‘Alles is schoon’ voor Manoah na blessureangst

TORONTO — Het zou geen verrassing moeten zijn dat Alek Manoah lobbyde om in het spel te blijven, zelfs nadat hij in de werpelleboog werd geraakt door een comebacker van 93 mph.

De All-Star-rechtshander van Blue Jays kwam vrijdag dicht bij een nachtmerriescenario, toen hij gedwongen werd het 4-2-verlies van zijn team aan de Tigers over te laten met een kneuzing van de rechterelleboog 87 worpen in zijn optreden. Maar de voorzorgsröntgenfoto’s van Manoah waren negatief en het is onwaarschijnlijk dat hij een start zal moeten missen.

In feite, zoals hij Blue Jays-trainer Jose Ministral vertelde, was de 24-jarige klaar om de zesde inning te blijven gooien in Rogers Centre.

“Hij zei: ‘Ben je gek?'” zei Manoah na de wedstrijd over zijn interactie met Ministral. “… Eerlijk gezegd dacht ik niet eens dat ik de röntgenfoto nodig had, maar ze wilden het doen [as a precaution]. Alles was negatief, alles is schoon, dus ik stap weer op het paard en ga over vijf dagen weer naar buiten.”

Manoah vertelde verslaggevers dat zijn onmiddellijke reactie na het aanbrengen van de voering van Jonathan Schoop op de arm meer uit een schok dan uit echte pijn voortkwam.

Hij bracht zijn linkerhand naar zijn elleboog en kromp ineen, gehurkt naast de heuvel terwijl de verdediging eerst de uitschakeling registreerde. Vladimir Guerrero Jr. gebaarde naar minister en interim-manager John Schneider, die besloot om Tim Mayza binnen te halen, waardoor Manoah’s nacht eindigde op 5 1/3 innings.

“[Mayza] was hoe dan ook op en we gingen een beetje in die richting, “zei Schneider over zijn beslissing om Manoah te trekken. “Hij is zo competitief als de hel en hij wilde binnen blijven, maar het was een vrij gemakkelijke beslissing om hem eruit te krijgen voor de zekerheid.”

Het handelsmerk van de Blue Jays is om voorzichtig te zijn met hun sterren.

Manoah’s vroege vertrek kwam op een avond toen Toronto het veld betrad zonder twee van zijn grootste sterren in George Springer en Bo Bichette, die beiden last hadden van ongemak na een indrukwekkende serie-opener tegen de Tigers. Bichette deed een pinch-hit met twee uit in de negende, waarmee hij scherp naar het middenveld liep om de wedstrijd te beëindigen, maar zijn afwezigheid — en die van Springer — kostte de hele wedstrijd veel geld.

De aanval van de Blue Jays scoorde slechts vier treffers op Tigers-werpers in een uitje dat net zo goed een showcase had kunnen zijn van een parade van relievers op het handelsblok – van wie velen, zoals Michael Fulmer en Will Vest, zouden passen als een handschoen voor de thuisploeg.

Hoewel Manoah niet zijn ‘scherpste optreden’ had, zoals Schneider het na afloop uitdrukte, hield hij zijn team ondanks de lauwe aanvallende nacht in de wedstrijd. Hij schakelde vier Tigers-slagmensen met drie slag uit en stond vier verdiende punten toe, waaronder een soloschot op Willi Castro.

“We houden hem aan een vrij hoge standaard”, zei Schneider. “Ik denk niet dat zijn materiaal zo fris was als het was, en dat gebeurt in de loop van een lang seizoen. Maar hij was goed. Meer ga ik er niet op zetten. Hij was goed. Ik denk dat we verwachten dat hij veel van de tijd zal domineren, maar het was gewoon een van die avonden voor hem.”

Net als verschillende andere teams dit jaar zorgden de Tigers voor linkshandige slagmensen tegen Manoah, wiens splitsingen laten zien dat dit een gebied is om te verbeteren. De moeilijke match-ups in combinatie met een inconsistente beheersing van de fastballs met twee naden en vier naden maakten het een zeldzame slechte nacht voor Manoah.

Hij wilde doorgaan, maar respecteerde de beslissing van de technische staf om hem terug te trekken.

“Iemand moet de slimme zijn, weet je,” grapte Manoah. “Het was het juiste moment om me eruit te halen, en de bullpen heeft geweldig werk geleverd.”

Terwijl de organisatie een collectieve zucht van verlichting slaakte bij de negatieve röntgenfoto’s, kwam Manoah’s blessureangst op een intrigerend moment.

Linkshandige Yusei Kikuchi maakte een solide terugkeer van de 15-daagse IL op donderdag, wat de Blue Jays ogenschijnlijk enige duidelijkheid gaf over hun rotatie voorafgaand aan de handelsdeadline van dinsdag. Maar de scène van vrijdag bracht de herinnering terug aan Kevin Gausman die tijd miste nadat hij in de enkel werd geraakt door een comebacker, en kwam net voordat de felbegeerde starter Luis Castillo naar verluidt zijn koffers pakte voor Seattle.

Er is geen reden tot paniek. Maar elk verlies, elke angst voor blessures en elke rivaliserende transactie zou de urgentie van de Blue Jays moeten vergroten om stappen te zetten.

#Alles #schoon #voor #Manoah #blessureangst

Leave a Comment

Your email address will not be published.