Rally loopt voorbij groot nieuws; 3 Giants Flash Koopsignalen

De Dow Jones-futures openen op zondagavond, samen met de S&P 500-futures en de Nasdaq-futures. De beursrally passeerde een keerpunt en maakte een beslissende stap hoger in de afgelopen week.
XBeleggers zouden hun posities moeten uitbreiden met voorzichtige aankopen, en niet haasten om hun blootstelling op te voeren.

Appel (AAPL), Exxon Mobil (XOM) en Chevron (CVX) maakte vrijdag bullish bewegingen na de winst. Exxon- en CVX-aandelen boden vroege inzendingen boven hun 50-daagse lijnen terwijl ze aan de rechterkant van de juiste bases omhoog gingen.

Apple-aandelen werden de eerste megacap die de 200-dagen-lijn terugwinde, terwijl de relatieve sterkte-lijn al op een nieuw hoogtepunt staat. Nu het winstrisico van tafel is, zouden beleggers dit kunnen gebruiken als een potentiële agressieve aankoop, misschien een plek om een ​​positie in AAPL-aandelen te beginnen.

ON-aandelen zijn vrijdag voorbij een trendlijninvoer gegaan, terwijl de RS-lijn op een nieuw hoogtepunt staat. Dat zou normaal gesproken een koopsignaal zijn voor dit toonaangevende chipspel, hoewel het volume laag was. Echter, Onsemi (ON) inkomsten moeten vóór de opening van maandag worden betaald, waardoor elke nieuwe aankoop zeer riskant is.

Chinese EV-makers Nio (NIO), Xpeng (XPEV) en Li Auto (LI) zou de leveringen in juli vóór de opening van maandag moeten melden. China EV en batterijgigant BYD (BYDDF) zal waarschijnlijk een dag of twee later volgen. Alle vier zijn de capaciteit aan het opvoeren en starten de leveringen van nieuwe modellen in de komende weken of maanden. BYD begon vrijdag met de verkoop van de Seal sedan en nam de Tesla (TSLA) Model 3.

ON Stock staat op de IBD Big Cap 20. Exxon was vrijdag de IBD Stock Of The Day. Apple-aandelen en Chevron zijn Dow Jones-componenten.

De video die in dit artikel is ingesloten, kijkt naar Apple, Exxon Mobil en Vertex Pharmaceuticals (VRTX).

Dow Jones Futures vandaag

Dow Jones-futures openen zondag om 18.00 uur ET, samen met S&P 500-futures en Nasdaq 100-futures.

Onthoud dat een nachtelijke actie in Dow-futures en elders niet noodzakelijkerwijs leidt tot daadwerkelijke handel in de volgende reguliere beurssessie.


Sluit je aan bij IBD-experts terwijl ze bruikbare aandelen analyseren tijdens de beursrally op IBD Live


Beursrally

De beursrally viel om de week te beginnen, te midden van een Walmart (WMT) winstwaarschuwing en andere zorgen. Maar de belangrijkste indexen stegen de afgelopen drie dagen scherp hoger en sloten op wekelijkse hoogtepunten.

De Dow Jones Industrial Average steeg 3% in de beurshandel van vorige week. De S&P 500-index schoot 4,3% omhoog. De Nasdaq-composiet steeg 4,7%. De small-cap Russell 2000 steeg 4,25%.

Het rendement op 10-jaars Treasuries daalde met 14 basispunten tot 2,64%, het laagste niveau sinds begin april en zette een scherpe daling voort vanaf de piek van 14 juni van 3,48%. De rentecurve is omgekeerd van de 1-jaars naar de 10-jaars, waarbij zelfs de zesmaandsrente (2,89%) ruim boven de 10-jaarsrente ligt.

De Amerikaanse futures op ruwe olie stegen vorige week met 4,1% tot $98,62 per vat, nadat ze vrijdag op een gegeven moment boven de $101 per vat uitkwamen. Het oliecontract voor de eerste maand slipte in juli nog steeds met 6,8%.

