Stenson en Reed delen LIV Golf-lead te midden van vreemde Bedminster-scènes

Skort nadat de driekoppige parachutisteneenheid van voormalige US Navy Seals met een jumbo-sized Amerikaanse vlag landde te midden van de schreeuwende gitaren van AC/DC’s Thunderstruck met oorverdovende volumes, werd Phil Mickelson onderbroken door een uitsmijter toen hij over zijn eerste geschoten op de 16e tee.

“Doe het voor de Saoedische koninklijke familie!”

Over onhandig gesproken. De zesvoudig major kampioen stapte weg van zijn bal, kalmeerde zichzelf terwijl de tribune zich bewoog voordat hij zijn tee-shot in een bunker op de green deponeerde. En vanaf daar werd het alleen maar vreemder op een zwoele, bewolkte vrijdagmiddag toen het derde evenement van de controversiële LIV Golf Invitational Series tot leven kwam op de Trump National Golf Club in het centrale boerderijstadje Bedminster in New Jersey.

Henrik Stenson en Patrick Reed waren de gezamenlijke leiders van de nacht bij zeven onder par tot 18 holes, twee schoten voor de Thailander Phachara Khongwatmai en drie beter dan Dustin Johnson en Carlos Ortiz. Maar de golf zelf tijdens het door Saudi gesteunde evenement van $ 25 miljoen blijft achter bij de ruime controverse buiten de touwen.

De aanhoudende reactie van critici die de Saoedische regering ervan hebben beschuldigd hun gerapporteerde investering van $ 2 miljard te hebben gebruikt om de sombere mensenrechtensituatie van het koninkrijk te zuiveren, de ernstige repressie van vrouwen- en LGBTQ+-rechten en de moord op de dissidente journalist Jamal Khashoggi in 2018 is goed gedocumenteerd. de breakaway golftour werd in maart formeel aangekondigd. Hetzelfde geldt voor de vermeende banden met de aanslagen van 11 september, die vrijdagochtend aanleiding gaven tot een groot protest onder leiding van overlevenden en families van slachtoffers in de openbare bibliotheek, vier mijl verderop van het 500 hectare grote terrein van Trump National. (Dat de voormalige Amerikaanse president het presidentiële zegel over zijn hele club blijft plakken in strijd met de federale wet, staat zo ver op de waslijst dat het nauwelijks genoemd hoeft te worden.)

Maar het verrassende gebrek aan toeschouwers voor de openingsronde van het 54-holes, no-cut toernooi op vrijdag – een schok, zelfs in het licht van de flikkerende levensduur van de LIV Golf – die meer vragen dan antwoorden opleverde over wat de Saoedische supporters van de tour teruggaven kunnen verwachten van hun investering.

Ondanks al het gebrul van LIV Golf dat het een op fans gericht alternatief is voor de PGA Tour, waren er zeker niet veel mensen die ervan konden genieten toen het derde deel begon. De organisatoren weigerden officiële bezoekersaantallen te geven, maar de sessie van vrijdag speelde zich af voor niet meer dan een paar duizend fans, ondanks een grotendeels behangen huis en $ 75 grondpassen die voor $ 2 op de secundaire markt gingen. Vrijwilligers begonnen het aantal gokkers te overtreffen op de meer afgelegen gebieden van de 7.591 meter lange Old Course, terwijl het dunbevolkte Fan Village – een cluster van uitbestede foodtrucks, merch-tenten en bedrijfsinstallaties op een winderig stuk dood gras in de buurt van de 11e fairway – vertoonde in de derde acte van Nope een zenuwslopende gelijkenis met het verlaten themapark van Steven Yeun.

Dit is een topsport als het dorp Potemkin. Alle kenmerken van een groot evenement – ​​bekende namen getrokken door oogverblindende portemonnees van $ 25 miljoen, inschrijvingskosten van negen cijfers en opzichtige extraatjes – hebben de geloofwaardigheid van een competitie zonder betekenisvolle geschiedenis of wereldranglijst niet gecompenseerd een pakket dat tegelijkertijd overgeproduceerd en slordig overkomt.

De meeste mensenmassa’s van de middag waren gereserveerd voor Donald Trump, die een karavaan golfkarretjes over het terrein leidde naast Yasir al-Rumayyan, de door golf geobsedeerde voormalige bankier en voorzitter van Newcastle United die het Saudi Public Investment Fund bestuurt. Met nog negen holes te gaan, stopte de voormalige Amerikaanse president bij het clubhuis terwijl LCD Soundsystem uit de luidsprekers schalde, omringd door honderden duizelingwekkende supporters en de finish innam vanaf een speciaal gebouwd terras langs de 16e tee, terwijl hij pauzeerde met Caitlyn Jenner met tussenpozen voor foto-ops met VIP-kaarthouders. De vissenkomachtige omhulling bood zijn fans buiten van minuut tot minuut een beeld van de voormalige chief executive, die zelfs op afstand gemakkelijk te herkennen was in zijn rode Make America Great Again-pet.

Zelfs toen Reed naar de top van het klassement racete met zes birdies van de 4e tot en met de 10e holes om te worden geëvenaard door de laat-aanvallende Stenson, vers van zijn verwijdering als aanvoerder van de Ryder Cup van Europa als gevolg van zijn overlopen, de grootste nieuwsberichten van de dag vond plaats buiten de cursus.

Charles Barkley, de basketballegende die een geliefde omroeper werd, maakte een einde aan de speculatie dat hij zijn oude post op Inside the NBA zou verlaten voor een LIV Golf-commentaar. Niet lang daarna werd tweevoudig Masters-kampioen Bubba Watson de laatste grote naam die de banden met de PGA Tour verbrak en werd hij de 12e grote kampioen die zich bij het afvallige circuit voegde. Moeilijk te zeggen of het een verschil zal maken, maar het lege gevoel van de affaire van vrijdag voorspelt een zware klim.

Mickelson, die naar verluidt een gegarandeerde $ 200 miljoen heeft gekregen om als speler en lead recruiter deel te nemen aan de LIV Tour, zei dat hij niet teleurgesteld was door de heckler in een gebied waar hij enorm populair was na het kaarden van een vijf-over 75 waardoor hij gelijk bleef. voor 46 van de 48.

‘Nee, ik heb een hele goede dag gehad’, zei hij. “Ik ben gewoon gefrustreerd omdat ik meer van mezelf verwacht.”

#Stenson #Reed #delen #LIV #Golflead #midden #van #vreemde #Bedminsterscènes

Leave a Comment

Your email address will not be published.