Will Smith biedt nieuwe verontschuldiging aan voor de klap van Chris Rock: ‘Ik heb diep berouw.’

Opmerking

Eindelijk enkele antwoorden op de klap die over de hele wereld werd gehoord.

Op vrijdagochtend bracht Will Smith een video uit waarin hij vragen beantwoordde over het slaan van Chris Rock tijdens de Academy Awards-ceremonie. Het incident bezoedelde Smith’s Hollywood Golden Boy-imago (misschien voor altijd), leidde tot zijn tien jaar durende schorsing van de Academie en leidde tot een serieus gesprek over de eventuele rol van geweld in openbare uitingen van woede.

“Mensen teleurstellen is mijn centrale trauma”, zei Smith, kijkend naar de camera. “Ik haat het als ik mensen teleurstel. Het doet zeer.”

In de bijna zes minuten durende YouTube-video beantwoordde Smith veelgestelde vragen die hij na het incident ontving. Heeft zijn vrouw, Jada Pinkett Smith, hem gezegd dat hij het moest doen? Nee. Waarom verontschuldigde hij zich even later niet bij Rock tijdens zijn dankwoord? Het was “een waas”.

Het was een A-lijst ovatie voor Will Smith op Vanity Fair’s Oscars afterparty

Tijdens de Oscars betrad Rock het podium om de winnaar van de categorie documentaire speelfilms voor te stellen, maar begon met een grap. Hij richtte zich op het kortgeknipte hoofd van Jada Pinkett Smith, wat mogelijk het gevolg was van haar worsteling met alopecia, en zei: ‘Jada, ik hou van je. GI Jane 2, ik kan niet wachten om het te zien.” Smith schreed toen het podium op, sloeg Rock in het gezicht voordat hij terugkeerde naar zijn stoel waar hij herhaaldelijk riep: “Houd de naam van mijn vrouw uit je verdomde mond.”

Smith bood kort na het evenement zijn excuses aan op sociale media, maar Rock bleef grotendeels stil, hoewel hij de kwestie kort aanstipte tijdens een stand-upset in maart: “Ik had een hele show die ik voor het weekend had geschreven”, zei hij. zei volgens een verslaggever van de Washington Post in het publiek. ‘En ik ben nog steeds bezig met het verwerken van wat er is gebeurd. Daar zal ik het eens over hebben.” (Een vertegenwoordiger van Rock kon niet onmiddellijk bereiken voor commentaar.)

Jada Pinkett Smith spreekt Oscars-klap, alopecia aan op ‘Red Table Talk’

De video was een aaneenschakeling van verontschuldigingen – aan Rock, aan Pinkett Smith, aan zijn familie, aan de Academie, aan Questlove, aan zijn fans, zelfs aan Rock’s moeder die tijdens een interview met een NBC-filiaal zei dat, “wanneer [Smith] sloeg Chris, hij sloeg ons allemaal. Hij sloeg me echt.”

Er waren verschillende momenten waarop Smith zijn tranen leek in te houden, ook toen hij zich de blik in de ogen van Ahmir “Questlove” Thompson herinnerde, die de trofee voor beste documentaire won voor “Summer of Soul (… Or, When the Revolutie kon niet op de televisie worden uitgezonden)” kort na het incident. Het was Thompsons eerste Academy Award.

Smith pauzeerde even om na te denken over zijn woorden: “Het spijt me is niet echt voldoende.”

Tegen zijn fans die teleurgesteld waren door zijn acties, zei hij: “Ik weet dat het verwarrend was. Ik weet dat het schokkend was. Maar ik beloof je, ik ben zeer toegewijd en toegewijd om licht, liefde en vreugde in de wereld te brengen. En, weet je, als je volhoudt, beloof ik dat we weer vrienden kunnen zijn.’

Smith zei ook dat hij vastbesloten is om aan zichzelf te werken – hij probeert “berouwvol te zijn zonder zich te schamen. Rechts? Ik ben een mens. En ik heb een fout gemaakt en ik probeer mezelf niet als een stuk s— te zien.”

Maar volgens Smith is Rock nog steeds niet klaar voor een persoonlijke verontschuldiging.

“Ik heb contact opgenomen met Chris en de boodschap die terugkwam is dat hij nog niet klaar is om te praten, en als hij dat wel is, zal hij contact met hem opnemen”, zei Smith. ‘Dus ik zal tegen je zeggen, Chris, ik bied je mijn excuses aan. Mijn gedrag was onaanvaardbaar en ik ben hier wanneer je maar wilt praten.”

#Smith #biedt #nieuwe #verontschuldiging #aan #voor #klap #van #Chris #Rock #heb #diep #berouw

Leave a Comment

Your email address will not be published.