Reds nemen Noelvi Marte, Edwin Arroyo, twee andere prospects in de handel over – redsminorleagues.com

Vrijdag laat in de nacht verruilden de Cincinnati Reds startende werper Luis Castillo officieel naar de Seattle Mariners. De rechtshandige starter was misschien wel de beste speler op de handelsmarkt en het rendement uit Seattle was aanzienlijk. The Reds verwierven shortstops Noelvi Marte en Edwin Arroyo, evenals rechtshandige werpers Levi Stoudt en Andrew Moore.

De twee verworven shortstops waren de twee beste prospects van Mariners. In Baseball America’s meest recente Top 100-vooruitzichtenlijst die de afgelopen week werd bijgewerkt, stonden Noelvi Marte en Edwin Arroyo beide in de top 50. Marte stond op de 47e plaats en Arroyo stond direct achter hem en op de 48e plaats. De twee werpers werden beide beoordeeld als Top 30-vooruitzichten in de Mariners-organisatie, met Levi Stoudt op #10 in de tussentijdse update en Andrew Moore op #26 op de lijst.

Noelvi Marte Scouting Report

Korte stop

Hoogte: 6′ 1″ | Gewicht: 187 pond.

Geboren: 16 oktober 2001

Noelvi Marte, een grote bonus bij het afmelden van de Dominicaanse Republiek in 2018, heeft zich de afgelopen seizoenen opgewerkt tot High-A. De 20-jarige sloeg goed in Everett en zette dit seizoen een lijn van .275/.363/.462 met 19 doubles, 15 homeruns en 13 gestolen honken in 85 wedstrijden. Hij heeft 42 keer vier wijd gekregen en heeft 84 strikeouts in 394 slagbeurten.

Hij heeft een bovengemiddelde hittool en plus tot plus-plus brute kracht, een zeldzaamheid afkomstig van een potentiële toekomstige korte stop. Er zijn enkele zorgen dat hij later misschien naar het derde honk moet verhuizen naarmate zijn lichaam volwassener wordt, omdat hij in de loop der jaren al veel groter is geworden en hij nog maar 20 is. Dat zal echter niet zo’n probleem zijn, aangezien zijn arm zal gemakkelijk op het derde honk spelen als hij over moet glijden en zijn knuppel heeft meer dan genoeg potentieel om daar op te vallen als hij zijn ontwikkeling kan voortzetten.

Hij staat in brand de afgelopen vijf weken in Everett. Sinds 22 juni sloeg hij .365/.440/.669 met 15 vrije lopen en 20 strikeouts in 134 slagbeurten. Je kunt zijn carrièrestatistieken hier bekijken.

Edwin Arroyo Scoutingrapport

Korte stop

Hoogte: 6′ 0″ | Gewicht: 175 pond.

Geboren: 25 augustus 2003

Edwin Arroyo, de 2e ronde van vorig jaar voor de Mariners, heeft dit seizoen de bal verpletterd voor Low-A Modesto terwijl hij slechts 18 jaar oud was. Hij sloeg .315/.384/.513 met 18 doubles, 7 triples, 13 homeruns, 21 honken gestolen, 34 keer vier wijd en hij kreeg 89 keer drie slag in 410 slagbeurten. De wisselslagman was dit seizoen beter vanaf de linkerkant en sloeg .329/.396/.520, maar hij sloeg ook goed vanaf de rechterkant van de plaat en plaatste een .276/.351/.494-lijn in 97 plaat optredens.

In tegenstelling tot Marte lijkt er geen zorg te zijn dat Arroyo de functie ontgroeit. Hij wordt beschouwd als een plus-verdediger bij een korte stop met een plus-arm. Hij toont een bovengemiddelde brute kracht en een bovengemiddelde hittool. Arroyo is ook behoorlijk succesvol geweest op de basispaden waar hij zijn bovengemiddelde snelheid goed heeft gebruikt. Je kunt zijn carrièrestatistieken hier bekijken.

Levi Stoudt Scouting Report

Rechtshandige werper

Hoogte: 6′ 1″ | Gewicht: 195 pond.

Geboren: 4 december 1997

Levi Stoudt, een 3e ronde keuze in 2019, gooide niet in een professionele wedstrijd die telde tot 2021. Hij onderging een Tommy John-operatie na de draft en omdat het seizoen 2020 werd geannuleerd, waren er geen wedstrijden voor hem toen hij klaar was om terug te keren naar de heuvel tot het seizoen 2021 begon. Hij heeft dit seizoen gevochten om wat consistentie te vinden en na een solide start van het jaar in de eerste twee maanden, heeft hij sinds begin juni een ERA van 6,98 neergezet, waardoor zijn ERA van het seizoen op 5,28 kwam in zijn 87,0 innings. Hij hield de wandelingen laag en deelde slechts 22 gratis passes uit, naast zijn 82 strikeouts.

