Waarom Old Spice, Colgate en Dawn worden opgesloten bij drogisterijen

De meeste producten op het schap van de drogist zitten achter slot en grendel, zelfs alledaagse voorwerpen zoals deodorant, tandpasta, snoep, afwasmiddel, zeep en aluminiumfolie. Fabrikanten die slotkasten en apparaten leveren aan winkelketens hebben hun bedrijf zien groeien.

Het sluiten van hun schappen is een laatste redmiddel voor winkels, maar het is nog nooit zo veel toegepast. Het is ook een groeiende irritatie geworden voor het winkelend publiek en een bron van frustratie voor sommige medewerkers die met de sleutels in de aanslag door de winkel moeten lopen.

“Het is buitengewoon ontmoedigend voor klanten”, zegt Paco Underhill, de oprichter en CEO van gedragsonderzoeks- en adviesbureau Envirosell. ‘Ook voor de koopman is het een wrede ervaring.’

De reden waarom winkels hun toevlucht nemen tot het afsluiten van deze producten is simpel: om winkeldiefstal te voorkomen. Maar deze beslissingen zijn veel genuanceerder en beladen voor winkels dan je misschien denkt. Bedrijven moeten een delicate grens bewandelen tussen het beschermen van hun voorraad en het creëren van winkels waar klanten niet bang voor zijn om te bezoeken.

Winkeldiefstal in Amerika

Tot het begin van de 20e eeuw was het opsluiten van producten de norm. Wanneer klanten een winkel bezochten, gaven klerken hen de items die ze wilden van achter een toonbank.

Dit veranderde toen de eerste zelfbedieningswinkels zoals Piggly Wiggly in het begin van de 20e eeuw ontdekten dat ze meer goederen konden verkopen en hun kosten konden verlagen door koopwaar uit te spreiden op een open verkoopvloer.

Hoewel minder werknemers in de winkel de afgelopen decennia de winst voor ketens hebben verhoogd, heeft het in sommige gevallen winkels verlaten zonder zoveel zichtbaar personeel om winkeldiefstal af te schrikken, zeggen experts op het gebied van misdaadpreventie.

Winkeldiefstal bestaat al eeuwen, maar het ‘kwam in 1965 in Amerika volwassen’, schrijft auteur Rachel Shteir in ‘The Steal: A Cultural History of Shoplifting’. De FBI meldde in 1965 dat het de afgelopen vijf jaar met 93% was gestegen en ‘de snelst groeiende vorm van diefstal in de natie was’.

Drie jaar later zeiden functionarissen in het hele land dat er een extra toename was van jonge tieners die winkeldiefstallen pleegden. De trend werd onderdeel van de tegencultuur, zoals geïllustreerd door Abbie Hoffman’s 1971 “Steal This Book”.

Als reactie daarop ontstonden een anti-winkeldiefstal-industrie en bedrijfsteams voor “verliespreventie” (LP) en “activabescherming” (AP). Er kwamen ook technologieën naar voren, zoals tv-camera’s met gesloten circuit, elektronische artikelbewaking en antidiefstaltags.

‘Hete producten’

Winkels proberen ‘de weinige’ producten te beschermen die voor hen het meest winstgevend zijn om te verkopen, zegt Adrian Beck, die winkelverliezen bestudeert aan de Universiteit van Leicester. En ze zijn bereid hogere diefstallen te accepteren van de “triviale velen” met een lagere marge, voegde hij eraan toe.

Winkeldieven richten zich op kleinere artikelen met hogere prijskaartjes, vaak ‘hot products’ genoemd, die winkeliers meestal het meest opsluiten. Een criminoloog creëerde een passend acroniem, CRAVED, om de dingen met het grootste risico te voorspellen: ‘verbergbaar, verwijderbaar, beschikbaar, waardevol, plezierig en wegwerpbaar’.

Het gevreesde slot en sleutel.

De meest gestolen artikelen in Amerikaanse winkels zijn sigaretten, gezondheids- en schoonheidsproducten, vrij verkrijgbare medicijnen, voorbehoedsmiddelen, sterke drank, strips voor het bleken van tanden en andere producten.

Drogisterijen hebben een groter deel van de artikelen die ‘hete producten’ zijn, dus ze hebben meer spullen achter slot en grendel dan andere winkelformaten, zei Beck.

