maar als je een kattenmens bent, vermoed ik dat je een heel ander niveau van voldoening uit dit spel zult halen. Nu beschikbaar voor PlayStation en Windows. — Glen Weldon

Joni Mitchell op het Newport Folk Festival

YouTube

Stel je voor dat je op een festival bent en ineens staat er een leuke verrassing op je te wachten. Een legende – en ik gebruik dat woord niet lichtzinnig – die in meer dan 20 jaar geen volledig concert heeft gegeven, duikt gewoon op en je kunt het live meemaken. Het is mij niet overkomen, maar ik wou dat het was gebeurd.

Ik was laatst op internet en zag dat Joni Mitchell afgelopen weekend op het Newport Folk Festival haar eerste volledige concert sinds 2000 gaf, samen met Brandi Carlile, die haar uitbracht om te zingen. Ik heb nog niet alles gezien, maar ik heb de clips en haar uitvoering van “Both Sides Now” gezien en man oh man, kijk dit en probeer niet te huilen aan het einde ervan.

Allereerst ziet Joni Mitchell er geweldig uit. Ze kreeg een paar jaar geleden een hersenaneurysma en is sindsdien aan het herstellen. En hier stond ze op het podium met haar kleine baret op. Ze zag er gewoon gelukkig uit en de frasering is nog steeds aanwezig in de manier waarop ze zingt. Haar stem is dieper en een beetje rijker, en het is echt prachtig om te zien.

Dat ze die kans op het podium kreeg, maakte de mensen bij haar erg emotioneel. Brandi Carlile zag eruit alsof ze op het punt stond te huilen. Je moet het zeker eens bekijken, en ik ga terug om de rest van de clips te bekijken die online zijn omdat het me zo ontroerde. Ik ben blij dat Joni die momenten nog steeds heeft. — Aisha Harris

Meer aanbevelingen uit de Pop Culture Happy Hour-nieuwsbrief

door Linda Holmes

Een korte versie van een ABC-promo uit 1980 circuleert deze week, maar de lange versie is het zoeken waard als een geweldige oefening om beroemdheden te spotten. (Vind de jonge Tom Hanks!)

Ik ben echt gegrepen door de podcast Project Unabom, die (zoals je zou verwachten) gaat over de Unabomber-zaak. Het heeft precies de interviews die je zou willen horen, wat zorgt voor een goed verteld verhaal dat zowel fascinerend als erg triest is.

Sam Sanders is niet alleen een “vriend van de podcast” – hij is een “lief vriend van de podcast.” Hij heeft een nieuwe show bij Vulture genaamd er inen je zou een ernstige fout maken om te missen.

NPR’s Maison Tran bewerkte het Pop Culture Happy Hour-segment “What’s Making Us Happy” tot een digitale pagina. Als je deze suggesties leuk vindt, overweeg dan: aanmelden voor onze nieuwsbrief om elke week aanbevelingen te krijgen. En luister naar Pop Culture Happy Hour op Apple-podcasts en Spotify.#Waar #blij #van #worden #een #gids #voor #lezen #luisteren #kijken #het #weekend

Leave a Comment

Your email address will not be published.