Fastball: Het veld werkt in het midden van de jaren ’90 en heeft dit seizoen regelmatig de bovenste jaren ’90 aangeraakt.

Splitser: Misschien wel zijn beste aanbod, het is een bovengemiddelde toonhoogte in de lage tot midden jaren 80 die goede beweging.

Schuifregelaar: Een gemiddeld aanbod in het midden van de jaren 80 meestal, het zal zo nu en dan bovengemiddeld flitsen.

Curvebal: Een franje aanbod dat werkt in het midden van de jaren ’70.

Er is een goede controle van Stoudt, maar het commando is er niet altijd en als hij dit jaar werd gemist, lieten de hitters hem er niet mee wegkomen. Er is hier enig voordeel met het potentieel voor drie bovengemiddelde pitches met goede controle en de fallback-optie zou een hoge leverage-verlichter kunnen zijn. Je kunt zijn carrièrestatistieken hier bekijken.

Scoutingverslag van Andrew Moore

Rechtshandige werper

Hoogte: 6′ 5″ | Gewicht: 205 pond

Geboren: 11 augustus 1999

Niet te verwarren met de Andrew Moore die een paar seizoenen geleden in de grote competities voor Seattle gooide, deze Moore werd vorig seizoen in de 14e ronde geselecteerd uit Chipola Junior College (dezelfde school waar Cam Collier dit seizoen naar toe ging). In 2021 worstelde hij met zijn controle toen hij eenmaal prof werd, waarbij hij 18 keer vier wijd gooide met 16 strikeouts in 19,1 innings – meestal in Low-A Modesto. Dit seizoen keerde hij daar terug, en hoewel hij nog steeds een paar te veel slagmensen weggeeft, domineert hij anders. In 32.1 innings plaatste hij een ERA van 1.95 en stond hij 25 hits toe, gaf hij 17 vrije loop en schakelde hij 58 van de 133 slagmensen die hij tegenover zich kreeg met drie slag uit.

Fastball: Werkt in het midden van de jaren 90 en heeft 100 MPH aangeraakt.

Schuifregelaar: Een bovengemiddeld aanbod dat werkt in het midden tot de jaren 80.

Hij zal moeten blijven werken om zijn controle te verbeteren terwijl hij de ladder opgaat, maar het spul zal spelen. Je kunt zijn carrièrestatistieken hier bekijken.

Onmiddellijke reactie

Ik haat deze handel, maar geloof dat het een goed rendement was. Hoe klopt die zin? Nou, ik zal mijn best doen om het uit te leggen.

Honkbal is zo opgezet dat je niet langer hoeft te proberen honkbalwedstrijden te winnen om geld te verdienen. Vroeger was het zo. Teams hadden poorten nodig die groot genoeg waren om al hun uitgaven te dekken, omdat mediacontracten en sponsorovereenkomsten gewoon niet groot genoeg waren om een ​​groot deel van de inkomsten te genereren, maar die tijd is allang voorbij. Nu verdienen teams heel veel geld tussen televisiecontracten op lokaal en nationaal niveau en het betekent dat de kaartverkoop een veel kleiner percentage van hun inkomsten uitmaakt. Dat betekent dat winnen en verliezen minder betekent om geld te verdienen. Cincinnati is momenteel bezig met hun tweede verbouwing in het afgelopen decennium, en de huidige financiële opzet maakt dat voelbaar. Daarom haat ik de handel. The Reds ruilden een van de beste startende werpers die ze de afgelopen drie decennia hebben gehad, omdat het logischer is om te proberen volgend seizoen niet te winnen.

Met die tirade uit de weg, in de markt zoals die er nu in honkbal uitziet, lijkt het alsof de vier vooruitzichten die de Reds in deze deal kregen een kwaliteitsrendement waren en waarschijnlijk meer dan velen hadden verwacht. Het krijgen van twee top 50-vooruitzichten in honkbal zou een deal zijn geweest die ik als een rendement zou hebben beschouwd dat iets beter was dan ik had verwacht gezien de markt van de afgelopen jaren. Dat ze dat hebben gekregen, evenals twee andere levende wapens, lijkt een goede stap in de huidige tijd van de markt.#Reds #nemen #Noelvi #Marte #Edwin #Arroyo #twee #andere #prospects #handel #redsminorleaguescom

Leave a Comment

Your email address will not be published.