GettyImages-1242177399.jpg

‘We lijken op een goede plek’ – Norris en Ricciardo verheugd over de prestaties van McLaren op dag één in Boedapest | Formule 1®

Het was een positieve eerste racedag in Boedapest voor McLaren, met beide auto’s in de top vijf in de tweede oefensessie op de Hungaroring. En hoewel beiden blij waren met de prestatie van het team, waren ze er snel bij om de verwachtingen richting het weekend te temperen.

Norris werd vierde in FP1 en stond kort bovenaan de timesheets in FP2 na zijn eerste kwalificatierun op de zachte band, maar eindigde op P2, waarbij alleen Charles Leclerc zijn tijd kon verbeteren. En hoewel hij werd aangemoedigd door de verbeterde vertoning van de MCL36, gaf Norris toe dat McLaren misschien iets meer hun hand liet zien dan hun rivalen.

“Het is goed. Ik denk dat de auto vanaf het begin gewoon heel goed presteert, hij heeft goed gepresteerd, ik voelde me op mijn gemak”, zei Norris. “Ik denk dat vandaag een beetje meer een over-show is van onze prestaties, alleen omdat we meer zijn verschenen dan wat andere mensen hebben, we vechten absoluut niet voor Ferrari- en Red Bull-posities, maar we lijken op een goede plek te zijn.

LEES MEER: ‘Het wordt een zwaar weekend’ – Mercedes-coureurs klagen over ‘moeilijke vrijdag’ in Hongarije nadat ze er niet in waren geslaagd de top-7 te kraken in FP2

“Ik ben niet zo zeker van de posities op de lange termijn, ik heb er nog niet naar gekeken, maar de zaken liggen misschien een beetje voor op waar we waren in Paul Ricard, wat een goede zaak is. Het is nog maar vrijdag, het weer is bedoeld om morgen te veranderen, dus we moeten afwachten. Maar de zaken zijn op dit moment een beetje beter dan ze waren, dus dat is positief.”

P2 Lando Norris ‘voelde zich op zijn gemak’ tijdens vrijdagsessies

Norris hoorde op de radio van zijn team dat hij werd gewaarschuwd om van de stoepranden te blijven in FP2, en toen hem werd gevraagd of dat was om de nieuwe upgrades van zijn auto te beschermen, antwoordde hij: “Geen nieuwe [upgrades], het is precies wat we vorig weekend hadden, het is gewoon beter om het niet te beschadigen voor het geval dat, met de regen en zo morgen. Gewoon voorzichtig zijn.

‘Maar, zoals we al zeiden, ik denk wat ik gisteren zei. Vandaag en dit weekend zijn we er net in geslaagd om veel van de spullen van vorige week te analyseren, met de nieuwe vloer en nieuwe bitten.

ANALYSE: Waarom Vettel besloot met pensioen te gaan – en wie hem zou kunnen vervangen voor 2023

“En ook met deze baan zijn we erin geslaagd om de auto in een meer geoptimaliseerde positie te plaatsen, zodat hij beter kan presteren en meer kan zitten waar hij wil zitten. Kortom, het is meer dan alleen een beetje veiliger zijn met de onderdelen, maar ja, het voelt redelijk.”

Daniel Ricciardo: ‘Fine tuning nodig – maar het is een goede dag’

Ook teamgenoot Daniel Ricciardo beleefde een behoorlijk productieve vrijdag. Nadat hij als achtste eindigde in FP1, meer dan een halve seconde achter Norris, verkleinde hij het gat in FP2 tot iets meer dan twee tienden van de Brit. De Australische coureur was tevreden met zijn optreden, hoewel hij niet zeker wist waar McLaren in de hiërarchie staat.

LEES MEER: ‘Hij is zo’n legende van onze sport’ – Vettels collega-coureurs begroeten hem als ‘een inspiratie’ na zijn aankondiging van zijn pensionering

“Ik denk dat het een redelijk competitieve dag was, [but] je weet duidelijk niet wat de anderen in FP2 doen met de prestatieruns,” zei Ricciardo. “Maar we waren ook behoorlijk competitief in FP1, dus ik hoop dat dat betekent dat we dit weekend echt snel zijn. Ik denk dat de auto’s dit weekend goed aanvoelden, ik denk dat er natuurlijk een paar bochten zijn waar we meer willen, maar over het algemeen heb ik rond de ronde het gevoel dat we een fatsoenlijke auto hebben gehad en de grond raken.

“We zullen vanavond nog steeds werken, alsof we nog steeds zullen proberen er meer uit te halen, want je moet verwachten dat de anderen dat doen, maar voor ons denk ik dat er nog een beetje finetuning is, maar het was zeker een goede dag.”

#lijken #een #goede #plek #Norris #Ricciardo #verheugd #prestaties #van #McLaren #dag #één #Boedapest #Formule

Leave a Comment

Your email address will not be published.