ETF’s

Een van de beste ETF’s is de Innovator IBD 50 ETF (FFTY) die vorige week met 6,1% is gestegen, terwijl de Innovator IBD Breakout Opportunities ETF (BOUT) met 4,2% is gestegen. De iShares Expanded Tech-Software Sector ETF (IGV) steeg 2,8%. De VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) won 4,6%.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) steeg vorige week met 10,3%, waarbij met name staalproducenten optraden. De Global X US Infrastructure Development ETF (PAVE) steeg 8,5%. De US Global Jets ETF (JETS) steeg 2,7%. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) klom 2,9%. De Energy Select SPDR ETF (XLE) steeg 10,2%, met XOM-aandelen en Chevron als twee dominante posities. De Financial Select SPDR ETF (XLF) steeg 2,9%. Het Health Care Select Sector SPDR Fund (XLV) steeg relatief bescheiden 2%

Als gevolg van meer speculatieve verhaalaandelen, zakte ARK Innovation ETF (ARKK) vorige week met 2,4% en ARK Genomics ETF (ARKG) daalde met 0,3%. Tesla-aandelen zijn nog steeds een belangrijke participatie in de ETF’s van Ark Invest. Ark bezit ook enkele BYD-aandelen en Xpeng.


Vijf beste Chinese aandelen om nu te bekijken


EV-verkoop in China

Voor de opening van maandag zullen de Chinese EV-makers Li Auto, Nio en Xpeng de leveringen van juli vrijgeven. Er zijn berichten dat de verkoop van elektrische voertuigen en hybrides in juli enigszins is afgekoeld nadat nieuwe subsidies en het einde van de lockdowns vorige maand tot een grote stijging van de verkoop leidden.

Alle drie zijn de capaciteit agressief aan het uitbreiden. Xpeng, dat eerder dit jaar de jaarlijkse productiecapaciteit verdubbelde tot 200.000, zal tegen het einde van het jaar 400.000 bereiken, of 600.000 met dubbele diensten. Maar de EV-maker biedt naar verluidt al kortingen aan om de verkoop te stimuleren. Is dat een teken van zwakkere autoprijzen voor de Chinese EV-markt in de komende maanden?

Een nieuwe EV-SUV later dit jaar zou de vraag naar Xpeng kunnen stimuleren. Nio voegt in het derde kwartaal twee nieuwe modellen toe, terwijl Li Auto eind augustus zal beginnen met de levering van zijn premium L9 hybride SUV.

Alle drie de aandelen hebben zich sinds eind juni aanzienlijk teruggetrokken. LI-aandelen waren gestegen naar een hoogte van 52 weken, dus de terugtrekking naar de 50-daagse lijn ziet er gezonder uit. Over een week heeft Li Auto een nieuwe basis. Nio-aandelen en Xpeng vielen terug van hun 200-daagse lijnen, met XPEV-aandelen nu ook duidelijk onder de 50-daagse lijn.

Li Auto compenseerde de verliezen om vrijdag de 50-daagse lijn vast te houden. Nio en Xpeng gingen hoger, waarbij de Nio-aandelen boven de 50-daagse lijn kwamen.

Een regeringsraad heeft bevestigd dat elektrische voertuigen en plug-in hybride voertuigen volgend jaar zullen worden vrijgesteld van auto-aankoopbelastingen, volgens rapporten van vrijdag.

EV-gigant BYD meldt waarschijnlijk de verkoop van juli op dinsdag of woensdag. BYD blijft de capaciteit snel uitbreiden, met een enorme uitbreiding in Azië en Europa die op het punt staat van start te gaan. De BYD Seal begon vrijdag met de verkoop en de leveringen zouden in augustus beginnen. Het is het eerste duidelijke geval waarin BYD het tegen Tesla opneemt, waarbij de Seal $ 10.000 minder kost dan de Model 3.

BYD-aandelen worden net onder de 50-daagse lijn verhandeld, maar zouden ook aan een nieuwe basis kunnen werken na het bereiken van recordhoogtes eind juni.

De verkoop van Tesla China zal pas over een paar weken plaatsvinden. Tesla Shanghai ondergaat enkele upgrades die de capaciteitsproductie aanzienlijk zullen verhogen. Tesla-aandelen liepen de afgelopen week 9,15% hoger naar 891,47 na een stijging van 13% in de voorgaande week op sterke winsten. Het racet naar zijn 200-daagse lijn, maar is er nog niet.


Tesla versus BYD: Welke EV-gigant is de beste koop?


Analyse van marktrally

De afgelopen week was een keerpunt voor de beursrally, die een echte verandering van karakter liet zien. Te midden van de grootste week van het winstseizoen, belangrijke economische gegevens en de laatste renteverhoging en begeleiding van de Fed, gingen de belangrijkste indices omhoog, zelfs als het nieuws niet positief was.

