Goed, laten we eens kijken of George Jetson morgen wordt geboren

The Jetsons & WWE: Robo-Wrestlemania! - of, zoals het ook wordt genoemd,

Er is een meme circuleert dit weekend online-en die de afgelopen maanden heeft rondgeschopt, lang genoeg om te hebben kreeg de Snopes behandeling al – dat morgen, 31 juli 2022, de verjaardag is van cartoontoekomstman George Jetson. Zoals in, de dag van zijn werkelijke geboorte, waarna deze geanimeerde sad-sack voor het eerst zal worden blootgesteld aan de wereld die hem zo wreed zal behandelen, waardoor hij eindeloos op een futuristische tredmolen recht naar de hel zal draaien. De oppervlakkige aantrekkingskracht van genoemde meme is duidelijk: het is een leerboek (en vrij letterlijk, gezien het gebruik ervan door de show) van de oude ‘Waar zijn de vliegende auto’s?’ vraag, een aanpak van de discrepantie tussen de toekomst die wordt voorgesteld door speculatieve fictieschrijvers en de realiteit waarin we leven.

Maar het is ook een vraag die hypothetisch een echt antwoord zou moeten hebben, en dat is het soort dingen dat de meest pedante (en dus grootste en belangrijkste) delen van onze hersenen kietelt. Het probleem met het oplossen van die vraag is echter dat: De Jetsons is niet zoals Terminator of Terug naar de toekomst, waar we leuke, gemakkelijke uitlezingen krijgen van de (sinds-verleden) data van verschillende futuristische evenementen. In plaats daarvan is het een dope cartoon die meestal zijn uiterste best deed om te verdoezelen toen zijn zeer vreemde visie op de toekomst (waar lopen op de grond is achtergelaten, maar grappen over vrouwen die houden van schoenenwinkelen niet), daadwerkelijk plaatsvond.

Dus laten we hier te verdomd hard over nadenken: wordt George Jetson morgen echt geboren?

Laten we eerst de datum achterwege laten: voor zover we kunnen nagaan, is er geen canoniek bewijs dat de verjaardag van George Jetson op 31 juli is. Of een andere datum; we kunnen niets in de eigenlijke show vinden dat ooit een verjaardag voor deze arme vreselijke man verbindt. Er lijken geen afleveringen te zijn, er lijkt nooit naar te zijn verwezen als een plotpunt in een van de drie seizoenen van de show (ofwel de eerste, uit 1962, of de twee heroplevingsseizoenen uit de jaren ’80), en de enige bron dat ooit is aangehaald omdat het een gemakkelijk te bewerken Fandom-wiki is. (Ondertussen heeft Wikipedia bewerkingen vergrendeld op de pagina van George om de hordes George Jetson-verjaardagswaarnemers te bestrijden die momenteel de poorten bestormen.) Dus dat deel is ontkracht / definitief ontkracht.

Het 2022-deel heeft ondertussen minstens een kleinscheel-en-het-sporen, een vleugje canoniciteit. Als onze eigen collega’s bij Gizmodo wees een paar jaar geleden op– terwijl de even belangrijke vraag wordt beantwoord of het leeftijdsverschil van zeven jaar tussen George en Jane ongemakkelijke waarheden over hun relatie aan het licht bracht – is er een tekst die suggereert dat George Jetson in feite 40 is. “Testpiloot”, merkt George op dat hij nog 110 jaar te leven heeft.)

Het schouderophalen, echter, plaatst de show zelf in de tijd. Hanna-Barbera heeft nooit echt een definitief antwoord gegeven over het jaar De Jetsons werd ingesteld, hoewel het was vaak beschreven als een eeuw in de toekomst. Veel mensen hebben dat zo geïnterpreteerd dat de serie specifiek plaatsvindt in 2062, 100 jaar na het oorspronkelijke debuut, wat inderdaad zou betekenen dat George zelf ergens in de komende maanden als een COVID-baby op de planeet wordt gezet.

Maar. Maar! Overweeg dit: In 2017 The Jetsons & WWE: Robo-Wrestlemania! (waarin eerdere WWE-supersterren en Vince McMahon uit het verleden moeten reizen om een ​​nieuw leven ingeblazen Big Show te verslaan nadat hij een leger van Wrestlebots heeft gebruikt om Orbit City over te nemen), wordt ons expliciet verteld dat Big Show “al 100 jaar in ijs is bevroren ”-terwijl George, Jane, Judy en hun jongen Elroy lijken geen dag ouder te zijn.

Jetsons & WWE: Robo-Wrestlemania | Digitale Trailer | Warner Bros. Entertainment

Natuurlijk hebben we hierboven bewijs dat Jetson-mensen langer leven (wist je dat deze klootzakken maar twee uur per week werken?), maar er is niets dat erop wijst dat hun kinderen niet ouder worden met iets dat in de buurt komt van een regelmatig tempo. De enige conclusie die we dus kunnen trekken is dat: De Jetsons heeft gelopen een glijdende tijd in Marvel Comics-stijlschaal al die tijden dat de serie altijd speelt zich af over 100 jaar. Inhoudende dat George Jetson had niet morgen kunnen worden geboren, omdat de verjaardag van George Jetson altijd 60 jaar in de toekomst zal zijn vanaf welk cadeau dan ook. EENen dus, Xeno’s Paradox-stijl, realiseren we ons dat George Jetson zullen nooit echt geboren worden. De arme klootzak kan nooit van dit gekke ding af komen, omdat hij er überhaupt nooit op is gekomen.

(We kunnen ook concluderen dat het heel raar is dat WWE een Jetsons film in 20-goddamn-17.)

Dus, wat hebben we geleerd? Aan de ene kant moet je nooit iets op internet vertrouwen dat je aan het lachen maakt, of iets voelt, echt, omdat het zijn bronnen waarschijnlijk niet goed heeft geciteerd. Aan de andere kant kun je helemaal dood een uur van een verder productieve dag door te veel aan te denken De Jetsons op het internet. En, echt, wat zou een meer glorieuze toekomst kunnen zijn dan dat?#Goed #laten #eens #kijken #George #Jetson #morgen #wordt #geboren

Leave a Comment

Your email address will not be published.