Dubieuze steun van Saudi-Arabië, niet alleen het probleem van LIV Golf

BEDMINSTER, NJ — Op het eerste gezicht lijkt een LIV Golf-evenement op een professioneel golftoernooi.

Bij het evenement op de Trump National Golf Club in Bedminster, NJ, dat vrijdag begon, spelen een aantal van de beste spelers ter wereld.

Het veld bestaat uit 11 grote kampioenen, van wie er vijf ten minste één groene jas hebben gewonnen als Masters-kampioen. Dertien van hen hebben in ten minste één Ryder Cup gespeeld. Vier van hen hadden ooit de nummer 1-ranglijst ter wereld.

Dat is meer dan representatief. Er kan zelfs worden beweerd dat dit veld aantrekkelijker is dan het veld dat deelneemt aan de Rocket Mortgage Classic, het PGA Tour-evenement dat deze week in Detroit wordt gehouden (voor het geval iemand het heeft opgemerkt).

De Trump National-baan is een legitieme topbaan. Het is uitdagend en schilderachtig. Er zijn tribunes, ook al is de drukte schaars, en er zijn verkopers van eten en drinken.

Een winnaar wordt zondag gekroond en ontvangt een trofee en een cheque.

Er zijn dus belangrijke onderdelen van een LIV Golf-evenement die echt aanvoelen.

Toch voelt zoveel ervan nep.

Wat betekent dit tenslotte allemaal?

Phil Mickelson speelt zijn tweede schot op de 15e hole tijdens de eerste dag van LIV Golf in Bedminster, NJ
Phil Mickelson speelt zijn tweede schot op de 15e hole tijdens de eerste dag van LIV Golf in Bedminster, NJ
Getty Images

De 48 deelnemers hebben al gegarandeerd geld ontvangen voor het verschijnen op de eerste tee (sommigen van hen betaalden bedragen die een kleine natie kreeft en New York stripsteaks een paar jaar zouden kunnen voeden), dus er is geen consequentie over waar ze eindigen door einde van het toernooi.

Er staan ​​geen wereldranglijstpunten op het spel bij LIV-evenementen, althans nog niet. De tour heeft zich voor hen aangemeld, maar houdt de adem niet in. Dus wat er ook gebeurt tegen de tijd dat de laatste putt valt in de landbouwgrond van Central Jersey, laat op de zondagmiddag, zal niets betekenen, aangezien het betrekking heeft op een van deze spelers die zichzelf helpen kwalificeren voor een van de grote kampioenschappen.

De toernooien zijn evenementen met 54 holes in plaats van de gebruikelijke 72 op alle andere professionele (niet-senior) tours, met 48 spelers in plaats van de gebruikelijke 156 of 144.

Er is een shotgun-start voor elke ronde. Op de tribunes en tee-boxen klinkt muziek uit de speakers. Het is een raar gevoel.

Het voelt nep.

LIV Golf CEO en commissaris Greg Norman heeft een woordje met voormalig president Donald Trump, links, op vrijdag in Bedminster, NJ
Daniel William McKnight

Maakt het echt uit dat Henrik Stenson, de onlangs ontslagen aanvoerder van de Ryder Cup die in zijn eerste LIV-evenement speelde, en Patrick Reed elk een 7-under 64 schoten om na de openingsronde vrijdag een voorsprong van twee schoten te delen?

Maakt het iemand echt uit?

Steek je hand op als je ooit hebt gehoord van Phachara Khongwatmai, die op de tweede plaats staat met een 5-under. Geen minachting bedoeld (naar jou of Khongwatmai), maar je hebt nog nooit van Khongwatmai gehoord.

Maakt het uit dat Phil Mickelson, het gezicht van LIV Golf (behalve CEO en commissaris Greg Norman), blijft worstelen? Hij eindigde vrijdag met 4-over 75, wat hem een ​​cumulatieve 24-over maakt in zijn zeven LIV-rondes.

Mickelson, die zijn dag eindigde met een twijfelachtige drie-putt op zijn laatste hole, krijgt naar verluidt $ 200 miljoen betaald om gegarandeerd te spelen in de door Saoedi-Arabië gesteunde tour. Dus, waar is precies de motivatie om de extra $ 4 miljoen die aan de winnaar is betaald veilig te stellen?

Ben je opgewonden dat Brooks Koepka (3-onder 68) zijn jongere broer, Chase (2-onder 69), met één schot versloeg?

Ben je ondergedompeld in en geklonken door de LIV Golf-teamcompetitie, waarbij Team 4 Aces (met Reed, Dustin Johnson, Pat Perez en Talor Gooch) zaterdag om 11-under de tweede ronde ingaat met een kleine voorsprong van één keer op Team Majesticks (met Stenson, Ian Poulter, Lee Westwood en Sam Horsfield)?

Maak je je zorgen over het feit dat Team Niblick, Team Cleeks en Team Punch samen 10 schoten uit de leiding op de laatste plaats belanden?

Dacht het niet.

Natuurlijk zijn we cynisch over dit alles, maar hoe kun je niet zijn met de circusatmosfeer met voormalig president Donald Trump (die eigenaar is van de golfbaan) die als een pauw over het terrein paradeert en overal schetterende muziek terwijl de spelers spelen?

In alle eerlijkheid heeft LIV Golf entertainmentwaarde. Het is een kans om enkele van de grootste namen van de game van dichtbij te zien. De muziek is goed.

Misschien blijft dit ding plakken. Misschien dat op een dag wat er tijdens LIV-evenementen op de golfbaan gebeurt, er echt toe doet en dat de resultaten enige gevolgen hebben.

Er wordt aangenomen dat meer topspelers klaar staan ​​om het gratis Saoedische geld te pakken zodra het play-offseizoen van de PGA Tour voorbij is en de Presidents Cup in de herfst eindigt. Er zijn nog veel legale dominostenen die nog moeten vallen, te beginnen met de staat van de PGA Tour-schorsingen van zijn spelers die LIV Golf spelen en de mogelijke samenspanning over het overhandigen van punten op de wereldranglijst aan LIV.

Misschien komen we op een punt waarop dit er toe doet en het niet zo gekunsteld, zo nep aanvoelt.

Die tijd lijkt gewoon niet snel te komen.

#Dubieuze #steun #van #SaudiArabië #niet #alleen #het #probleem #van #LIV #Golf

Leave a Comment

Your email address will not be published.