Na het testen van hun 50-daagse lijnen aan het begin van de week, herstelden de belangrijkste indices en stegen beslissend boven dat sleutelniveau. De Nasdaq, die ook boven het hoogste punt van begin juni uitkwam, beleefde zijn beste maand sinds april 2020, toen de rally van het coronavirus begon.

De 50-daagse lijn van de Nasdaq duikt op, een ander teken dat de “trend” positief is.

De marktrally is terug naar een bevestigde opwaartse trend.

Het wordt steeds waarschijnlijker dat de markt zijn dieptepunt heeft bereikt. Dat betekent echter niet noodzakelijk dat de belangrijkste indices terug zullen racen naar recordhoogtes ooit.

De S&P 500 en Dow Jones staan ​​nog steeds voor hun highs van begin juni. Daarboven doemt de 200-daagse lijn op als een belangrijke test voor de marktrally.

Beleggers lijken erop te wedden dat de economie zich midden in een zachte landing bevindt die de inflatie voldoende zal afkoelen om de Federal Reserve ertoe aan te zetten de renteverhogingen te vertragen en vervolgens te stoppen. Als die vooruitzichten veranderen, kunnen markten het moeilijk krijgen.

De komende week krijgen investeerders vacatures voor juni en het banenrapport van juli. Beginnen de arbeidsmarkten aanzienlijk te versoepelen?

Een ander potentieel probleem zijn de energieprijzen. De aantrekkende energieprijzen zijn goed nieuws voor XOM-aandelen en andere olie- en gasspelen. Benzinefutures – nog steeds ver van hun hoogste punt ooit in juni – zijn teruggekaatst van recente dieptepunten, wat suggereert dat prijzen aan de pomp hun recente terugtrekking binnenkort zullen stoppen. Dat zou de daling van de inflatie kunnen beperken en consumenten ervan weerhouden hun uitgaven naar andere gebieden te verschuiven.

Afgezien van energie, zien sommige lithiumnamen er echter interessant uit Albemarle (ALB) en Levent (LTHM) inkomsten komen deze week op de tap. Sommige staalspelen proberen neerwaartse trends te doorbreken terwijl ze belangrijke niveaus terugwinnen.

Drugs- en biotech-aandelen trokken zich terug, zoals VRTX-aandelen, maar velen doen het nog steeds goed. Een beetje kracht zou nieuwe inzendingen kunnen opleveren.

Hershey (HSY) en andere voorraden voedingsmiddelen vertonen kracht.

Groeinamen bewegen van de bodem, maar zijn nog steeds grotendeels goed uit de hoogte.


Time de markt met de ETF-marktstrategie van IBD


Wat nu te doen

Nu de marktrally de afgelopen weken grote stappen heeft gezet, zouden beleggers hun blootstelling moeten vergroten. Doe dit geleidelijk en zoek naar vroege aanmeldingen. Er is nog steeds het risico dat dit een bearmarktrally wordt die op zijn einde loopt, terwijl sectorrotatie nog steeds een probleem is.

Er zijn niet veel aandelen die in staat zijn om te kopen. Sommige van degenen die er interessant uitzien, hebben de komende dagen inkomsten op de tap, zoals Vertex of ON-aandelen, wat nieuwe aankopen bemoeilijkt.

Met zoveel grote winsten uit de weg, zal de komende golf van resultaten waarschijnlijk minder betekenisvol zijn voor de hele markt, maar ze zullen nog steeds zeer relevant zijn voor individuele aandelen en sectoren.

Brede markt- of sector-ETF’s zijn nog steeds een goede manier om de huidige markt te besturen. Software-, chip- of andere tech-ETF’s zijn een manier om weer oplevende groeiaandelen te krijgen die nog ver uit positie zijn.

Blijf werken aan uw volglijsten, op zoek naar opkomende leiders.

Lees elke dag The Big Picture om op de hoogte te blijven van de marktrichting en toonaangevende aandelen en sectoren.

Volg Ed Carson op Twitter op @IBD_ECarson voor beursupdates en meer.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK:

Waarom deze IBD-tool het zoeken naar topaandelen vereenvoudigt

Vang de volgende grote winnende voorraad met MarketSmith

Wilt u snel winst maken en grote verliezen voorkomen? Probeer SwingTrader

Beste groeiaandelen om te kopen en te bekijken

IBD Digital: ontgrendel vandaag nog de premium aandelenlijsten, tools en analyses van IBD#Rally #loopt #voorbij #groot #nieuws #Giants #Flash #Koopsignalen

Leave a Comment

Your email address will not be published.