Andrew Benintendi kaartte na de ruil met ex-koningenvrienden

Andrew Benintendi veranderde van team, maar hij veranderde niet van hotel. Vrijdag verbleef hij nog steeds bij de Royals, en de outfielder hing rond met zijn plotseling voormalige teamgenoten nadat zijn nieuwe club, de Yankees, ze donderdag versloeg.

De scène was nooit vreemder dan in de onmiddellijke momenten nadat de honkbalwereld hoorde dat Benintendi woensdagavond was geruild aan de Yankees, aan de vooravond van de twee clubs die een serie in The Bronx begonnen. Hij en een paar teamgenoten hadden afgesproken om in één kamer samen te komen om te kaarten, maar ze trokken zich eerst terug in hun individuele kamers. Hun telefoons begonnen te zoemen.

“Benny heeft ons verteld hoe alles is verlopen”, zei Hunter Dozier, een nutsbedrijf uit Kansas City, voordat de Yankees vrijdag in The Bronx met 11-5 bovenaan de Royals stonden. “Toen hebben we gewoon rondgehangen en kaarten gespeeld zoals normaal.”

Volgens het voormalige team van Benintendi hebben de Yankees goud geslagen door een outfielder te verwerven met uitstekende contactvaardigheden in het midden van een van zijn beste seizoenen.

Andrew Benintendi slaat een RBI single in de achtste inning van de 11-5 comeback overwinning van de Yankees op de Royals.
Jason Szenes

De 28-jarige, die een RBI had op een infield single in de acht-run achtste inning van de Yankees en vrijdag 1-uit-3 eindigde met vier wijd, sloeg .320 en noteerde een .387 on-base percentage in 93 wedstrijden met Kansas City.

“We maakten grapjes en zeiden elke dag dat Benny minstens twee treffers en een wandeling krijgt”, zei Dozier over zijn teamgenoot van anderhalf seizoen. “Hij is dit jaar gewoon heel constant geweest. Treffers vinden, wandelingen krijgen, echt goed verdedigen. Het was indrukwekkend om hem te zien spelen.”

Een nadeel voor de Yankees is de niet-gevaccineerde status van Benintendi, waardoor hij eerder dit seizoen geen serie in Toronto kon spelen. De lefty hitter, die in wezen Joey Gallo vervangt, zei donderdag dat hij “open-minded” blijft over het vaccin. De Yankees reizen in september naar Toronto voor een serie, en een ‘postseason’-serie tegen de Blue Jays is een mogelijkheid.

Een ander minpunt is het gebrek aan kracht van Benintendi. Hij sloeg dit seizoen drie homeruns voor de ruil, een jaar nadat hij er 17 had geslagen.

Volgens Statcast zou zijn totaal aantal homeruns verdubbeld zijn tot zes als hij dit jaar al zijn wedstrijden in The Bronx had gespeeld.

“Hij is een man die alles kan”, zei Royals tweede honkman en rechtsvelder Whit Merrifield. “Ik weet dat zijn machtsgetallen er niet zijn, maar hij… [was] spelen in het grootste en moeilijkste park om een ​​homerun te slaan, in honkbal.

“Hij kan sprinten, hij kan honken stelen [four with the Royals], hij kan gemiddeld slaan, hij kan slaan voor kracht. Ze kregen een complete, goed afgeronde slagman, verdediger en gewoon een geweldige teamgenoot. Het is een slam dunk voor elk team dat erop uit is gegaan om hem te pakken te krijgen.”

Benintendi bracht zijn eerste vijf Major League-seizoenen door bij de Red Sox, met wie hij in 2018 de World Series won. Tijdens het naseizoen van dat jaar blonk hij uit tegen de Yankees in de ALDS, met een .444 on-base percentage in een serie Boston won in vier wedstrijden.

In 21 play-offwedstrijden heeft Benintendi een .729 OPS.

“De ervaring om in die situatie te zijn geweest, helpt”, zei Royals-outfielder Michael A. Taylor, die in 2019 de World Series won met de Nationals. “Hij weet wat hij kan verwachten op en naast het veld omdat er veel media en dingen zijn zoals dat in de play-offs en de World Series.”

De consensus van verschillende mensen die Benintendi het beste kennen, was dat hij zowel een ontspannen en gemakkelijk in de omgang is buiten het veld als een keiharde concurrent op het veld.

“Hij is een man die in elk clubhuis zal passen omdat hij hard werkt. Hij is stil. Hij is een geweldige kerel.”

#Andrew #Benintendi #kaartte #ruil #met #exkoningenvrienden

Leave a Comment

Your email address will not be published.