Uitspraak van $ 7 miljard toegekend nadat Charter Spectrum documenten probeerde te vervalsen in een moordzaak

Een jury in Texas heeft Charter Communications deze week aansprakelijk gesteld voor $ 7 miljard aan punitieve schadevergoeding als gevolg van een rechtszaak van de familie van Betty Jo McClain Thomas, een 83-jarige vrouw die in december door een van haar medewerkers werd doodgestoken 2019. De $ 7 miljard komt bovenop de $ 375 miljoen aan schadevergoeding die de jury in juni heeft toegewezen.

De verklaring achter het duizelingwekkende cijfer van het vonnis gaat veel verder dan de gruwelijke misdaad die is gepleegd. Het bevat ook het beleid van het bedrijf en de reacties op eerdere diefstalincidenten en een poging om een ​​document te vervalsen waaruit blijkt dat Thomas heeft ingestemd met gedwongen arbitrage die de potentiële schade zou hebben beperkt tot het bedrag van haar laatste factuur.

Handvest ingediend bewijs om arbitrage af te dwingen.
Afbeelding: rechtbankportaal in Dallas County, Texas

Terwijl ze de $ 7 miljard aan voorbeeldige schadevergoeding toekenden voor grove nalatigheid, besloten de juryleden dat Charter probeerde de zaak tot arbitrage te dwingen met behulp van vervalste documenten van Spectrum, de internetserviceprovider. Charter probeerde arbitrage af te dwingen met behulp van een servicevoorwaardendocument waarvan ze beweerden dat Thomas ermee had ingestemd toen hij zich aanmeldde voor service, dat zogenaamd uit de database was gehaald.

Tijdens het proces wezen advocaten van de familie op een aantal inconsistenties met het document. Die bevatten datums die niet overeenkwamen met de tijden dat het zogenaamd uit het systeem van Charter was gehaald en een lege plek waar Thomas’ naam had moeten staan. In andere gevallen presenteerden de advocaten van het bedrijf een andere set voorwaarden zonder het arbitragebeding.

Hoewel de documenten verondersteld werden bewijs te vertegenwoordigen uit de live database van Charter, toonden ze een adres dat aangaf dat het bestand daadwerkelijk op iemands personal computer was opgeslagen. Helemaal onderaan wordt het bestandsadres weergegeven, met de tekst “localhost:62220/VewContracts.aspx”.

Localhost is een loopback-adres, dat 127.0.0.1 vertegenwoordigt, en betekent dat het verzoek de computer waarop het is gestart niet verlaat of geen toegang heeft tot een ander netwerk of database.

EEN VS vandaag rapport van eerder deze maand schetst de moord, gepleegd door een Spectrum-kabelreparateur die de dag nadat hij was gestuurd voor een servicebezoek om haar faxapparaat te repareren, terugkeerde naar het huis van Thomas. Advocaten die Thomas’ familie vertegenwoordigden, voerden in de rechtbank aan dat de technicus, Roy James Holden, hoorde dat de vrouw aanhoudende problemen met haar service had gemeld, en vervolgens zijn bedrijfssleutelkaart gebruikte om een ​​van zijn busjes naar haar huis te rijden, waar ze hem betrapte op een poging tot stelen haar creditcards, en hij vermoordde haar.

Charter Spectrum-factuur verzonden naar Betty Thomas in 2020

Charter Spectrum-factuur verzonden naar Betty Thomas in 2020

Op 3 januari 2020 stuurde Charter Thomas een achterstallige rekening met een eenmalig bedrag van $ 58,94 voor de serviceoproep.

De jury vond Charter een directe oorzaak in de dood van Thomas, wat inhoudt dat het bedrijf een handeling of nalatigheid heeft begaan “dat een persoon die gewone zorg gebruikt, de verwonding, of een soortgelijk letsel, had kunnen voorzien”, en kende 90 procent van de verantwoordelijkheid. De advocaten van de aanklager wezen op het verzuim van Charter om een ​​antecedentenonderzoek uit te voeren waaruit zou blijken dat Holden loog over zijn werkverleden, en dienden bewijs in dat hij herhaaldelijk hulp had gezocht bij supervisors en management vanwege persoonlijke problemen, en vertelde hen dat hij op een gegeven moment dacht hij was een Dallas Cowboys-speler.

