‘Ik zou erg opgewonden zijn’: Padres, Musgrove nadert verlenging van 5 jaar (bronnen)

SAN DIEGO — Anderhalf jaar geleden kwam Joe Musgrove thuis. Nu lijkt het erop dat Musgrove de komende tien jaar thuis zal blijven in San Diego.

De Padres en Musgrove staan ​​dicht bij een verlenging van vijf jaar, vertelden bronnen vrijdag aan MLB.com. De club heeft de deal niet bevestigd en zal naar verwachting niet op korte termijn worden afgerond. Maar de onderhandelingen over contractverlenging lijken hun einde te naderen. Volgens een bron zou die deal in de buurt van $ 100 miljoen liggen en Musgrove tot 2027 in San Diego houden.

Gedurende het hele proces heeft Musgrove elk commentaar op de onderhandelingen geweigerd, maar hij gaf er de voorkeur aan zijn focus op het komende seizoen te houden. Maar hij sprak met verslaggevers na de 10-1 overwinning van het team op de Twins op vrijdagavond in Petco Park, en merkte op: “We zijn absoluut het dichtst in de buurt geweest tijdens het hele proces, maar ik zou niet zeggen dat het al klaar is. ”

Dat gezegd hebbende, er is duidelijk een motivatie voor Musgrove om het voor elkaar te krijgen.

“Ik zou erg opgewonden zijn”, zei Musgrove over een mogelijke verlenging. “Toen ik hier voor het eerst kwam, was alleen het idee om in San Diego te blijven genoeg voor mij. Gewoon om in mijn geboortestad te spelen, met mijn familie, mijn vrienden, om alle dingen te ervaren waar ik als kind van droomde en dat te beleven.

“Hoe langer ik hier ben, het gaat meer over de mensen in de kamer en het personeel en de groei die ik hier doormaak.”

Musgrove, een Padres-fan uit zijn jeugd, geboren en getogen in het nabijgelegen El Cajon, Californië, is sinds zijn komst via de handel voor het seizoen 2021 een soort thuisstadsensatie geworden. Hij schreef afgelopen april de eerste no-hitter van de franchise en bevindt zich nu in het midden van misschien wel het beste werpseizoen van een Padres-starter sinds Jake Peavy. (Musgrove draagt ​​zelfs nummer 44 ter ere van Peavy, zijn favoriete kruik als kind.)

Sinds hij voor het eerst die nummer 44 in San Diego aantrok, heeft Musgrove zijn spel naar een ander niveau getild. Hij boekte vorig seizoen een carrière-beste 3.18 ERA in 32 optredens. En hij heeft dat tot nu toe dit jaar overtroffen, met een score van 2,63 die hem zijn eerste reis naar de All-Star Game opleverde.

De Padres en Musgrove hoopten dat er voor het einde van die All-Star break een deal tot stand zou komen. Maar de twee partijen waren er na maanden onderhandelen nog niet helemaal. Musgrove wees op zijn drukke schema tijdens de All-Star Week en zei dat hij het proces niet wilde overhaasten.

“Ik ben enthousiast over de hele zaak en het is relatief eenvoudig geweest”, zei Musgrove, die zaterdagavond tegen de Twins zal beginnen. “Mijn doel is: ik focus me op het pitchen. Hoe beter ik pitch, hoe beter de positie waarin ik mezelf inbreng. Als er een deal komt, nog beter.”

De ondertekening zou enorm zijn voor de rotatiestabiliteit van de Padres. Ze hebben momenteel een van de diepste startende pitching-groepen in honkbal. Maar vier van die starters – Musgrove, Sean Manaea, Mike Clevinger en Nick Martinez – komen deze winter in aanmerking voor een free agency.

Dat is niet langer het geval met Musgrove, die nu voor de lange termijn in San Diego lijkt te blijven – het kind uit de geboorteplaats met dromen om de stad zijn eerste World Series te brengen.

“Uiteindelijk”, zei Musgrove eerder deze maand, “is het doel om in het naseizoen te komen en alles bovenaan te eindigen.”

Musgrove zal dit jaar centraal staan ​​- en misschien ook voor het volgende half decennium.

#zou #erg #opgewonden #zijn #Padres #Musgrove #nadert #verlenging #van #jaar #bronnen

Leave a Comment

Your email address will not be published.