Georganiseerde winkelcriminaliteit

Er is maar zoveel dat kan worden gedaan om winkeldiefstal te stoppen. Bedrijven verbieden winkelpersoneel om fysiek te proberen een winkeldief te stoppen voor hun eigen veiligheid en moeten andere manieren vinden om de koopwaar te beschermen.

Deze omvatten maatregelen zoals beveiligingslabels op items die alarmen laten afgaan wanneer iemand wegloopt zonder te betalen. Maar dit is minder waardevol dan vroeger, omdat alarmen onderdeel zijn geworden van de algemene kakofonie van winkellawaai en vaak worden genegeerd.

Winkels gebruiken ook strategieën zoals planken waarmee een klant slechts één artikel tegelijk kan nemen. Dit helpt voorkomen dat shoppers een heel schap met producten leegmaken.

Het opsluiten van een product is de laatste stap die een winkelier neemt voordat het helemaal wordt verwijderd, en winkels zeggen dat ze vaker tot deze maatregel overgaan als diefstal blijft toenemen.

Er is geen nationale database over winkeldiefstallen, die vaak ondergerapporteerd wordt, en winkels en openbare aanklagers dienen zelden een aanklacht in.

Vrij verkrijgbare medicijnen zoals oogdruppels zijn een populair doelwit voor winkeldieven.

Winkeliers zeggen dat georganiseerde winkelcriminaliteit hun diefstalproblemen alleen maar erger heeft gemaakt. Misdaadbendes proberen vaak producten te stelen uit winkels die gemakkelijk en snel kunnen worden doorverkocht op online marktplaatsen zoals Amazon en via andere illegale markten.

“Er zijn tegenwoordig meer producten opgesloten omdat het probleem zo veel groter is geworden”, zegt Lisa LaBruno, senior executive vice president retail operations bij de Retail Industry Leaders Association. “Criminelen kunnen grote hoeveelheden producten stelen en ze anoniem verkopen.”

Retailers hebben een tweeledig wetsvoorstel gesteund dat online marktplaatsen zou vereisen om door de staat uitgegeven ID’s te verifiëren voor miljoenen grote externe verkopers. President Joe Biden steunt een dergelijke maatregel en riep deze week ook het Congres op om aansprakelijkheid op te leggen aan online marktplaatsen die gestolen goederen verkopen op hun platformen.

Amazon zei dat het externe verkopers niet toestaat gestolen goederen te vermelden en nauw samenwerkt met wetshandhavingsinstanties, retailers en andere partners om kwaadwillenden te stoppen.

“We vragen regelmatig facturen, inkooporders of andere bewijzen van sourcing als we ons zorgen maken over hoe een verkoper bepaalde producten heeft gekregen”, aldus een woordvoerder.

Geïrriteerde klanten en verloren verkopen

Helaas leiden veel van deze tijdrovende antidiefstalmaatregelen tot irritante klanten en leiden ze tot verkopen. Een CEO van een antidiefstalapparaat vertelde Forbes dat opgesloten spullen kunnen leiden tot een omzetdaling van 15% tot 25%.

Tegenwoordig zijn shoppers ongeduldiger. Sommigen zullen naar buiten lopen en het product op Amazon kopen in plaats van rond te hangen voor een werknemer.

“Je probeert zo wrijvingsloos te zijn voor de klant, maar toch het verlies te voorkomen”, zegt Mark Stinde, een voormalig vice-president van activabescherming voor Kroger en andere grote retailers. “Je krijgt veel pushback van operaties en merchandisingteams om dingen op slot te doen.”

Winkels werken aan nieuwe manieren om producten op slot te doen en de frustratie van klanten te verminderen, zoals een nieuw type koffer dat elke medewerker met een smartphone kan openen. In andere gevallen moeten shoppers hun telefoonnummer invoeren om een ​​QR-code te openen of te scannen.

“Consumenten begrijpen waarom je een bontjas of sieraden moet opsluiten. Maar ze zeggen ‘waarom sluiten we deodorant op?'”, zegt Jack Trlica, medeoprichter van vakblad LP Magazine.

Trlica verwacht dat bedrijven nieuwe technologieën zullen ontwikkelen die producten beschermen, maar waarbij het niet nodig is een medewerker te markeren om een ​​plank te ontgrendelen.

“Er zal een evolutie zijn van beveiligingsproducten”, zei hij.

#Waarom #Spice #Colgate #Dawn #worden #opgesloten #bij #drogisterijen

Leave a Comment

Your email address will not be published.