Holden gaf toe de moord te hebben gepleegd en werd in april 2021 tot levenslang veroordeeld.

Bovendien presenteerden de advocaten van Thomas’ familie bewijs dat Charter Spectrum-technici verantwoordelijk waren voor meer dan 2500 diefstallen tegen klanten gedurende een aantal jaren voor de moord, en zeiden dat het bedrijf weigerde om ze te onderzoeken of om aangifte te doen bij de politie. De rechtbank voegde een bevel tot plundering toe aan de instructies van de jury, gebaseerd op Charter’s vernietiging van bewijsmateriaal dat bewaard had moeten blijven, inclusief videobewaking en trackinginformatie voor Holden, en vond Charter schuldig aan minachting voor het niet overleggen van andere documenten.

In een verklaring die na het vonnis werd vrijgegeven, zei Charter-woordvoerder Cameron Blanchard:

Onze harten gaan uit naar de familie van mevrouw Thomas na deze zinloze en tragische misdaad. De verantwoordelijkheid voor deze vreselijke daad ligt uitsluitend bij Mr. Holden, die geen dienst had, en we zijn dankbaar dat hij voor het leven in de gevangenis zit. Hoewel we de jury en het rechtssysteem respecteren, zijn we het sterk oneens met het vonnis en gaan we in beroep.

De wet in Texas en de tijdens het proces gepresenteerde feiten tonen duidelijk aan dat deze misdaad niet te voorzien was – en de beweringen van de eisers van wangedrag door Charter zijn categorisch onjuist. We zetten ons in voor de veiligheid van al onze klanten en hebben de nodige stappen ondernomen, waaronder een grondige criminele antecedentenonderzoek vóór indiensttreding, waaruit geen arrestaties, veroordelingen of ander crimineel gedrag zijn gebleken. Evenmin suggereerde iets in de prestaties van Mr. Holden nadat hij was aangenomen dat hij in staat was tot de misdaad die hij beging, waaronder meer dan 1.000 voltooide servicegesprekken zonder klachten van klanten over zijn gedrag.

Op vrijdagochtend maakte Charter zijn winstresultaten voor het tweede kwartaal van 2022 bekend, met een omzet van $ 13,6 miljard, “voornamelijk gedreven door groei in residentiële, mobiele en commerciële inkomsten.” Het persbericht vermeldde de zaak of het vonnis niet, en een transcript van de winstoproep die op Seeking Alpha is geplaatst, laat zien dat analisten er geen leidinggevenden naar hebben gevraagd. Een 10-Q-document dat bij de SEC is ingediend, vermeldde het onder de sectie Onvoorziene omstandigheden.

Het bedrijf heeft verschillende factoren in overweging genomen, waaronder de juridische en feitelijke omstandigheden van de zaak, het procesverslag, de uitspraken van de jury, de status van de procedure, het toepasselijke recht, de standpunten van de raadsman, de uitspraken van de rechtbank voorafgaand aan en tijdens het proces , samen met aanstaande moties na het proces van de partijen bij het bepalen van de verschillende gronden voor beroep die het bedrijf verwacht krachtig te volgen en de waarschijnlijkheid van een succesvol beroep. Op basis van deze factoren heeft de Vennootschap geconcludeerd dat een verlies uit deze zaak niet waarschijnlijk en redelijkerwijs te schatten is. Daarom heeft de Vennootschap geen verplichting opgebouwd voor het ongunstige oordeel in haar jaarrekening per 30 juni 2022.

#Uitspraak #van #miljard #toegekend #nadat #Charter #Spectrum #documenten #probeerde #vervalsen #een #moordzaak

Leave a Comment

Your email address will not be published.